banner94

KANDİL MESAJLARI

Berat… borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraet etme, kurtulma… günahlardan arınma, temize çıkma, ilâhî af ve rahmete nâil olma…

KANDİL MESAJLARI

Berat… borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraet etme, kurtulma… günahlardan arınma, temize çıkma, ilâhî af ve rahmete nâil olma…

uğur demirbaş
uğur demirbaş
01 Haziran 2015 Pazartesi 02:34
1087 Okunma
KANDİL MESAJLARI

Berat… borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraet etme, kurtulma… günahlardan arınma, temize çıkma, ilâhî af ve rahmete nâil olma…

Berat gecesi de diğer gecelerimiz gibi her birimiz için birer, tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesidir.

Berat; kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Yaradan’ın affına erebilmek için yaradılanı affetme günüdür.

Berat; bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, onlardan teberra ederek uzak kalmayı öğretir.

Hz. Peygamber şöyle buyurur:

“Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!.. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim" (İbn Mâce, Sünen, "İkâmetü's-salât", 191.)

Mevlamız günah yüklerimizden berat etmiş olarak Ramazan-ı şerife girmeyi nasip eylesin…

İLÇE KAYMAKAMIMIZ MEHMET YILDIZ, BERAT KANDİLİ NEDENİYLE BİR MESAJ YAYINLADI;

Kaymakam Yıldız, Berat Kandili nedeniyle yayınladığı mesajında;

Mübarek üç aylar içinde müstesna bir yeri bulunan Berat Kandilini kutlamanın engin mutluluğu içindeyiz.Böyle mübarek gecelerin manevi havası içerisinde, birbirimize sevgi, saygı ve hoşgörüyle yaklaşmalı, dargınlık ve kırgınlıklara son vermeliyiz. Bu vesileyle, bütün vatandaşlarımızın Berat Kandilini tebrik eder, bu anlamlı gecenin ilçemiz, ülkemiz ve tüm İslam dünyasının birlik ve beraberliğinin yanı sıra, insanlık aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum dedi.

BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN GÜNEY’den  BERAT KANDİLİ MESAJI

Başkan GÜNEY; Berat'ın tövbe, yenilenme ve yaradılış gayesine yönelme günü olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti;

11 ayın Sultanı mübarek Ramazan ayının habercisi,bu mübarek Ramazan Ayından önceki son kandil gecesi olan Berat kandiline ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Berat gecesi de diğer mübarek gecelerimiz gibi gündelik hayatın akışı içinde bizlere varlığımızı yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür etme imkânları kazandıran birer fırsat olarak değerlendirilmelidir.İnsanların bu geceler sayesinde zaman zaman ihmal ettiği kulluğunun farkına vardığını, kendisine çeki düzen verdiğini, Cenab-ı Hakk’la olan ilişkilerini yeniden tanzim etme fırsatı bulduğunu vurgulayarak, başta büyük Türk Milleti olmak üzere tüm Türk- İslâm âleminin ve değerli hemşerilerimin mübarek Berat gecesini kutluyor; feyz ve bereketinden hepimizin istifade etmesini, Berat gecemizin gerçek beratlarımıza vesile olmasını, hepimize mübarek Ramazan ayına arınmış gönüllerle, günah yüklerimizden berat etmiş olarak girmeyi nasip etmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum." dedi.


AK Parti İlçe Başkanı YILDIRIM` dan Kandil Mesajı

AK Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Sefa Yıldırım, berat kandili nedeni ile bir mesaj yayımladı.

İlçe Başkanı Yıldırım; Mübarek gecenin ülkemize, islam alemine hayırlar getirmesini yüce mevla` dan diliyorum. Bu vesile ile tüm Kızılcahamamlı Hemşerilerimin berat kandilini tebrik ediyorum. dedi.



Alperen Ocakları
İlçe Başkanı Serdar Akbaş, berat kandili nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmesine vesile olan bu mübarek kandil gecesinde dualarda buluşmak ümidiyle Kandilinizi kutlarım.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ ANKARA İL BAŞKAN YARDIMCISI TAHİR TAŞKIN’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

"Berat Kandilini idrak edeceğimiz bu gecede; Yüce Rabbimiz’den dua ve yakarışlarla bağışlanmayı umuyor, himmet, hikmet ve hidayetine muhtaç olduğumuzu ümitle haykırıyoruz.

15 gün sonra kavuşacağımız Ramazan-ı Şerife’nin müjdecisi olan Berat Kandil’i aynı zamanda af ve mağfiret çeşmesi; ihsan ve mükafat hazinesidir.

Bu duygu ve düşüncelere, Müslüman Türk milletinin, İslam aleminin beratına vasıl olması temennilerimle Berat Kandili’ni tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun, inşallah bizleri beratımızla ödüllendirsin"

Kızılcahamam Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Gökmen'den Kandil Mesajı

Muzaffer Gökmen Mesajında “Berat Kandili, içlerinde Allah’a kulluk görevini yerine getirmede kusur ve yanlışının olduğunu hissedenlerin Yüce Allah’a yönelerek, O’nun rahmet, şefkat ve mağfiretine sığınabilecekleri, karardığını düşündükleri gönüllerini tövbe ve istiğfarla arındırabilecekleri çok özel bir gecedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Milletinin ve bütün İslâm âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu gecede yapılan duaların birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanlık âleminin barış ve huzuruna vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum ’’ dedi.




Saadet Partisi
İlçe Başkanı Sedat Barum, berat kandili nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Beraat kelimesi bolluk, bereket, fazilet anlamına gelir. Bu gece Allah'ın lütuflarının bol bol verildiği bir gecedir ve üç ayların ikinci kandil gecesidir. Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun..



Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Uçar, berat kandili nedeni ile yayınladığı mesajında;

İsIam"ın nurIu yüzü kalbine doIsun Makamınız cennet Hz. Muhammed komşunuz olsun GünIerinize mutIuIuk, gönIünüze saadet doIsun KandiIiniz mübarek oIsun!


Son Güncelleme: 02.06.2015 09:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilal ÜNAL ÇAMLIDERE GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR MÜDÜRÜ 2015-06-01 12:41:02

tüm islam aleminin berat kandilini kutlar sağlik ve mutluluklar getirmesini dilerim

banner89

banner83

banner26