banner94

EFENDİMİZİN İZİNDE OLMAK YARIŞMASI İÇİN ACELE EDİN

Anadolu Gençlik Derneği Kızılcahamam Şubesi tarafından Liseli Gençler Efendimizin İzinde, Siyer-i Nebi Yarışması düzenliyor.

EFENDİMİZİN İZİNDE OLMAK YARIŞMASI İÇİN ACELE EDİN

Anadolu Gençlik Derneği Kızılcahamam Şubesi tarafından Liseli Gençler Efendimizin İzinde, Siyer-i Nebi Yarışması düzenliyor.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
09 Kasım 2014 Pazar 23:35
2351 Okunma
EFENDİMİZİN İZİNDE OLMAK YARIŞMASI İÇİN ACELE EDİN

Anadolu Gençlik Derneği Kızılcahamam Şubesi tarafından Liseli Gençler Efendimizin İzinde, Siyer-i Nebi Yarışması düzenliyor.

Efendimizin İzinde Olmak
Kainatın Efendisi, kainatın en büyük öğretmeni olan peygamberimiz (s.a.s) gençliğe ve çocuklara önem vermiş, onlara öylesine şefkatli, öylesine candan ve sevgiyle davranmıştı ki, gençler etrafında pervane gibi olmuş, O’na yürekten bağlanmışlardı. İslam davasını öncelikle gençler omuzlamış,rahmet peygamberi olan efendimiz,onları gençliğin tehlikelerine karşı uyarmış ve tavsiyede bulunmuştur. Hazreti peygamberin (s.a.s.) gençleri teşvik eden, sıcak ve samimi ilgisi sayesinde, genç sahabiler, canlarını, mallarını, ailelerini Allah (c.c) yolunda feda edecek kıvama gelmişlerdi. Müslüman olur olmaz, Mekkelilerden gördükleri baskılar, işkenceler, açlık, abluka yılları ve ailelerin baskıları onları asla yıldıramamıştır. Zeyd bin Harise, esir düşüp köle olarak satılmış, Hz. Hatice onu satınalıp, peygamber efendimizin (s.a.s) emrine vermişti. Babası onun yerini öğrenmiş, Hz. Peygamber’den Zeyd’i istemişti. Peygamberimiz (s.a.s) Zeyd’i serbest bıraktığı halde, o babası ile gitmemiş, resulullah (s.a.s)’den ayrılmamıştı.

Dinimizin en önemli kaynağı olan sünnet-i seniyenin bize ulaşmasında, en mühim vazifeyi yine genç sahabiler üstlenmiştir. Hz. Peygamber (s.a.s) gençlerin ilim alanında yetişmesine önem vermiş, vahiy katiplerini genellikle gençlerden seçmiştir. İslam’a davet mektuplarını gençlere yazdırmış, bazı gençleri ogün çok ihtiyaç duyulan yabancı dilleri öğrenmeye teşvik etmiş, ve “ Gençliğinde ilim öğrenen, taştaki damga gibi, yaşlılığında öğrenen ise su üzerine yazı yazan gibidir.” buyurmuştur.
Hz. Peygamber, gençlerin elde edeceği sevapları şu hadisi şerifiyle müjdeliyordu: “ Yedi sınıf insan vardır ki Yüce Allah kendi gölgesinden başka hiçbir gölge bulunmayan kıyamet gününde, bunları kendi arşının gölgesinde gölgelendirir. Bunlardan ilki, adil devlet başkanları, ikinci olarak ta Allah’a ibadet ederek temiz bir hayat içinde yetişen gençtir.”

Sonuç olarak gönüller sultanı Efendimiz’in(as) gençlerle ilgili bütün ilişkilerine baktığımızda O’nun bütün gayret ve hedefinin, inançlı, ahlaklı, iffetli ve bilgili bir gençlik oluşturabilmek olduğunu görürüz.

 

Sevgili Peygamber’imizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe, Efendimiz hakkında daha birçok eser, program, yarışmalar vs. düzenlenecektir.
Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler vb. gençlerimizi ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz.

Bunun için Siyer-i Nebi Yarışması yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili peygamberimizin(s.a.s) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz.

 

Bunlar da Efendimizin izinde olan bir gençlikle mümkün olur. Bu nedenle liseli gençler Efendimizin izinde siyeri nebi yarışmasını yapıyoruz.

Yarışmaya müracaatlar www.efendimizinizinde.com internet adresinden yapıldıktan sonra sorumlu olunan kitap cemre kırtasiyeden temin edilecektir.

 




Son Güncelleme: 09.11.2014 23:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hatice 2014-12-20 19:34:12

ya cevaplar anahtarı ne zaman çıkacak

banner89

banner83

banner26