banner94

BAŞKANDAN 100 GÜN DEĞERLENDİRMESİ

Kızılcahamam Belediye Başkanımız Muhittin Güney Göreve geldiği 100. Gününde Basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

BAŞKANDAN 100 GÜN DEĞERLENDİRMESİ

Kızılcahamam Belediye Başkanımız Muhittin Güney Göreve geldiği 100. Gününde Basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
16 Temmuz 2014 Çarşamba 13:52
1033 Okunma
BAŞKANDAN 100 GÜN DEĞERLENDİRMESİ


Kızılcahamam Belediye Başkanımız Muhittin Güney Göreve geldiği 100. Gününde Basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

30 Mart yerel seçimlerinden sonra 2 Nisan 2014'te mazbatasını alarak göreve başlayan, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney geçen 100 günlük süredeki hizmeti ve devraldığı belediyeyi borcuyla ve karşılaştığı sorunları16.07.2014 Günü Saat 11'de Makam odasına Basın Toplantısı Yaparak Aşağıdaki konulara değindi.


1-MALİ DURUM - BORÇLAR

2-YAPILAN ÇALIŞMALAR

3-ALMANYA WEILBURG ZİYARETİ VE DEPOLARDA ÇÜRÜYEN MALZEMELER

4-İŞÇİLERİN DURUMU: İŞKUR

5-ÜNİVERSİTENİN YÜKSEKOKULUN AÇILMASI

6-SOĞUKSU CADDESİ TRAFİK DÜZENLEMESİ

7-İSMETPAŞA MAHALLESİ YENİ YAPILAN KÖPRÜ (ÜZEMLER KÖPRÜSÜ)

8-YENİ HASTANENİN YAPIMI

9-YABANABAT TERMAL TESİSLER VE KADİRBEY PARKI

10-BELEDİYE BAŞKANININ KULLANDIĞI HİZMET ARACI

11-KIZILCAHAMAMSPOR A.Ş.

12-KAYBOLAN TELEFONLAR

 

 

1-MALİ DURUM - BORÇLAR

Görevi devraldığımızda Kızılcahamamlı hemşerilerimizle belediyenin içinde bulunduğu durumlarla ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulunmuştuk. Bunlar devralınan borçlar, Arsa durumu ve çalışan işçilerin durumu şeklinde paylaşılmıştı. İlerleyen zamanlarda tekrar kamuoyunu bilgilendireceğimizi beyan etmiştik.

Devraldığımız Belediye borcunun şirketlerle birlikte 55.247.149.00TL gecikme zammı hariç olduğunu açıklamıştık. Bu borçların Maliye, SSK, Elektrik Başkent EDAŞ Kızılcahamam İşletme Müdürlüğü v.s. yanında yaptırılan iş karşılığı borçlar, Esnafa borçlar vb. hemen ödenmesi gereken borçlar olarak devraldık. Şu anda geçmiş dönemden kalan ve ödenmesi aciliyet kesbeden borç miktarı 8.504.143.35TL dir.

Bunlardan Belediye Dükkanlarının Tamir Bakım ve Onarım işi olarak yaptırılan ve Kızılcahamamlı hemşerilerimizin bir çoğunun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırıldığı zannedilen KAPLAMA işi belediyemize fatura edilmiş, Toplam KDV dahil 1.194.244.96 TL’ye mal olmuştur. Bir kısmı ödenmiş kalan kısmı tarafımızdan ödenecektir.

MNZ Grup İnşaat Enerji Mak. Tah. Tic. A.Ş. tarafından yapımı devam eden SPOR KOMPLEKSİ Toplam 3.339.400.00 TL’ye mal olmuş Kızılcahamamlı hemşerilerimizin borcu ödendi olarak bildiği ödemenin bir kısmı ödenmiş kalan kısmı 1.403.181.00TL iş tesliminden sonra tarafımızdan ödenecektir.

TOPLAM BORÇLAR İÇERİSİNDE BAZI ÖRNEKLERİ ŞÖYLE SIRALAYABİLİRİZ.

