Kızılcahamam İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla Cuma Namazı çıkışında vatandaşlara aşure dağıtıldı.
Kızılcahamam İlçe Emniyeti önünde Cuma Namazı çıkışında düzenlenen Aşure Günü etkinliğine ilçe halkı büyük ilgi gösterdi. Dev kazanlarda hazırlanan aşure, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Destek polislik şubesi personeli tarafından vatandaşlara ikram edildi. Aşure İkramında İlçe Müftüsü Tahsin Aydın tarafından dua edildi.
Aşure ikramına İlçe Kaymakamı Mustafa Çit Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yüce, Ak parti İlçe Başkanı Sefa Yıldırım, İlçe Müftüsü Tahsin Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe halkı tarafından yoğun bir ilgi gören aşure aşı dağıtımı sebebiyle, İlçe Emniyet binası önü ilk defa bu kadar doldu taştı. Aşure aşı çok kısa sürede tüketildi.
İlçe Emniyet Müdürü Kubilay Koç Soğuksu Haber’e yaptığı kısa açıklamada, Muharrem ayı nedeniyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Koç, bu tür etkinliklerin birleştirici ve bütünleştirici etkinlikler olduğunu dile getirerek Tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını tebrik ediyorum dedi.