banner94

KİTAP KUMBARASINDA SAYISAL VERİLER AÇIKLANDI

Okulumuz tarafından düzenlenen “KUMBARADA BİRİKTİR, OKUMAK KEYİFTİR” adlı kitap kumbarası projesine ilgi giderek artmaktadır.

KİTAP KUMBARASINDA SAYISAL VERİLER AÇIKLANDI

Okulumuz tarafından düzenlenen “KUMBARADA BİRİKTİR, OKUMAK KEYİFTİR” adlı kitap kumbarası projesine ilgi giderek artmaktadır.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
16 Haziran 2015 Salı 00:05
750 Okunma
KİTAP KUMBARASINDA SAYISAL VERİLER AÇIKLANDI
 GÜVEM ORTAOKULU KİTAP KUMBARASI İÇİN

“KUMBARADA BİRİKTİR, OKUMAK KEYİFTİR” PROJESİ

Okulumuz tarafından düzenlenen KUMBARADA BİRİKTİR, OKUMAK KEYİFTİRadlı kitap kumbarası projesine ilgi giderek artmaktadır.

Kızılcahamam’da evlerde okunmayan yüzlerce kitabı ve kitapseveri bir araya getirmek, kitap bağışlamak isteyen insanları, ihtiyaç sahipleriyle buluşturmak, kitaba zor ulaşan öğrencilerin daha çok kitap okuyabilmelerini sağlamak için hayata geçirilen proje ilgi görmüştür.

21.05.2015 tarihinde açılan kumbaraya şu ana kadar içinde hikâye, roman, dini, dergi, ders, test vb. kitaplarının yer aldığı üç bine yakın kitap atılmıştır. Bu kitaplar tasnif edilerek uygun olanlar öğrencilerle buluşturulmuş, uygun olmayanlar veya kullanılmış olanlar geri dönüşüme kazandırılmıştır.

Kumbarada biriken kitaplarla ilgili sayısal veriler şöyledir:

Tablo 1: Kumbaraya Bağışlanan Kitapların Tasnif Edilmiş Sayısal Verileri

KİTAPLAR

ADET

Hikâye/roman

640

İlkokul okuma

333

Hazırlık (ortaokul)

201

Dini kitaplar (İmam Hatip Lisesi-çoğu)

352

Hazırlık (lise) (Sağlık ve Anadolu Liseleri)

120

Ders kitabı (geri dönüşüm)

673

Test kitabı (geri dönüşüm-çözülmüş)

143

Dergi (geri dönüşüm)

60

Ansiklopedi (geri dönüşüm)

23

Diğer kitaplar (geri dönüşüm)

13

TOPLAM

2558

Tabloya bakıldığında geri dönüşüme 912 adet kitabın gittiği görülmektedir. Bu kitaplar en azından yok edilmek yerine geri dönüşüme kazandırılmış olup birkaç ağacın kesilmesi önlenmiştir. Dini kitapların (352 ad.) ortaokul için uygun olanları haricinde çoğunluğu İmam Hatip Lisesine gönderilmiştir. Liseler için hazırlık kitapları (120 ad.) da İbni Sina (Sağlık) ve Anadolu Liselerine gönderilmiştir.

Kumbaradan kütüphanemize, ortaokul için hazırlık kitapları ve okulumuzun seviyelerine uygun olan hikâye/romanlar ve ilkokul okuma kitapları kazandırılmıştır. Bu sayı 1174’tir.

Okulumuzda geçen sene ansiklopedi dolu iken şu an bu proje ile öğrencilerin seviyelerine uygun hikâye/roman gibi okuma kitaplarının sayısı artmıştır. Halkımıza ilgisinden dolayı teşekkür ederiz. Proje 26 Haziran günü son bulacaktır. Projenin her sene mayıs-haziran aylarında uygulanması düşünülmektedir.

GÜVEM ORTAOKULU

















Son Güncelleme: 17.06.2015 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26