İŞÇİ İKRAMİYELERİ                                                373.607.00TL

EAG DEMİRSAN TİC.                                250.000TL

NOKTA PLANLAMA LTD.ŞTİ.                  142.117.40TL

ANILIM GIDA İNŞAAT LTD.ŞTİ.             257.911.90TL

ANKARA KALKINMA AJANJI                   325.722.69TL

ARMA GRUP LTD.ŞTİ.                              500.173.71TL

DENK YAPI LTD.ŞTİ.                                  87.695.94TL

BAŞKENT EDAŞ K.HAMAM                     1.568.762.47TL

BİRGÜL İNŞAAT AŞ.                                  301.902.26TL

ÇAĞDAŞ HARİTA LTD.ŞTİ.                      182.626.42

BETONEL A.Ş.                                             181.206.54TL

HAN MOBİLYA.                                          103.598.97TL

KÖZ MÜH. A.Ş.                                          75.750.39TL

MARAY MÜH. LTD.ŞTİ.                            66.395.31TL

 

Belediyemizin devraldığı borçlardan bazı firmaların durumudur. Bunun yanında uzayıp giden alacaklı listesini beyan etmemiz mümkündür.

Tabi ki Devlette devamlılık vardır. Ancak bazı detayların vatandaşlarımız tarafından da doğru bilinmesi açısından önemli olduğuna inandığımız için bir bilgi notu şeklinde 100 günlük değerlendirme de bu borçlar kamuoyuyla paylaşılmıştır.  

 

2-YAPILAN ÇALIŞMALAR / ASFALT / EGO / HALK EKMEK / AK MASA

Görevi devraldığımız günden itibaren hemen çalışmalarımızı hızlandırdık. Her şeyden önce belediyemizde hizmet veren birimlerin hangi usul ve esaslara ilişkin çalışma yapacağını tanımlayan yönetmeliklerin çıkarılmasını sağladık. Norm kadroya göre oluşturulan birimleri oluşturarak bir çalışma sistemi getirdik. Personel hareketlerinden başlayıp izin formlarına kadar belirli bir sistemin işleyişini sağladık. Seçim kampanyalarımızda vatandaşlarımızın sık sık dile getirdiği yolların asfaltlanması çalışmalarına hızlı bir şekilde Büyükşehir Belediyemizle başlattık. Bu hizmet Kızılcahamam’ımızın için çok önemli bir hizmettir. Pahalı bir yatırım olduğu gibi hizmet kalitesi olarak yüksek kaliteli bir hizmettir. Yol ASFALT çalışmalarımız sadece Kızılcahamam’ın içerisinde değil tüm köylerimizi de kapsayan bir hizmettir. Biz bunu sağladık. Şu anda Kızılcahamam merkezdeki çalışmalarımız bitmek üzere Çeltikçi bölgemizde de ASFALT çalışmalarımız devam etmektedir. Çeltikçi mahallemizle birlikte çalışmalar Kurumcu, AşağıHüyük, YukarıHüyük, Kınık, Tahtalar, Güneysaray, Başağaç, Alpagut, Çavuşlar, Değirmenönü, Peyikler, Binkoz, Kocalar, Bezcikuzören ve Alibey Mahallelerimizde çoğu bitmekle birlikte bağlantı devam etmektedir.

Yani bizim girişimlerimizle mahallelerimizde sıcak asfalta kavuşmuştur. Bu çalışmalarımız vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılanmakta ve bizlere her vesileyle teşekkürlerini ifade etmektedirler.

Yine seçimlerden önce söz verdiğimiz ve hızlı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz HALK EKMEĞİ İlçemize getirdik. Aynı şekilde EGO otobüs seferlerini başlattık. Arz ve Talebe göre sefer sayılarını da artırarak hizmetlerimize devam edeceğiz. Burada önemli olan vatandaşlarımızın yararına olan hizmetleri alıp onların mutluluğunu sağlamaktır. Biz “HALKA HİZMETİN HAKKA HİZMET” olduğuna inanan bir kadroyuz.

Seçim beyannamemizde ifade ettiğimiz ve hemşerilerimize bire bir hizmet verecek olan AK MASA’yı anında çözüm üretmek adına çok önemli bir birim olacaktır.

