banner94

BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN

İlçe Kaymakamı Mehmet YILDIZ’ın talimatları ile İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında“Bugün Değilse Ne Zaman” adlı Proje Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi.

BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN

İlçe Kaymakamı Mehmet YILDIZ’ın talimatları ile İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında“Bugün Değilse Ne Zaman” adlı Proje Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
06 Mayıs 2016 Cuma 09:39
1378 Okunma
BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN

İlçe Kaymakamı Mehmet YILDIZ’ın talimatları ile İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında“Bugün Değilse Ne Zaman” adlı Proje Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi.

Proje doğrultusunda sosyal yoksunlukların etkisinde kalan, parçalanmış ailelere mensup çocuklar, suça meyilli veya suçtan zarar görme ihtimali olan çocuklar arasından belirlenen 05-16 yaş grubu 240 öğrenci projenin ana hedef kitlesini oluşturacak, bununla birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı devlet okullarında okuyan 4398 öğrenci de projenin genel hedef kitlesini oluşturacak olup; hedef grupların eğitsel ve ailesel çevreleriyle birlikte toplam 10.000 kişiye ulaşılması hedeflenmektedir. Proje kapsamında çocuk ve gençlere yönelik 8 ayrı faaliyet uygulanacaktır.

 

            Proje kapsamında;

1- Hedef kitlenin ağırlıklı olarak eğitim gördüğü Kızılcahamam İmam Hatip Ortaokuluna Z Kütüphane (zenginleştirilmiş kütüphane) kurulacaktır. Oluşturulacak kütüphaneye Şehit Polis Memuru Zekeriya YURDAKUL’un adı verilecektir.

2-Şehir Dışı Gezi(Uygulama)Gezinin ikinci turunda ise yine İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespitleri yapılan 12-16 yaş grubu parçalanmış ailelere mensup, suça meyilli veya suçtan zarar görme ihtimali olan çocuklar arasından belirlenen 45 öğrenci ile 1 günlük paket programla Amasra ve Safranbolu ilçeleri günübirlik rehber eşliğinde gezdirilecektir.

3-Faaliyet: Kültürel ve Sosyal Amaçlı Gezi Organizasyonları Şehir Dışı Gezi (Uygulama) İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespitleri yapılan 12-16 yaş grubu parçalanmış ailelere mensup, suça meyilli veya suçtan zarar görme ihtimali olan çocuklar arasından belirlenen 45 öğrenci 4 gün 3 gecelik paket programla Ege Bölgesinde bulunan Muğla ve Aydın İllerine rehber eşliğinde götürülecektir. Gezi kafilesinde öğrencilerimize 4 İlçe Emniyet personeli, 2 İlçe Milli Eğitim personeli ve 1 sağlık personeli refakat edecektir.

 

4-Sosyal İletişim ve Kaynaşma Yarışmalarının Düzenlenmesi Komposizyon Yarışması (Uygulama) Ortaokul 5-6-7-8. sınıflar dâhil olmak üzere lise 1-2-3-4. sınıflara kadar 8 kategoride “Bilinçli Toplum Güvenli Yaşam” konusunda 3.069 öğrencinin yer alacağı kompozisyon yarışması düzenlenecektir.

 

Yarışma öncesinde 4.398 öğrenciye yönelik okullarında genel güvenlik konuları ile ilgili TDP personelince bilgilendirici sunumlar yapılacaktır.

 

5-.Eğlence Programlarının Düzenlenmesi- Piknik (Uygulama) Proje kapsamında hedef kitle olarak belirlenen çoğunluğu ailesinden uzak ve yatılı okuyan ayrıca taşımalı eğitim gören 12-16 yaş grubu 300 kişilik öğrenci grubuna yönelik Soğuksu Milli Parkında piknik ve uçurtma şenliği düzenlenecektir.

6-.Kültür ve Sanat Kurslarının Düzenlenmesi (Uygulama)İlçe Merkezinde bulunan Kızılcahamam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden eğitim verilmek üzere 24 kişilik Kızılcahamam Mehteran Kursu planlanmaktadır

7-Devlet Kurumlarınca Kullanılan Kıyafet, Taşıt Araç Gereçlerin Tanıtımı (Uygulama) Kamu Hizmetlerinden Yararlanma ve Bu hizmetlerin işleyişi, Trafik kuralları, Polislik Mesleğinin tanıtımı konularında ilçemizde bulunan 3 devlet okulun anasınıflarına bilgilendirici sunumlar yapılacaktır. Bu faaliyette 50 Anasınıfı öğrencisine Polis Teşkilatı bünyesinde bulunan çeşitli birimlere ait üniforma alınarak Polislik mesleğini sevmeleri ve polis teşkilatına olumlu düşünceler üretmesi sağlanacaktır.

8-Talep Edilen Sportif Alanda Turnuva Düzenlenmesi(Uygulama)29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftasında Kızılcahamam İlçe genelinde güreş turnuvası ve taekwondo turnuvası düzenlenecektir.  50 Öğrenci Taekvondo, 50 Öğrenci de Güreş dalında olmak üzere toplam 100 öğrenciye Kızılcahamam Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü antrenörlerinin eğitiminde 4 ay süre ile kurs verilecektir.

 

Projenin ilk etabı olan günübirlik Amasra-Safranbolu gezisine: 45 öğrenci, kafileden sorumlu İlçe Emniyet Müdürü Ali Yeşildal’ın bulunduğu 4 emniyet personeli, 1 sağlık personeli ve 2 öğretmen katıldı.

 

Kafile 03.05.2016 günü saat 06:00’da İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden 1 otobüsle hareket eden olan kafile Karabük Safranbolu İlçesinde; Hıdırlık Tepesi, Güneş Saati, Hasan Paşa Türbesi, Eski Çarşı, Cinci Hanı ve Hamamı, Kale Mevkii, İzzet Mehmet Paşa Camii, Tokatlı Kanyonu, Kaymakamlar Konağı ve lokumcular çarşısını dolaştıktan sonra tarihi bir lokumcuda lokum imalatı tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinliğin ardından kafilede bulunanlar Kristal Seyir Tepesinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Safranbolu gezisinden sonra Bartın Amasra İlçesine geçen kafile Amasra’nın tarihi ve doğal zenginliklerinden;

Küçük Kilise, Fatih Camii, Kuş Kayası, Bakacak Tepesi, Ağlayan Ağaç, Amasra Kalesi, Kemere Köprüsü, Küçük ve Büyük Limanı gezerek 45dk’lık bir tekne turuna katıldı. Sonrasında öğrenci ve görevlilerÇekiciler Çarsında hatıra ürünleri alışverişi yaptı.Saat 21:00’da Kızılcahamam dönüş sağlandı.

Geziye katılan tüm öğrenci ve görevlilere Müdürlüğümüz tarafından 2 adet tişört, 1 adet şapka, 1 paket Safranbolu lokumu ve Amasra’ya özgü ahşap magnetler hediye edilmiştir.

 

 

Son Güncelleme: 06.05.2016 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26