banner94

KIZILCAHAMAM İLÇE MÜFTÜSÜ SİNAN KAZANCI'DAN RAMAZAN AYI MESAJI

"Gelin Gönüller Yapalım bu Ramazan ve Her Zaman"

KIZILCAHAMAM İLÇE MÜFTÜSÜ SİNAN KAZANCI'DAN RAMAZAN AYI MESAJI

"Gelin Gönüller Yapalım bu Ramazan ve Her Zaman"

uğur demirbaş
uğur demirbaş
04 Haziran 2016 Cumartesi 14:12
912 Okunma
 KIZILCAHAMAM İLÇE MÜFTÜSÜ SİNAN KAZANCI'DAN RAMAZAN AYI MESAJI

"Gelin Gönüller Yapalım bu Ramazan ve Her Zaman"

 

Rabbimize hamdolsun ki bizleri yeni bir Ramazan ayının rahmet ve mağfiret iklimine ulaştırdı. 05 Haziran 2016 Pazar akşamı kılınacak ilk teravih namazının ardından  kalkacağımız sahurla birlikte  06 Haziran Pazartesi günü ilk orucumuzu tutacağız. Bu vesileyle, aff ve merhamete susayan gönüllerimiz başta olmak üzere, aile ocaklarımızın, güzel Kızılcahamamı’mızın, Ülkemizin ve tüm İslam âleminin, Ramazanın bereketiyle ihya olmasını yüce Mevla’mızdan niyaz ediyorum.

 

Bu ay Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’in ifadeleriyle: “Cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı ve şeytanların zincire vurulduğu bir aydır.” Bu nebevi müjdeyi en güzel bir şekilde değerlendirmek için Ramazan ayında, Zengin-fakir, amir-memur, İşçi-İşveren,  yaşlı-genç kısaca toplumun tüm kesimlerini her yıl olduğu gibi, bu yıl da, diz dize ve omuz omuza, teravih namazlarında, Kur’an mukabelelerinde ve iftar sofrasında bir arada görmek bizleri rabbimizin rızasına daha da yaklaştıracaktır.

 

Her yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl ki Ramazan ayında ana tema "Gelin Gönüller Yapalım, bu ramazan ve her zaman" Gönlünü incittiklerimiz varsa telafi edelim,helallik alalım.Gönülleri incinen varsa hoşgörü ikliminde af yolunu tercih edelim.Bu Ramazan ayında da, çevremizde öksüz ve yetimlerin başını okşamaya, kimsesizlerin derdine derman olmaya, kimsesiz fakir ve yetimlere Ramazan’ın bereketini ve Bayramın sevincini hep birlikte yaşatmaya ısrarla devam edelim.

 

İdrak ettiğimiz bu mübarek ayda israf ve gösterişten uzak iftarlar yapmaya özen gösterelim. İnsanlar, Ramazan ayında iki öğün beslenmesine ve insanın ekmek ihtiyacının daha az olmasına rağmen bu ayda daha çok ekmek üretilmesi ve üretilen ekmeğin yarıya yakınının israf ediliyor olması rabbimizin rızasına uygun düşmemektedir. O yüzden iftar sofralarımızı israf sofralarına dönüştürmemeliyiz.

 

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız  fıtır sadakası miktarını 15 TL olarak belirlemiştir. Ülkemizdeki sosyo-ekonomik hayat şartlarını ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulunduran Din İşleri Yüksek Kurulumuz, en düşük sadaka-i fıtır miktarını 15 TL olarak tespit etmiştir. Belirlenen rakamın “asgari miktar” olduğu, sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığı unutulmamalıdır. Bu konuda ideal olanın, herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesi tavsiye edilmektedir. Söz konusu meblağ gıda gibi ayni olarak veya para şeklinde nakdi olarak ödenebilinir.

 

Son olarak bu mübarek ayda başta memleketimiz, İslam âlemi ve İnsanlığın selameti için hepimiz hulus-i kalp ile dua etmeli; ayrıca İslam topraklarına sirayet eden fitne ateşinin sönmesi için yüce Rabbimize niyazda bulunmalıyız. Yeryüzünde iyiliğin egemen olması için 1975’ten buyana Ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde olan Türkiye Diyanet Vakfımız, siz değerli kardeşlerimizin Zekât ve Fitrelerini ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmaktadır.

 

Fitre ve  Zekatlarınızı T.D.V Kızılcahamam Şubesi'nin,Ziraat Bankası K.Hamam Şubesinde bulunan 1975-5066 no'lu hesabına yatırabilirsiniz.

 

Bu ulvi duygu ve düşüncelerle siz değerli kardeşlerimizin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor; Bu mübarek ayın; şehrimiz,ülkemiz ve tüm İslam âlemi için barış,kardeşlik, birlik-beraberlik, huzur ve sükûnete vesile olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

 

                                                                                                                                 Sinan KAZANCI

                                                                                                                                 İlçe Müftüsü

Son Güncelleme: 04.06.2016 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26