 

3- ALMANYA WEILBURG ZİYARETİ VE DEPOLARDA ÇÜRÜYEN MALZEMELER

2006 yılından beri kardeş şehir olarak ilişkilerimizin devam ettiği Almanya’nın Weilburg şehrinden gelen bir davet üzere 9 kişilik bir heyetle Weilburg’a gittik Belediye Başkanı Sayın Hans Peter Schick ile Belediye binasında meclis üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdik. İyi niyet temennileriyle ve kardeşliğimizin artarak devam edeceği dilekleriyle toplantımızı tamamladık. Diğer günlerde başka kardeş şehirlerin heyetleriyle beraber olduk. İlçemizi en iyi şekilde temsil ettik.

Ancak şahsımı ve beraberimizdeki heyeti üzen bazı konulara da şahit olduk. Yaşanan bazı olumsuzlukları bize karşı bir burukluğa sebep olduğunu ve orada yaşayan Türk Vatandaşlarımızın arasında da bir takım sorunların yaşandığını gördük. Konunun taraflarını dinledik tarafsız ve objektif olmaya çalıştık. Ama orada bir gerçek var ve bizi oldukça üzmüştür. İlçemizden orada değerlendirilmek üzere giden malzemeler hemşerilerimizin el emeği göz nuru ürünler hiçbir şekilde değerlendirilmemiş ve depolarda kömürlüklerde çürümeye, küflenmeye terk edilmiştir. Bunun sorumluları o günün yetkilileri bunun maddi giderlerinin ve mağduriyetleri vebalini üzerinde taşımaktadırlar diye düşünüyorum. Bu malzemelerin sahipleri olan Kızılcahamamlı hemşerilerimiz ve Belediyemiz mağdur edilmiştir.

Tespit edebildiğimiz malzemeler: Hamak Büyük boy ve boncuklu, bornoz takımı (armalı), Çivi Çekmeli Balta, Kazma, Av Bıçağı İşlemeli, Minyatür Yuvarlak Balta, Ahşap Makyaj Kutusu, Mutfak Seti, Dokuma Kilim, Çanta, Ahşap Bardak Altlığı, Kalemlik, Şekerlik, Ahşap Osmanlı Sandık, Bombeli Sandık, Ahşap Kalem Kutusu, Ahşap Şemsiyelik, Servis Arabası, Piyano Kutusu, Dikiş Kutusu, Gazetelik, Takı Kutusu, Tepsi, Anahtarlık, CD’lik, Ekmeklik, Zigon Sehpa, Seccade, Kolye, Dantel Kolye, Kumaş Çanta, Spor Çanta, Sehpa Örtüsü, Havlu, İğne Oyası, Beyaz Dantel, Fiskos Buzdolabı Süsü, Patik, Saç Tokası, Poşetlik Süs Kedisi, Yemeni, Kasnak, Flar, Yelek, Örgü Flar, Atkı, Şal, Stand ve Teşhir Malzemeleri, Kağnı Sehpa, Kağnı, Bez Bebek, El Örmesi Lif, El Yapımı Deri Çanta, Kağnı Sivas, Yayık, Minyatür El Arabası, Üçgen Balta, Murç, Keski, Posterler, Kataloglar, Masa Bayrakları vs.

 

4-İŞÇİLERİN DURUMU: İŞKUR

(TYÇP) Toplum Yararına Çalışma Projesi 15 Haziran 2014 tarihi itibariyle İŞKUR tarafından 6 ay süreyle görevlendirilen çalışan kardeşlerimizin süreleri bittiği için işten ayrılmalarının Belediyemizle hiçbir ilgisi yoktur. Belediyemiz birimlerinde hizmet verdiler ancak maaşlarının İŞKUR’dan aldılar. Bu doğrultuda tekrar istihdam için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu uygulama diğer Belediyelerde de aynı şekilde olmuştur.

