banner94

BELEDİYE BAŞKANIMIZ MUHİTTİN GÜNEY İLÇE ESNAFI İLE BİRARAYA GELDİ

Kızılcahamam Belediye Başkanımız Muhittin Güney tarafından Esnaf İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ MUHİTTİN GÜNEY İLÇE ESNAFI İLE BİRARAYA GELDİ

Kızılcahamam Belediye Başkanımız Muhittin Güney tarafından Esnaf İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
03 Ağustos 2016 Çarşamba 13:22
821 Okunma
BELEDİYE BAŞKANIMIZ MUHİTTİN GÜNEY İLÇE ESNAFI İLE BİRARAYA GELDİ

Kızılcahamam Belediye Başkanımız Muhittin Güney tarafından Esnaf İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.


Swiss İnternational Otel'de yapılan yemekli toplantıya İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanımız Muhittin Güney, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Müşmal, İlçe Jandarma Komutanı Kadir Bilgi, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri, İlçe Müftüsü Sinan Kazancı, İlçe Emniyet Müdürü Ali Yeşildal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, Belediye Birim Müdürleri ve esnaflar katıldı.
Toplantı Belediye Başkanımız Muhittin Güney tarafından Belediyemiz çalışmaları hakkında bilgilendirme sunumu ile başladı.Hizmete gelişinin iki buçuk yılını değerlendiren konuşmasının ana başlıkları ;

1-Egitim-ögretim

2-Sosyal ve kültürel hizmetler

3-Ak masa hizmetleri

4-Tanıtım faaliyetleri

5-Yapılan yatırımlar

6-Belediyemizin araç filosuna kazandırılan yeni araçlar

7-Büyükşehir ve Kızılcahamam belediyesinin ortak projeleri

8-Belediyemizin projeleri

9-Ulaşım projeleri

10- Sportif faaliyetler

 

Başkanımız sunumunu yaptıktan sonra,  yaptığı hizmetlerden dolayı İsmet Paşa Mahallesi Muhtarı Erdoğan Gürcan, Sanayi Sitesi yönetimi, Özen Sitesi yönetimi, Toki Blokları yönetimi ve Köyaş Bazlama tarafından teşekkür plaketi verildi. Plaket töreninden sonra Belediye başkanımız Muhittin Güney, belediye birim müdürlerini yanına davet ederek ilçemizin sorunlarını esnafın taleplerini karşılıklı konuşmak ve çözüm önerilerini almak için oturuma geçildi.

          İlçemizde bulunan esnafların sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden ;

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Sanayi Sitesi, Turizm Derneği, Şöförler Odası,

Demirciler- Marangozlar ve Oto Sanatkarları Odası başkanlarının ortak olarak hazırladıkları talep listesi okundu;

-İlçemizde cenazelerimiz ilçe içerisinde bulunan iki camide olup bu camilerimizin mekan ve yer olarak sıkıntı oluşturmaktadır. Yabanabat camii mekan olarak uygun olmasından dolayı zorunlu olarak cenazelerin Yabanabat Camii'nden kaldırılması,

-Şehir içinde bulunan marketçi esnaflara mal taşıyan büyük araçların sabah 07,30 gibi ilçeyi terk etmesinin sağlanması,

-Şehir içinde bulunan traktör kepçe kamyon gibi araçların uygun bir yerde toplanması,

-İlçede bulunan iki ana cadde üzerinde sağlı sollu parklar yapılmakta bu durum ilçe trafiğini sıkıntıya uğratmaktadır. Tek yöne park yapılması gerekmektedir.

-Bu güzergahlarda esnafa ait araçlarını iş yerlerinin önüne çekilmemesi uygun olacağı, bu nedenle esnafların bilinçlendirilmesi gerektiği konularını içeren talep yazısı okunmuştur.

 

          Belediye Başkanımız Muhittin Güney,  okunan metni tartışmaya açmasının ardından ilçemizde bulunan esnaflar söz alarak düşüncelerini dile getirdiler. Esnaflarımızın görüşleri ilgili birimlerce not alındı. Sorunlar ve çözüm önerileri tek tek konuşuldu. Belediye Başkanımız genel olarak herkesin sorunu aynı olmakla birlikte farklı çözüm önerilerini duyduğunu ve bunları not aldıklarını belirtti. Ayrıca ilçe müftüsü Sinan Kazancı, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Müşmal ve İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız da da çok güzel birer konuşma yaparak dışarıda bu ilçenin çok iyi tanıtımının yapıldığını ilçemizin tanıtım gibi bir sorununun olmadığı, kendilerinin bu ilçeye isteyerek geldiğini bu ilçeyi ve ilçe halkını çok sevdiğini belirtti. Esnafımız da kendilerini alkışlayarak takdir ettiler.

Daha sonra Belediye Başkanımız kapanış konuşmasını yaptı ve bu tür bilgilendirme toplantılarını daha sık yapacaklarını söyleyip, şimdi hep beraber Cumhuriyet Meydanı'na demokrasi nöbetine davet ediyorum diyerek toplantıyı bitirdi.

Son Güncelleme: 03.08.2016 14:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veysel BAYRAM 2016-08-04 00:45:31

her dönemde aynı dertler dile getirilir. bazı önlemlerde alınır ama alınan önlemler ancak 1 -2 ay sürer. vatandaş çarşıda pazarda kaldırımda huzur içerisinde gezemiyor ise, otolar ve özellikle toptancı, meşrubatcı otoları edepsizce yanyana 3'lü 5'li ve yaya, engelli girişlerine park ediyorsa be sebeple de yayalar kaldırım yerine riski göze alarak asfalttan yürüyorsa, insanlara yasalara saygılı misafir ve yerli şoförler riskli araba kullanmak zorunda kalıyorsa atanmışlar rahat olsada her zaman ceremesini seçilenler çeker,

banner89

banner83

banner26