banner94

EMEKLİ MÜFTÜ NECİP AYDIN HOCA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İlçemiz Pazar Kınık Mahallesi Halkından ve emekli Kızılcahamam Müftüsü Necip Aydın hoca sevenleri tarafından hakka uğurlandı.

EMEKLİ MÜFTÜ NECİP AYDIN HOCA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İlçemiz Pazar Kınık Mahallesi Halkından ve emekli Kızılcahamam Müftüsü Necip Aydın hoca sevenleri tarafından hakka uğurlandı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
18 Şubat 2017 Cumartesi 17:50
1654 Okunma

İlçemiz Pazar Kınık Mahallesi Halkından ve emekli Kızılcahamam Müftüsü Necip Aydın hoca sevenleri tarafından hakka uğurlandı.

Bugün sabaha karşı evinde hayatını kaybeden emekli Müftü Necip Aydın hocanın cenaze namazına çok sayıda din görevlisi ve hocalar katıldı. Kızılcahamam Aşağı Merkez camiinde okunan mevlid-i Şerif ve sohbette Necip Hoca hakkında konuşuldu, anılar anlatıldı.İlçemizde 6 yıl müftülük yapan Tahsin Aydın anılarında ALİMİN ÖLÜMÜ ALEMİN ÖLÜMÜDÜR:Sabrın ve Şükrü'n en önemli en önemli temsilcilerinden ,Hz Eyyüb sabrını hayatında yaşamış, hiç bir zaman isyan etmemiş ,hayatı tam bir imtihanlar sahası gibi geçmiş ve kazanmış olmanın muştusuyla bir Alim Hakka yürüdü,Sevgiliye kavuştu.Koca Müftü Hafız Alim Necip Aydın Hoca Hakka yürüdü.Rasulullaha komşu olasın, mekanın cennet olsun Hocam.Kızılcahamam da kaldığımız ve hizmet etmeye çalıştığımız altı yıllık çalışma hayatımızda yaptığımız onlarca konferansa o yaşına rağmen hiç aksatmadan gelen ,adeta anlatılanları bir öğrenci titizliğiyle not tutan ,adeta bize hayat dersi veren örnek bir şahsiyetini kaybetti Kızılcahamam. dedi. diğer yandan Eski Müftümüzü Sinan Kazancı ise Necip Hocamız için dua etti.

Cenaze Törenine AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr Emrullah İşler, İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanımız Muhittin Güney,  Eski ilçe müftüleri, Din görevliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Merhum Necip Aydın hocamızın Cenaze Namazı Aşağı Merkez Caminde kılınarak Pazar Kınık Mahallesine defni yapıldı.


Son Güncelleme: 19.02.2017 01:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veysel BAYRAM 2017-02-19 01:40:50

In na ilahi ve nina ileyhi tacını. Başınız başımız sağ olsun. ILMINI makaminda camide Kürsüde mihrap, mezarlikda çarşıda konferansa tebliğ ve teblig yoluyla cihat görevini pazara degil mezara kazanmak icin geciren. "Dunyada kuş yuvası kadar mescit yapana Allah (c.c) cennette kosk yapar HS." YÜZ KERE MAZHAR OLAn Necip AYDIN hocamin Kabri ve makami cennet ve cennete komsusu Hz. Muhammed (s.a.v) olsun insallah Amin. Amin. AMIN

Avatar
Veysel BAYRAM 2017-02-19 22:56:26

ben şahadet ederim ki; muhterem emekli i̇mam-hatip, vaiz ve hafız ve hacı necip aydin hocaefendi 90 yıllık yaşamının bluğ çagından sonraki döneminde (ve özellikle kamu görevlisi olduğu dönemlerde) kendidini asla namaz kıldırma – vaaz etme - müftülük görevi içra etme memuru olarak değil,) camide, mihrabda, minberde, makamında, konferaslarda, özel sobet alanlarında mezar için kazanç, pazar için kazançdan çok daha kazançlıdır” ilkesi ve anlayışı ile allah (c.c) yolunda tebliğ, irşat, irşat yoluyla cihat edederek ve dünyada kuş yuvası kadarmescit yapana allah c.c cennette köşk yapar hş” onlarca kez ve bir insan nasıl yaşarsa öyle ölür,nasıl ölür ise öyle dirilr (inşallah) hş” nail olarak tamamladı. i̇nnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn. allah (c.c) rahmet eylesin. mekanı, makamı cennet ve cennette komşusu hz.muhammed (s.a.v) olsun. bizleride cennette muhterem hocama, hocalarımıza tekrar komşu eylesin. i̇nşallah. amin. amin. amin .basınız/başımız sağolsun

banner89

banner83

banner26