banner94

DÜNYANIN SPORU YENİDEN BAŞLADI

Tam 87 gün sonra futbolcular sahaya indi ve ligimiz kaldığı yerden devam etti. Son 8 haftalık mini bir lig başladı ve tribünlerin boş olduğu bu yarışta daha fazla konsantre olan takımlar başarıya ulaşacaklardır.

DÜNYANIN SPORU YENİDEN BAŞLADI

Tam 87 gün sonra futbolcular sahaya indi ve ligimiz kaldığı yerden devam etti. Son 8 haftalık mini bir lig başladı ve tribünlerin boş olduğu bu yarışta daha fazla konsantre olan takımlar başarıya ulaşacaklardır.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
14 Haziran 2020 Pazar 23:41
322 Okunma
DÜNYANIN SPORU YENİDEN BAŞLADI

Tam 87 gün sonra futbolcular sahaya indi ve ligimiz kaldığı yerden devam etti. Son 8 haftalık mini bir lig başladı ve tribünlerin boş olduğu bu yarışta daha fazla konsantre olan takımlar başarıya ulaşacaklardır.

Haftanın açılışını bu sezon başarısız grafiği süren Fenerbahçe yaptı. Evinde Kayserispor’u 2-1 yenen sarı lacivertli ekip 7 hafta sonra galip geldi. Maça sanki 87 günlük ara olmamış gibi aynı kötü futboluyla başlayan Fenerbahçe’de işler kaptan Emre Belözoğlu’nun 80. Dakikada oyuna girmesiyle bir anda değişti. Son 20 yılda yetişen en iyi yerli futbolcumuz olan Emre, 2 asisti ve alıştığımız o kilit paslarıyla Fenerbahçe’yi ayağa kaldırdı ve 2 dakikada bulunan 2 gol ile sarı kanaryalar galibiyete uzandı.Fenerbahçe’de galibiyetten daha fazla konuşulması gereken teknik direktör belirsizliği.  Hafta içi göreve getirilen Tahir Karaçam önümüzdeki sezon alt yapıda devam edecek ancak ne olursa olsun takım hedefsiz bile kalsa ki hafta içi Türkiye Kupası maçı var, Fenerbahçe’de böyle bir görüntü olmamalıydı. Emre yukarda dediğim gibi belki son 20 yılın en iyi Türk futbolcusu ama hem takım kaptanı hem teknik direktör hem de sportif direktör olması çok garip bir durum oldu ve bu durumyanlı bir yönetimin sonucudur.

Lider Trabzonspor Göztepe deplasmanından 3-1’lik galibiyetle döndü ve zirvedeki yerini korudu. Bu sonuçla 12 haftalık yenilmezlik serisini sürdüren bordo mavililerin ensesinde ise İstanbul ekibi Başakşehir var. Başakşehir evinde Alanyaspor’u 2-0’la geçti ve amansız takibini sürdürdü. Bu taraftarsız süreçten şüphesiz en az etkilenen takım olacak olan Başakşehir’in şampiyonluk yüzdesi Trabzonspor’dan az değil.

Beşiktaş ise evinde Antalyaspor’a 2-1 yenildi. Karantina sürecinde kalecisi Karius ile yollarını ayıran siyah beyazlılarda kale genç eldiven Ersin’e emanet edildi. Kariyerinde hiç A takımla maça çıkmayan Ersin bakalım bu fırsatı değerlendirebilecek mi? Haftayı beşinci sırada tamamlayan Beşiktaş ile yedinci sıradaki Fenerbahçe arasındaki puan farkı  1.

Atmosfer olarak futboldan çok uzak olduğumuz günlerde, Galatasaray Rize deplasmanındaMuslera’yı kaybetti. Ligimizin en iyi yabancısı, taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Uruguay’lı file bekçisi maçın 24. Dakikasında sakatlandı ve hastaneye kaldırıldı. Maalesef 2 yerinden kaval kemiği kırılan Muslera sezonu kapattı. Maçın ilk yarısında çok rahat bir futbol ortaya koyan ev sahibi ekip, devreyi 1-0 önde kapattı.İkinci yarıda da aynı temposuz futbol devam ederken Rizespor farkı ikiye çıkardı. Maç boyu Galatasaray’ın aklı adeta Muslera’da kaldı diyebiliriz. Oluşan negatif ortamla birlikte. Rizespor’un ikinci kalecisi Tarık gününde bir performans sergiledi ve maç 2-0 sona erdi. Bu skorla sarı kırmızılı ekip lige 10 maç sonra mağlup oldu ve zirve yarışında çok önemli 3 puanı Rize’de bıraktı.

Temsilcilerimizden Ankaragücü Gaziantep deplasmanından 1 puanla dönerken, Gençlerbirliği evinde Konyaspor’u 2-0 yendi. Ankaragücü için sıkıntılı haftalar devam ediyor ancak düşme hattında çekişen takımların fazlalığı sayesinde temsilcimizin birkaç haftaya rahatlayacağına inanıyorum.

Öte yandan karantina günleri futbola yeni bir kural getirdi. Artık takımlar 5 oyuncu değiştirebilecek. Bence bu güzel bir kural, umarım önümüzdeki sezonda uygulanmaya devam eder. Böylece teknik direktörlerin oyuna müdahalesini de arttırmış oldu.

Ay başında ise Trabzonspor’un Avrupa Kupalarından men kararı spor gündemine bomba gibi düştü. Cezaya göre 2020-2021 veya 2021-2022 sezonunda bordo mavililer  Avrupa’ya gitmeye hak kazanırsa men edilecek. Sezon başından beri şampiyonluğa oynayan Trabzonspor için bu karar çok kötü oldu. CAS’a giden Karadeniz ekibi için nihai karar Temmuz ayında verilecek.

Ve Covid-19 süreci..

Ülkemiz çok şükür bu süreci Dünya’da en iyi yöneten ülkelerin başında geldi ve gerek sağlık altyapımız gerekse hükümetimizin aldığı hızlı ve doğru kararlar ile bu süreçte diğer Avrupa ülkeleri gibi kötü duruma düşmedik. Bu tablonun yanında onlarca ülkeye hem tıbbi malzeme konusunda yardım ettik hem de yerli ve milli solunum cihazlarımızı gönderdik. Ancak bu kadar güzel giden tablo maalesef son günlerde eski günlere benzer hale gelmeye başladı. Toplumumuz kurallara uymuyor ve yeni normalleşme sürecinde bir anda eski normale döndük. İnşallah bu süreçte vaka sayımız giderek azalır ve bu illetten bir an önce kurtuluruz. Çünkü böyle gidersek Sağlık Bakanımızın liderliğinde büyük başarıya imza atan Sağlıkçılarımızın emeği başta olmak üzere, karantina günlerindeki emeklerimiz boşa gidecek.Allah vefat eden vatandaşlarımıza rahmet eylesin.

Haftanın olayı, Haftanın sürprizi ile İnenler-Çıkanlar köşemizi yapmamız için bir gündem bence bulunmuyor. Sağlıktan daha önemlisi yok.

Unutmamamız gereken şey ; MASKE + MESAFE +TEMİZLİK

Son Güncelleme: 14.06.2020 23:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26