banner94

KIZILCAHAMAM'DA NEVRUZ ATEŞİ YANDI

Baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı, tüm Türk Dünyası’nda olduğu gibi Kızılcahamam'da da yapılan törenle kutlandı.

KIZILCAHAMAM'DA NEVRUZ ATEŞİ YANDI

Baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı, tüm Türk Dünyası’nda olduğu gibi Kızılcahamam'da da yapılan törenle kutlandı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
21 Mart 2016 Pazartesi 22:58
1302 Okunma
KIZILCAHAMAM'DA NEVRUZ ATEŞİ YANDI
 Baharın müjdecisi olan  Nevruz Bayramı, tüm Türk Dünyası’nda olduğu gibi Kızılcahamam'da da yapılan törenle kutlandı.

Kızılcahamam Nevruz Bayramı etkinliği, 21 Mart 2016 Pazartesi günü Akdoğan İlkokulu  bahçesinde gerçekleştirildi. Programa, İlçe Kaymakamımız Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney, Kızılcahamam Garnizon Komutanı, Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Müşmal, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, Belediye Başkan Danışmanı ve Genel Koordinatör İhsan Taşer, Belediye Meclis Üyesi Songül Ergelen, Emniyet Müdürü Ali Yeşildal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, İlçe Müftüsü Sinan Kazancı, Kurum Müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı Sefa Yıldırım, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız'ın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Mehmet Gürsoy yaptı. Ardından Belediye Başkanı Muhittin Güney yaptığı konuşmada;

“Nevruz; yeni gün, yeni yılın ilk günü demektir. Bugün, geceyle gündüzün eşit olduğu, günlerin uzayıp sıcaklıkların artmaya başladığı 21 Mart’a rastlamaktadır. Bu günlerde doğa da uyanıp canlanmaya başladığından Nevruz günleri, baharın da başladığı günlerdir.

Bayramlar birlikte sevinme, neşelenme ve eğlenme anlamını taşımaktadır.. Bayramlarımız da karşılıklı sevgi-saygı ve hoşgörünün, ulusça bir arada kardeşçe barış içinde yasama arzusunun, dayanışma ve yardımlaşma duygularının coştuğu sevinç ve kıvanç dolu günlerimizdir. Nevruz, bütün bu güzel duygular yanında yeni ve umut dolu günleri, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen bir bayram, bir şenlik günüdür.

Bütün bu önemli özellikleriyle Nevruz, Türk Dünyasında 2800 yıldır coşkuyla kutlanmış olup halen de 200 milyonu aşkın Türk topluluklarında sevinç ve neşeyle kutlanmaktadır. Sizlerin de bu bayram gününüzü mutluluklar içinde sevinçle kutlamanızı diliyorum. Bu bayramı aynı coşku ile yaşamanızı diliyorum.

Bir ortak kültür ve zenginlikler yumağı olan bu anlamlı bayramı, sonsuza dek kutlayabilmemiz;  bireysel ve toplumsal sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, barış, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma içinde yaşama isteğimize ve bilincimize bağlıdır.

Nevruzun bolluk ve bereketi müjdeleyen sıcak günlerini mutlulukla geçirebilmemiz için tüm güzellik ve cömertliğiyle bizi bağrında barındıran doğa ve çevremizle tam bir uyum içinde yaşamamız ve onu sevgi ve özenle korumamız gerekmektedir.

Tarihten, atalarımızdan gelen bu güzel geleneği, bu ortak kültür değerimizi sonsuza dek yaşatma ve bize yurt olan doğa ve çevremizi en iyi şekilde koruma bilinç ve arzumuzla Nevruzunuzu kutluyor ve hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

Nevruz ateşini; İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney ve Kızılcahamam protokolü hep birlikte yaktılar. Türk kültürüne göre Türkler'in Ergenekon'dan çıkışını temsilen demir dövme töreni yapıldı.

Şenliğin diğer bölümlerinde ise yumurta tokuşturma geleneği canlandırılırken, yoğurt yeme yarışması, yumurta taşıma yarışması ve halat çekme yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verilerek program öğlen yemeği ikramı ile sona erdi.



Son Güncelleme: 21.03.2016 23:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26