banner94

BAZLAMAYA BAKANLIK ONAYI

İlçemizin istihdamı ve ekonomisinde önemli bir yer tutan bazlama yapımıyla ilgili, Kızılcahamam Halk Eğitim Merkezi tarafından başlatılan ders olarak okutulma çalışmaları sonuç verdi.

BAZLAMAYA BAKANLIK ONAYI

İlçemizin istihdamı ve ekonomisinde önemli bir yer tutan bazlama yapımıyla ilgili, Kızılcahamam Halk Eğitim Merkezi tarafından başlatılan ders olarak okutulma çalışmaları sonuç verdi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
31 Aralık 2015 Perşembe 16:56
1361 Okunma
BAZLAMAYA BAKANLIK ONAYI

KIZILCAHAMAM HALK EĞİTİM MERKEZİMİZİN HAZIRLADIĞI

BAZLAMA YAPIM KURS MODÜLÜMÜZ  BAKANLIKTAN ONAY ALDI.

İlçemizin istihdamı ve ekonomisinde önemli bir yer tutan bazlama yapımıyla ilgili, Kızılcahamam Halk Eğitim Merkezi tarafından başlatılan  ders olarak okutulma çalışmaları sonuç verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenim Genel Müdürlüğüyle başlatılan görüşmelerin akabinde Halk Eğitim Merkezimiz yiyecek içecek hizmetleri alanı öğretmeni Kemal Alıcı tarafından hazırlanan Bazlama Yapımı Modülü bakanlığımız tarafından yayınlanarak ayrı bir ders olarak okutulmasına karar verildi.

Gıda teknolojileri alanı içerisinde yayınlanan 200 ila 360 ders saati arasında okutulacak olan bazlama yapımı kursu;

ü  Kullanılacak araç ve gereçler

ü  Hamurun hazırlanması

ü  Bazlamanın pişirilmesi olarak üç ana başlıkta hazırlanmıştır.

Hazırlanan modül sayesinde Kızılcahamam’ın bir markası haline gelen bazlamacılığın eğitimi, üretimi ve sertifika verilmesi noktasında çok ciddi bir ihtiyaç giderilerek tüm Türkiye’nin kullanımına sunulmuş oldu.

Modül hazırlama esnasında, bizlere işletmesini açarak bazlama yapımında pratik yapma imkanı sağlayan Köy-aş işletmeleri ve temsilcisi Sefer Akyer beyefendi ve Hayat Boyu Öğrenim Genel müdürlüğünde görev yapan Güneş Kargı hanımefendiye teşekkür ederiz.

Özverili çalışma ve başarılarından dolayı Kurum Müdürü Mustafa Özgören, Yiyecek içecek hizmetleri alanı öğretmeni Kemal Alıcı beyi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Bazlama yapım modülüne aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

(http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/kurslar/Gida_Teknolojisi-BAZLAMA%20YAPIMI.pdf )





















Son Güncelleme: 01.01.2016 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26