banner94

BELEDİYEDEN VATANDAŞA AŞURE DAĞITILDI

Belediye Başkanı Muhittin Güney Aşure Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

BELEDİYEDEN VATANDAŞA AŞURE DAĞITILDI

Belediye Başkanı Muhittin Güney Aşure Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
02 Kasım 2014 Pazar 21:31
642 Okunma
BELEDİYEDEN VATANDAŞA AŞURE DAĞITILDI

Kızılcahamam Belediye Başkanımız Muhittin Güney ve Belediye Meclis Üyeleri Muharrem Ayı nedeniyle Pazar duasına katılarak pazar esnafına ve vatandaşlara aşure ikram etti.

Muharrem Ayı'nın önemini belirten Aşure Günü için Kızılcahamam Belediyesi tarafından yaptırılan aşure bugün pazar esnafına ve vatandaşlara ikram edildi. Belediye Başkanı Muhittin Güney, Belediye Başkan yardımcımız Fahrettin İlhan, Başkan Danışmanı ve Genel Koordinatör İhsan Taşer ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte sabahın erken saatlerinde ilçemiz pazar yerine gelerek İlçe müftüsü Sinan Kazancı tarafından yapılan pazar duasına katıldılar.

Pazar duasının ardından Belediye Başkanımız Muhittin Güney, esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza pazar yerinin 2 noktasına kurulan kazanlardan aşure dağıtımı yaptılar.

Belediye Başkanı Muhittin Güney Aşure Günü nedeniyle de bir mesaj yayınlayarak.

Aşure Günü’nün Müslümanlar tarafından çok önemli olduğuna değinen Belediye Başkanı Muhittin Güney  mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Muharrem ayı, Kuran'ı Kerim'de kıymet verilen dört aydan biridir. Peygamber Efendimiz (SAV) Muharrem ayının değerini anlatmak için ondan “Allah’ın ayı” diye söz etmiştir. Hadis-i Şerifte Muharrem ayı için; “Allah’ın ayı” denilmesi bu ayın şerefine işaret içindir. Bu ayın en kıymetli günü de Aşure Günüdür. Allah, birçok duayı Aşure Günü kabul etmiştir. Peygamber Efendimiz yine bir hadisi şerifinde; “Aşûre Günü zerre kadar sadaka veren kimseye, Allahu Teâlâ Uhud dağı kadar sevap verir.” buyuruyor.

Aşure gününün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Bugün bu ruhtan feyiz alarak bütün bir ömrü hayır ve güzellikler içinde geçirmek için çokça dua edilmesi gereken bir gündür. Cenab-ı Allah bizleri birlikten beraberlikten iyilikten güzellikten ayırmasın.

Bu vesileyle bütün İslam âleminin Aşure Günü’nü tebrik ediyor, başta Hz. Hüseyin Efendimiz olmak üzere bütün aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

































































Son Güncelleme: 02.11.2014 21:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Buğra inci 2014-11-02 22:28:02

kaymakam bey kızılcahamama gelenize

banner89

banner83

banner26