banner94

GERİ DÖNÜŞÜM YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ VERİLDİ.

Kızılcahamam Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya Çevre Günü Geri Dönüşüm Malzemelerinden Tasarım Yarışması neticesinde kazananların ödüllendirildiği ödül töreni ve sergisi Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

GERİ DÖNÜŞÜM YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ VERİLDİ.

Kızılcahamam Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya Çevre Günü Geri Dönüşüm Malzemelerinden Tasarım Yarışması neticesinde kazananların ödüllendirildiği ödül töreni ve sergisi Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
10 Haziran 2016 Cuma 16:20
1554 Okunma
GERİ DÖNÜŞÜM YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ VERİLDİ.

Kızılcahamam Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya Çevre Günü Geri Dönüşüm Malzemelerinden Tasarım Yarışması neticesinde kazananların ödüllendirildiği ödül töreni  ve sergisi  Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

Düzenlenen törene Belediye Başkanımız Muhittin Güney, İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Garnizon Komutanı Kadir Bilgi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, İlçe Emniyet Müdürü Ali Yeşildal, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, Belediye Meclis Üyeleri Songül Ergelen, Kemal Öztürk, Yusuf Şengül, Fatih Oral, İbrahim Yıldız, Murat Can, Hamis Tüfekçi, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Törende saygı duruşu ve istiklal marşının ardından protokol konuşmalarına geçildi. Sırası ile etkinliğe sponsorluk yapan Başkent Atık A.Ş. Firması sahibi Fatih Coşkun, Belediye Başkanımız Muhittin Güney ve İlçe Kaymakamı  Mehmet Yıldız birer konuşma yaptılar.

Belediye Başkanımız yaptığı konuşmada;

 “Dünya Çevre Günü” dolayısı ile hazırladığımız Geri Dönüşüm Malzemeleri Tasarım Sergisi ve Ödül Töreni’ne hoş geldiniz.

Çevre;insan ve tabiat varlıklarının birbiriyle etkileşim içinde olduğu bir sistemdir.Çevrenin korunması geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların gayesi,insanların daha sağlıklı ve güvenli  bir çevrede yaşamalarının sağlanmasıdır.Çevre bir kurum yada kuruluşun değil bütün insanların sorumlu olduğu bir yaşam alanıdır.Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için;kirlenmelerin önlenmesi,tabiatın korunarak tahribatının engellenmesi,yeşil alanların korunması ve artırılması ile kamuoyunun bilinçlendirilmesi önem arz etmektedir.

Kamuoyunun bilinçlendirmesi ve insanlara örnek teşkil etmek amacı ile düzenlediğimiz Geri Dönüşüm Malzemelerinden Tasarım Yarışması,öğrencilerimizin katılımları ve ortaya çıkardığı eserlerle bu konuda onların ne kadar duyarlı olduğunu göstermiştir.Yarışmanın amacı olan eğitim gören öğrencilerimizin çevreye olan ilgisini ve geri dönüşüm atıkları konusunda bilinçlenmesini sağlama hususuna riayet eden 7 okuldan 177 öğrencimiz,hayal güçlerini kullanarak,doğada geri dönüştürülüp kullanabilecek malzemelerden günlük hayatta kullanabileceğimiz birbirinden güzel ürünler yapmıştır.

İlçemizde eğitim gören öğrencilerimizin yaptığı çalışmalar, seçici kurul heyetimiz tarafından değerlendirilerek, 1 adet birinci,1 adet ikinci, 3 adet üçüncü ve 3 adet de mansiyon ödülü kazanacak tasarım seçildi.

Değerlendirme yapılırken öğrencilerimizin yaşlarına göre yaptığı çalışmalar,hayal gücü ve yaptıkları çalışmanın geri dönüşüm atıklarından olmasına dikkat edildi.

Ben yarışmanın amacına riayet eden,gösterdikleri başarı ve duyarlılıktan dolayı yarışmaya katılan okullarımıza,öğrencilerimize,öğretmenlerimize, velilerimize, yarışmamıza büyük katkı sağlayan ve belediyemiz ile  yaptığı sözleşme neticesinde ilçemizde ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, taşınması ve ayrıştırılması işini başarıyla gerçekleştiren Başkent Atık ve Çevre Hizmetleri A.Ş,’ye teşekkür ediyor, bu vesile ile Dünya Çevre Gününüzü kutluyor ve hepinize saygılar sunuyorum’’ dedi.

 

Toplamda 7 okuldan 177 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen yarışmada, seçici kurul heyetinin kararları ile birinciye laptop, ikinciye bisiklet, üçüncü olan üç öğrenciye tablet hediye edildi. Ayrıca dört öğrenciye de mansiyon ödülü verildi. Yarışmaya en fazla eser ile katılan okul Çağatay İlkokulu oldu. Sergi ve tasarım yarışmasında ödüllere hak kazanan öğrenciler şu şekilde;

1-Kazım Karabekir İlkokulu 4-C sınıfından Firdevs Mamak

(Tasarım Adı – Baharın Müjdecisi ) Kaymakam Mehmet Yıldız

2-Çağatay İlkokulu 3-B sınıfından Sümeyye Soytürk

(Tasarım Adı – Sevgi Ağacı ) Muhittin Güney

3- Çağatay İlkokulu 4-C sınıfından Ceren Cirtil

(Tasarım Adı – Saksı ) Bel.Baş.Yrd. Fahrettin İlhan

3-Perihan Erdoğan İlkokulundan Çağrı Ateşli

(Tasarım Adı – Müzik Takımı ) Fatih Çoşkun

3-Perihan Erdoğan İlkokulundan Turhal Doğuş Arslanoğlu

(Tasarım Adı – Kase )  Tükçev Yetkilisi Abdullah Ömür

Mansiyon ödülüne hak kazanan öğrenciler ;

1-İmam Hatip Ortaokulu 7-A sınıfından Ömer Faruk Yenice

(Tasarım Adı – Plastik Avize)

2-Çağatay İlkokulu 1-C sınıfından Eylül Ece Akdağ

(Tasarım Adı – Horoz Prensesi -Taşıyor)

3-Cumhuriyet İlkokulu 4-A sıfından Sadık Turası

(Tasarım Adı – Pet Bardaktan Top)

4-Cumhuriyet İlkokulu 4-C sınıfından Meral Hayrota

(Tasarım Adı – Kuş Kafesi)

 Ayrıca yarışmaya sponsor olan Başkent Atık A.Ş. Firması sahibi Fatih Coşkun,  yarışmaya en çok katılım sağlayan Çağatay İlkokulu Müdürü İbrahim AYHAN, TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) Firması yetkilisi ve TÜKÇEV (Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı) temsilcisi Fatmanur Yıldırım'a plaket takdim edildi.

 



Son Güncelleme: 11.06.2016 00:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26