banner94

HAFTANIN MAÇINDA KAZANAN FENERBAHÇE

Haftanın maçında kazanan Fenerbahçe oldu. Galatasaray Erzurum’dan 3 puanı aldı. Başakşehir ise artık lige döndü.

HAFTANIN MAÇINDA KAZANAN FENERBAHÇE

Haftanın maçında kazanan Fenerbahçe oldu. Galatasaray Erzurum’dan 3 puanı aldı. Başakşehir ise artık lige döndü.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
25 Ekim 2020 Pazar 23:39
278 Okunma
HAFTANIN MAÇINDA KAZANAN FENERBAHÇE

Haftanın maçında kazanan Fenerbahçe oldu. Galatasaray Erzurum’dan 3 puanı aldı. Başakşehir ise artık lige döndü.

Kadıköy’de kazanan Fenerbahçe oldu. Geniş kadrosu ile sonuca giden sarı lacivertliler Trabzonspor’u 3-1 yendi ve zirve takibini sürdürdü. Maçın ilk 15 dakikasında Fenerbahçe beklenen baskılı oyununu ortaya koydu. Ancak devamında konuk Trabzonspor yavaş yavaş oyunu dengeye getirdi. 23. Dakikada Lemos ve Sosa’nın anlaşmazlığı ile topu bir anda önünde bulan Afobe golünü attı ve takımını öne geçirdi. Bu dakikadan sonra ibre tamamen Trabzonspor’a döndü ilk yarının sonuna kadar oyunun mutlak hakimi olan bordo mavililer ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İlk yarıda göze çarpan en önemli ayrıntı Trabzonspor’un savunmayı on bir kişi ile yapması, Fenerbahçe’de ise hücum oyuncularının geriye gelmemesi oldu. İkinci yarıya Sosa-Cisse değişikliği ile başlayan Erol Bulut 4-3-2-1’den 4-4-2’ye döndü. Bu da oyunun dönüm noktası oldu. İkinci yarıda ilk yarıdan çok farklı Fenerbahçe sahadaydı. 51’de Tisserland, 55’te Valencia, 72’de Cisse ile golleri bulan sarı lacivertliler adeta gövde gösterisi yaptı ve maçı kazandı. Bu sonuçla üst üste üçüncü maçını kazanan Fenerbahçe ligin mutlak şampiyonluk favorisi.

Trabzonspor’da ise en önemli sıkıntı teknik direktörü. Öne geçtikten sonra maçı kaybetme alışkanlığı geçen sezondan süre gelen bordo mavili ekipte, önceki haftalarda da yazığım gibi Eddie Newton tarzında bir teknik direktör Trabzon’a olmaz.Trabzon gibi bir futbol şehrine lider kariyerli otoriter bir teknik adam şart.Kadrosu bana göre çok vasat olan bordo mavililerin ligde işleri çok zor.

Galatasaray aradığı morali Erzurum’da buldu. Deplasmanda BB Erzurumspor’u 2-1 yenen sarı kırmızılı ekip, ligde 3 maç aradan sonra galibiyet yaşadı. Emre Kılıç ve Falcao’nun golleri ile sonuca giden Galatasaray’da hücum hattı formda olduğu zaman Fenerbahçe ile birlikte ligin en iyi iki takımından biri konumunda. Ancak bu haftaya kadar gördük ki Falcao-Emre Kılıç-Belhanda-Babel-Arda ve Feghulli’den oluşan bu hattın hangi maçta nasıl oynayacağı belli olmuyor. Falcao bu maçta çok iyi oynadı. Attığı golle Atletico Madrid günlerini hatırlatan yıldız isim, ligimizde iyi oynadığı her maçta rahat gol atabileceğini bir kez daha gösterdi. Kırmızı kartla oyun dışı kalan Falcao, önümüzdeki hafta yerini Diagne’ye bırakacak.

Maça dönersek tempolu geçmediğini söyleyebiliriz. Hücum hattı formda olan Galatasaray,Omar ve Saracchi ile hücumdaki aktifliğini de maç boyu yitirmedi. Sezon boyunca orta sahanın vasat oluşu sebebi ile bu şekilde oynamaya mahkum olan Galatasaray’ın kanat oyuncuları ile oyunu açması şu an için ana taktik görünüyor.

Son şampiyon Başakşehir evinde Antalyaspor’u 5-1 yendi. Lige çok kötü başlayan Başakşehir iki haftadır toparlandı diyebiliriz. Lider Alanyaspor ise galibiyetlerine devam ediyor. Evinde Karagümrükspor’u 2-0 yenen Akdeniz ekibi 6 haftada topladığı 16 puanla zirvede.

Bol gollü maçları izlemeye alışık olduğumuz Hollanda liginde bu hafta kimsenin alışık olmadığı bir maç izledik. Deplasmanda Venlo’yu 13-0 yenen Ajax tarihe geçti. Avrupa’da haftanın maçı ise El Classico idi. Tarihin ilk seyircisiz El Classico’sunda Real Madrid deplasmanda Barcelona’yı 3-1 yendi. Eski yıldızlı dönemlerinden uzak olan maçta, Dünya’nın gelmiş geçmiş en iyi defans oyuncularından biri olan SergioRamos’un liderliğinde Real Madrid rahat bir galibiyet elde etti. Barcelona’da ise Messi’nin bu sezon isteksizliği ile şampiyon olması çok zor. Öyle ki, son 3 maçta sadece 1 puan toplayabildiler.

2020 Formula 1 Şampiyonası'nın 12. yarışı olan Portekiz'de zafer LewisHamilton'ın oldu ve Mercedes pilotu böylece 92. zafere ulaşarak tarihin en çok yarış kazanan pilotu olma rekorunu ele geçirdi.3 hafta sonra İstanbul Park’a gelecek olan Formula 1’de efsane pilot Schummer’in rekoru da egale olmuş oldu. Ancak efsane olmak istatistiklerle ölçülemez, Formula 1’de Michael Schummer, NBA’de Michael Jordan bana göre ulaşılmaz bir noktadalar.

Spor sadece bir eğlence aracı.  Asıl olan sağlık. Bu nedenle pandemi bitene kadar dikkat etmemiz gereken üç şey ;

TEMİZLİK + MASKE + MESAFE

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26