banner94

KIZILCAHAMAM’DA MUHTARLAR GÜNÜ

Kızılcahamam ‘da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla programlar düznlendi.

KIZILCAHAMAM’DA MUHTARLAR GÜNÜ

Kızılcahamam ‘da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla programlar düznlendi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
19 Ekim 2017 Perşembe 17:49
677 Okunma
 KIZILCAHAMAM’DA MUHTARLAR GÜNÜ

Kızılcahamam ‘da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla programlar düznlendi.

19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle Kızılcahamam 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk koyma töreni yapıldı.

Törende Eğerlialören Mahallesi Muhtarı tarafından günün anlamına binaen konuşma | | | yapılarak tören sona erdi.

19 Ekim Muhtarlar günü Kızılcahamam Belediyesi tarafından Eliz Otel’de düzenlenen yemekli toplantı ile devam etti. Toplantıya  İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanımız Muhittin Güney, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, Belediye Meclis Üyeleri Kemal Öztürk, Murtaza Güngör, Yusuf Şengül, İbrahim Yıldız, Durali Uygun, Adem Emin Atakul, Songül Ergelen, Fatih Oral, Murat Can, Günaydın Yüce, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Vural Eker, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Ulubey, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş ve mahalle muhtarları katıldı.

Muhtarlarımıza yemek davetinde konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladı.

Ardından Belediye Başkanımız Muhittin Güney konuşmasına devam ederek; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlarımız ile 2015 yılında gerçekleştirdiği 12. toplantıda ilan ettiği Muhtarlar Gününüzü kutlayarak konuşmama başlamak istiyor, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Bugüne özel düzenlediğimiz toplantımıza hoş geldiniz.

Muhtarlık müessesesi ilk olarak Osmanlı Padişahı İkinci Mahmut döneminde 19 Ekim 1829 günü faaliyetlerine başlamıştır. Bu vesile ile siz değerli muhtarlarımıza her zaman büyük önem veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ekim 2015 tarihinde muhtarlarımızla gerçekleştirdiği 12. toplantıda bu günü muhtarlar günü olarak ilan etmiş ve kendilerine verdiği önemi bir daha göstermiştir.

Muhtarlarımız yerel demokrasinin en eski örneğini temsil etmektedir. Bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Seçimle göreve gelen muhtarlarımız vatandaşlarımızın kendilerine inanması ile göreve gelmektedir. Vatandaşlarımıza göre en makbul muhtar ise kendilerine ve mahallelerine hizmet eden muhtardır.

Neredeyse 200 yıla yakın bir geçmiş olan muhtarlık makamına hak ettiği değeri veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Muhtarlarımızın ekonomik durumu düzeltilmiş, muhtarlar günü ilan edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenli olarak muhtarlarımızı ağırlayarak, onların görüşlerini ve isteklerini dinleyip demokrasimizin bu en eski ve köklü kurumunun temsilcilerine hak ettikleri değeri göstermektedir. Sanıyorum daha önce hiçbir iktidar ve hiçbir politikacı muhtarlık kurumuna bu kadar önem vermemiştir. Bizler de yine iktidarımızın yerel temsilcileri olarak muhtarlarımıza aynı değeri vermek zorundayız ve bu şekilde davranıyoruz.

Sevgili muhtarlarımız,

Sizler de belediye başkanları , milletvekilleri gibi vatandaşlarımızın tercih ettiği, seçimle iş başına geçen meslektaşlarımızsınız. Mahallelerimize hizmetlerimizi aksatmadan götürmek  için sizlerin de aracılık etmesi ile mahallelerinizde yaşan vatandaşlarımıza hizmetlerimizi götürmekteyiz. Çoğu zaman gelen talepleri yerine getirmeye gayret ettik ve çözüme ulaştırdık. İlla ki çeşitli zamanlarda da geciken çalışmalarımız da olmuştur. Ama mümkün mertebe siz değerli muhtarlarımızın da gayretleri ile vatandaşlarımızın sıkıntılarını giderdiğimizi düşünüyorum. Bunu da sizlerle uyum içerisinde çalışarak gerçekleştirdik. Bu konuda hassas davrandığınız ve bizlere yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreç te de aynı şekilde işbirliği ile vatandaşlarımızın hizmetine birlikte koşacağımızdan hiç bir zaman şüphe duymuyorum.

Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin önceden tespit ettiğimiz ve göreve geldiğimizde gördüğümüz sorunlarını tek tek çözmeye gayret ettik. İlçemizin geleceğine yönelik yatırımlarımızı gerçekleştirdik ve hala da gecemizi gündüzümüze katarak daha neler yapabiliriz, onun peşinde koşuyoruz. Mahalle mahalle, adım adım kendi memleketimiz olan Kızılcahamamımız, nasıl daha güzel ve huzurlu olur daima bunu düşündük. Sizler de önce sorumluluğunu aldığınız mahallelerin, sonra da güzel ilçemizin daha da iyi olmasını isteyerek çalışmalarınızı gerçekleştirdiniz ve şüphesiz bu şekilde de devam edeceksiniz.

Sizlerle birlikte çalıştığımız seçimlerden bu yana geçen süreç içerisinde, belki de ülke tarihimizin en önemli günleri yaşandı. Karış karış her toprağında nice kahramanlık destanları olan kutsal vatanımız üzerinde oynanan kirli oyunlar artarak devam etti. Tarihimizin en büyük ihanetlerinden olan 15 Temmuz hain darbe girişimi de  sizlerle birlikte görev yaptığımız bu dönem içerisinde gerçekleşti. Bu zor günleri de ilçe bazında yine el birliği içerisinde geçirmeyi başardık. Bu süreçte yine muhtarlarımızla her zaman işbirliği yaparak uyum içerisinde görevimizi layıkıyla yerine getirdik. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların, terör faaliyetlerinin ve üst üste gelen yoğun seçim çalışmalarının arasında hep birlikte görevlerimizi yaptık ve vatandaşlarımızın bu yaşananlardan etkilenmeden hizmetleri almasına gayret ettik. Özellikle bu zamanlarda bizlere olan desteğiniz ve hassasiyetiniz için teşekkür etmek istiyorum.

Siz değerli muhtarlarımız için ne yapsak azdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere hediye ettiği bu anlamlı günlerde bizler de Kızılcahamam Belediyesi olarak yemekli toplantımızla gününüzü kutlamak, bir araya gelmek istedik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, tekrar 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü kutluyor, saygılar sunuyorum dedi.

Başkanımız, ayrıca ilçemize yapılan hizmetleri slayt gösterimi ile davetlilere izleterek anlattı.

19 Ekim Muhtarlar Günü yemek daveti toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.



Son Güncelleme: 19.10.2017 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26