 

 

5-ÜNİVERSİTENİN YÜKSEKOKULUN AÇILMASI

İlçemize Yüksekokul açılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Ankara Üniversitesi Rektörüyle görüşmelerimizi yaptık. Ancak sorunumuz İl Özel İdaresine ait binanın yani valilik tesisi olarak bilinen binanın İçişleri Bakanlığına devredilmiş olmasından kaynaklanan bir durum söz konusudur. Bununla ilgili temaslarımız devam etmektedir. Biz Yüksekokulun açılmasıyla ilgili bu projeyi destekliyoruz. Bizim Belediye Meclisine getirdiğimiz konu eğer Yüksekokul açılmayacaksa BEDELSİZ VE TAPU ŞERHSİZ olarak Ankara Üniversitesine devredilen SOĞUKSU OTEL’in ve onunla birlikte devredilen 2 parselin geri alınıp Belediyemize kazandırılması yönündedir. Rektörümüzde aynı görüştedir.

 

 

 

6-SOĞUKSU CADDESİ TRAFİK DÜZENLEMESİ

İlçemizde Sıcak Asfalt çalışmalarının başlamasıyla geliş gidişlerde bir düzensizlik yaşandı. Asfalt çalışmasının tamamlanmasıyla eski sisteme dönülerek devam edildi. Biz zaten böyle bir karar almamıştık. Bu günün şartlarında en uygun neyse o uygulanır. Geçmiş dönemin uygulamasını kaldıralım diye doğru olan bir sistem varsa kaldırılmaz. Bizim hizmet anlayışımızda doğru kimden gelirse gelsin desteklemek vardır. İleride farklı bir ihtiyaç doğarsa değişiklikte halkımıza sorularak yapılabilir. Şu durumda ilçemizde park sorunumuz var bunu çözümü için projeler üretiyoruz.

 

7-İSMETPAŞA MAHALLESİ YENİ YAPILAN KÖPRÜ (ÜZEMLER KÖPRÜSÜ)

Hocalı Anıtı ile Perihan Erdoğan İlk ve Ortaokulu arasında kalan köprü seçimlere yakın zamanda yapıldığı için hemen açılmıştır. Biz görevi devraldığımızda köprünün göçme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu tespit ettik. Hemen trafiğe kapatarak gerekli çalışmaları tamamlayarak halkımızın hizmetine açtık.

 

8-YENİ HASTANENİN YAPIMI

İlçemiz Devlet hastanesinin yeniden yapımı projesi Hükümetimiz tarafından programa alınmış Bölge Milletvekillerimizin desteğiyle başta Başbakan Yardımcımız Sayın Prof.Dr.Emrullah İŞLER ve Bölge Milletvekilimiz Sayın Cevdet ERDÖL’ün yakın ilgilenmeler sonucu hastanemizin yıkılıp yeniden yapılması kararı çıkmıştır.

30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde bizim Görevi Devralmamızla konuyu gündeme getirdik. Hastane yetkililerimizi dinledik. Hastanenin yıkılarak yapılması hem çalışanları hem de hasta hemşerilerimizi rahatsız edeceği için hızlı bir şekilde konuyu Belediyemiz Meclisine getirerek başka bir yer tahsisini gerçekleştirdik. Sağlık Tesis Alanı 1/5000 ölçekli imar planı yapılarak Büyükşehir’e sunulmuştur. Büyükşehir Meclisince kabul edilmiş ve askı işlemlerine başlanmıştır. Ayna zamanda 1/1000 uygulama imar planı da Belediyenin Meclisince görüşülmüş ve Büyükşehirden onayı alınmıştır. 07.07.2014 tarihi itibari ile askı süreci başlamıştır.

Bu arada plana uygun olarak Sağlık Bakanlığı Hastane Projelerini yeniden hazırlamaya başlamışlardır. En kısa zamanda temeli atılarak yapımına başlanacaktır.

 

 

9-YABANABAT TERMAL TESİSLER VE KADİRBEY PARKI

Yapımına 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinden önce ANKARA HABERLEŞME İNŞAAT LTD.ŞTİ. ALİ YEŞİL VE ORTAKLARI tarafından başlanmış büyük bir kısmı tamamlanmış ancak hakedişleri yapılmamış belediyeye devredilmemiş şekilde bizim belediyeyi kazanmamızla bu yerlerin incelenmesini yaptık. Yabanabat Termal Tesislerinde eksiklerin tespit ettik ve tamamlanmasını sağladık. Devraldığımızda tespit ettiğimiz eksikler ve tamamlanan işler şu şekildedir.

