banner94

KADINLAR GÜNÜ KONSERİ

Kızılcahamam Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı 10 Mart 2017 Cuma günü düzenlendi.

KADINLAR GÜNÜ KONSERİ

Kızılcahamam Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı 10 Mart 2017 Cuma günü düzenlendi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
11 Mart 2017 Cumartesi 00:30
1204 Okunma
KADINLAR GÜNÜ KONSERİ
 Kızılcahamam Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı 10 Mart 2017 Cuma günü düzenlendi.

Çam Otel Salonunda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar günü programına Belediye Başkanımız Muhittin Güney, Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Bölge Milletvekilimiz Prof. Dr. Emrullah İşler 'in eşi Ayşenur İşler, Kızılcahamam İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız’ın Eşi Şenel Yıldız, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney'in Eşi Ayşe Güney, İlçemiz Protokol Eşleri, Haymana Belediye Başkanının Eşi Sema Turgut, İlçe Emniyet Müdürü Eşi Sevgi Dağdelen, Ak Parti Kadınlar Kolu Başkanı ve Yönetimi, Davetliler ve çok sayıda Kızılcahamamlı Bayanlar katıldı.

Kadınlar Günü programının açılış konuşmasını Belediye Başkanımız Muhittin Güney yaparak Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Başkanımız Muhittin Güney konuşmasına şöyle devam etti. Salonda bulunan kıymetli konuklar, değerli annelerimiz, ablalarım ve kardeşlerim...

Hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum… 

İslam coğrafyasında bombalar altında çocuklarını yetiştiren ümmetin onurlu ve şerefli kadınlarına da selam olsun;

Dünyanın dört bir köşesinde, en zor mahrumiyet koşullarında başarı ve özveriyle çalışan kadın görevlilerimize selam olsun;

Merhamet, nezaket ve dirayetin simgesi Türk kadınımıza selam olsun;

Kucağında yavrusuyla cephane taşırken donarak vefat eden Şerife Bacı gibi, çocuk yaşta İstiklal Madalyası’nı hak eden Nezahat Onbaşı, Türk kadınının kudretinin simgesi olan tüm anaların ruhu şad olsun;

Namert kurşunların, haince tuzaklanmış bombaların hedefi olan bütün terör şehitlerimizin mekânları cennet olsun.

Kıymetli Hanımefendiler;

Bizim topraklarımızda kadın, hem ailenin hem de toplumun temelidir.

Bizim geleneklerimizde kadın hayatın merkezindedir.

Bizler de Kızılcahamam Belediyesi olarak; bugüne kadar bir çok vatandaşımızın evinin kapısını çaldık;

O kapıların ardında biri diğerine benzemeyen bir çok vatandaşımızın hikayesine tanıklık ettik 

Şiddete maruz kalanlar, eşleri tarafından terkedilenler, evlatları tarafından yalnız bırakılanlar, çalışma hayatında zorluk çekenler ve daha bir çek değişik hikayeyle karşı karşıya kaldık.

Sevgili dostlar,

Biz belediye olarak; veren el ile alan el arasında hayır köprüsü oluşturmak için gece gündüz çalıştık; ancak bizim de çare olamadığımız durumlar mevcut.

Ama her zaman sosyal anlamda çalışmalarımızı sürekli artırarak devam ettirdik tüm vatandaşlarımıza, özellikle de bayan vatandaşlarımıza sosyal belediyecilik çalışmalarımızla ulaşmaya çalıştık.

Göreve geldiğimiz zaman kurduğumuz Ak Masa ile bir çok çalışma yaparak vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret ettik.  İhtiyaç sahibi olan, kendi imkanları ile ev temizliğini gerçekleştirmeyen kadınlarımıza yardımcı olmak üzere 135 evimizin temizliği muhtelif zamanlarda bugüne kadar toplamda 1592 defa gerçekleştirildi.  1992 paket hasta ve çocuk bezi yardımı yapıldı. 250 yeni doğan bebeğimiz ziyaret edilerek kendilerine hediyeler takdim edildi. 692 adet evimizi ziyaret ederek iyi ve kötü günlerinde  yanlarında olmaya gayret ettik. 301 defa Ak Masa ekibimiz vasıtası ile Ankara'ya gidilerek 565 hasta vatandaşımızın hastane işleri çözüme ulaştırıldı ve tedavi ettirildi. Her hafta cuma günleri camilerimizde ve Ak Masa önünde ortalama 280 bardak sıcak çorba dağıtımı yapıldı.

Yine vatandaşlarımız için düzenlediğimiz gezilerde 1500 kişi Ankara Gezisine, 250 kişi Çanakkale Gezisine, 100 kişi Konya Gezisine gönderildi. Düzenlenen kamplar için 375 yaşlı vatandaşımız Akçakoca'ya yaşlı kampına, 85 erkek, 130 kız öğrencimiz öğrenci kamplarına ve engelli kamplarımız için 142 engelli vatandaşımız Akçakoca, 100 engelli vatandaşımız da Bodrum Kampına gönderildi.

60 ihtiyaç sahibi ailemizin çocukları da sünnet ettirildi. Bizler yine elimizden geldiğince sosyal hizmetlerimize belediye olarak devam edeceğiz.

Ayrıca yine devletimiz de kadınlarımız için her zaman gerekli çalışmaları yapmaya gayret gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve Hükümet yetkililerimiz kadının mağduriyetini önlemek için yasalar çıkardılar.

Bu düzenlemelerle kadına yönelik pek çok kuralsızlığın, hukuksuzluğun önüne geçildi.

Buradan da bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum.

Ancak; merhamet ve vicdan duygusunu kaybetmiş insan karşısında kanunlar dahi çaresiz kalıyor. 

Kadını mağdur eden her kim varsa Yüce Allah onlara merhamet ve vicdan nasip etsin.

Kıymetli Hanımefendiler;

Biz öyle bir Peygamberin ümmetiyiz ki; O yaşamı boyunca, “kadına zarar veren, kadını hor gören” zihniyetle mücadele etmiştir.

Bizler de Kızılcahamam Belediyesi olarak; bu düşünceyi şiar edinip, Allah ömür ve güç verdiği sürece canı gönülden kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Sözlerime son verirken; Dünya Kadınlar Gününüzü bir kez daha tebrik ediyor; bugünün tüm kadınlar için hayırlara vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum.

8 Mart’ı dayanışmanın, dostluğun, kardeşliğin günü haline getirmek için çaba gösteren herkese en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum.

Rabbim merhametini üzerimizde hâkim kılsın. 

Hepinizi Allah’a emanet ediyorum dedi.

Selamlama konuşması yapan, Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Bölge Milletvekilimiz Prof. Dr. Emrullah İşler 'in eşi Ayşenur İşler, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney'in Eşi Ayşe Güney programa katılan bayanların kadınlar gününü kutladılar.

Programda yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanımızın eşi  Ayşe Güney, Belediye Başkanımız Muhittin Güney’e sürpriz doğum günü kutlaması yaptı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında konser veren Emel Taşcıoğlu’na Belediye Başkanımız Muhittin Güney ve Eşi Ayşe Güney tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

Programda Emel Taşcıoğlu birbirinden güzel eserleri ile salonu dolduran bütün bayanlara eğlenceli dakikalar yaşattı. 

 

Son Güncelleme: 11.03.2017 00:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26