banner94

KATEM PROJESİ BAŞARIYLA SONLANDI

KIZILCAHAMAM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİR AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİNİ DAHA BAŞARIYLA SONUÇLANDIRDI.

KATEM PROJESİ BAŞARIYLA SONLANDI

KIZILCAHAMAM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİR AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİNİ DAHA BAŞARIYLA SONUÇLANDIRDI.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
02 Nisan 2015 Perşembe 00:45
1545 Okunma
KATEM PROJESİ BAŞARIYLA SONLANDI

Kızılcahamam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Macaristan’ın Budapeşte şehrinin Dabas bölgesinde bulunan KossuthZsuzsannaVocational High School YouthHostel okulundan gelen, çoğunlukla Bilişim Teknolojileri alanında okuyan 12 Macar öğrenci ve toplamda 5 öğretmene, “Mobility Project ForBetter Professional Competencesto be Acquired in TurkishCompanyPlacements” isimli Erasmus+ projesinde ev sahipliği yaptı.

Proje kapsamında ilçemize gelen ve 1 – 28 Mart 2015 tarihleri arasında yaklaşık bir ay boyunca ilçemizde konaklayan öğrenciler, stajlarını ilçemizdeki otellerde yaptılar. Mesleki becerilerini geliştirmenin yanı sıra, Türk kültürü ve Türkiye’de yaşamı da öğrenen Macar öğrenciler, ülkelerine mutlu bir şekilde döndüler. Macar öğretmenlerden AndrasSalacz’ın, “Hayatımın en güzel anlarından biriydi” şeklinde özetlediği proje süreci, bir aylık zaman diliminin ardından başarıyla tamamlanarak sona ermiş, öğrenci ve öğretmenler ülkelerine dönmüştür.

Kızılcahamam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından proje sürecinde öğrencilerle sosyal, kültürel ve spor faaliyetleri de yapılmıştır. Kızılcahamam bölgesi, jeopark alanları yanı sıra, Ankara’da Ankara Kalesi, Anıtkabir, Ulus Meydanı, Kocatepe Camii, Ahmet Hamdi Akseki Camii, Kızılay Meydanı gibi Ankara’nın önemli yerleri de gezdirilerek Macar öğretmen ve öğrencilere ilçemiz ve ilimiz tanıtılmıştır.

Projenin Türkiye Koordinatörü, Kızılcahamam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmeni Serkan SAVAŞ; “Başta Macar öğrencilerin staj yaptığı kurumlara ve belediye pansiyon evlerine olmak üzere, ilçemizdeki işletmelere ve tüm kurumlara öğrencilerin stajları boyunca, ilçedeki yaşamlarında gösterdikleri yardım, hoşgörü ve ilgiden dolayı teşekkürü bir borç bildiğini belirtti.” Türk misafirperverliğinin, hoşgörüsünün ve yardımseverliğinin tüm örneklerini göstererek, ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin Avrupa’da tanınırlığına katkı sağlayan tüm ilçe halkımıza teşekkür ediyoruz.

Kızılcahamam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdür V. Kadir YAMAN, Yurtiçi ve Yurtdışı projeler konusunda artık uzman hale gelen Kızılcahamam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, bir Avrupa Birliği projesini daha başarıyla sonuçlandırmış olmanın gururunu yaşadıklarını ve diğer projelere yönelik faaliyetlerin devam ettiğini belirtti. Nisan ayı ilk haftasında Polonya’nın Varşova şehrinde interaktif 3 Boyutlu Mesleki Eğitim (i3DVET) projesine yönelik faaliyetler gerçekleştirileceğini belirtirken, Mayıs ayının ilk haftasında ise Norveç’in Kristiansand Şehrinde Comenius – European Business Beyond Borders (EBB) projesi faaliyeti için hareketlilik düzenleyeceklerini belirtti.

Bizler de başta bu proje sürecinde emeği geçenler olmak üzere, tüm okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerini tebrik ediyor, tüm alanlarda başarılarının devamını diliyoruz.










































Son Güncelleme: 02.04.2015 00:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26