Bay – Bayan havuzları 1.65’ten 1.40’a düşüldü. Baylar havuzunda bulunan kaçaklar nedeniyle fayanslar sökülüp yeniden yapıldı. Bay – Bayan havuzlarımızın besleme boruları yetersiz olduğundan, 3 çeyrek borudan 2 parmak boruya çıkartıldı. Bay – Bayan havuzlarımız için kollektör sistemi kuruldu. Bay – Bayan havuzlarımıza baypas sistemi kurularak dolum ve boşaltım kolaylaştırıldı. Yüzme havuzumuzun giderinin yetersi olduğu için yeniden gider yapıldı. Atık su içinde kanal sistemi yapıldı. Bay – Bayan hamamının kurna ve göbek taşı giderlerin tamamı su kaçırdığı için yeniden yapıldı. Bay – Bayan hamamlarımızda yıkanma yerlerinde kurnalarımızın her biri üç musluktur. 1-Termal Su 2-Şebeke Suyu 3-Sıcak Su, Sıcak Su elektrikli kombi su sistemiyle kurulmuştu, bu sistem daha çok elektrik tükettiği için, yerine boyler sistemi kurulup termal suyla ısıtılarak sıcak su temini yapıldı. Çamaşırhane kurutma makinalarının havalandırmaları yapıldı. Havalandırma kanallarında yıpranan ve eksik olan yerler yapılıp kullanıma hazır hale getirildi. Özel aile banyomuzda duvar içinden giden boru çatlağı tespit edilip düzeltildi. Ahşap doğramadan yapılan şenzlonglar yeniden elden geçirilerek düzelttirildi. Tesisimizde su kaçakları nedeniyle zarar gören asma tavan yeniden değiştirildi. Tesisimizin Bayramda Açılması Planlanmaktadır.

KADİRBEY PARKI: Yeşillendirme ve Peyzaj çalışmaları müteahhit firma tarafından devam etmekte ve Bayramdan sonra açılacaktır.

 

10-BELEDİYE BAŞKANININ KULLANDIĞI HİZMET ARACI

Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hemen çalışmalarımızı yaptık. Makam aracı olarak kullanılan aracı ilgili firmaya iade ederek, belediyemize kayıtsız şartsız hibe edilmek üzere verilmesi durumunda bu aracın kabul edileceği şartını koyduk. Bu şartımız gerçekleşti ve makam aracımıza binmeye başladık.

 

11-KIZILCAHAMAMSPOR A.Ş.

İlçemizin adına taşıyan Futbol Takımının burada kalmasını gönlümüz çok arzu ederdi ama yönetici arkadaşların takdiri bu yönde olmuş saygıyla karşılıyorum. Kızılcahamamspor A.Ş. sadece İlçemizin ismini taşımakta olup, Belediyemizle ve Kızılcahamamlılarla hiçbir alakası yoktur. Erkan ÖZBEY’e aittir.

Ancak; Bazı haber sitelerinden okuduğum haberlerde ve vatandaşlarımızın konuyla ilgili bilgi sahipleri olmaları açısından şunu kamuoyuyla rahatlıkla paylaşabilirim. Kızılcahamamspor A.Ş.’nin İlçemizde kalmasıyla ilgili hiçbir yetkili gelip benimle görüşmemiştir. Sadece telefonla geleceklerini ifade etmişlerdir. Ancak gelmemişlerdir. Saygıyla karşılıyorum başarılarının devamını diliyorum. Belediyemize ait Belediye Spor Kulübümüz vardır. Her türlü desteği vereceğiz.

 

12-KAYBOLAN TELEFONLAR

Adet ve İsimleri verilen cihazların fiziki olarak belediyemizde ve personelimizde zimmetleri yoktur. 61 Adet İphone ve Black Berry Cep Telefonları yargıya intikal etmiştir. 12 Adet Cihaz ve Tabletin araştırmaları devam etmektedir, duruma göre yargıya intikal edecektir. Cihazların Takibini yapmaktayız.

 

Kamuoyuna Saygıyla Arz Olunur.


Son Güncelleme: 07.08.2014 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veysel BAYRAM 2014-07-19 20:09:33

teşekkürler başkanım açıklama ifşa değil şeffaflaşmanın başlangıcıdır

banner89

banner83

banner26