banner94

BAŞKAN SÜLEYMAN ACAR'DAN BASIN AÇIKLAMASI

Eski Belediye Başkanı Coşkun Ünal'ın basın açıklamasına cevap veren Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar yaptığı açıklamada;

BAŞKAN SÜLEYMAN ACAR'DAN BASIN AÇIKLAMASI

Eski Belediye Başkanı Coşkun Ünal'ın basın açıklamasına cevap veren Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar yaptığı açıklamada;

uğur demirbaş
uğur demirbaş
09 Mayıs 2022 Pazartesi 21:36
1509 Okunma
BAŞKAN SÜLEYMAN ACAR'DAN BASIN AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar'ın ABB Belediye Meclisinde konuştuğu konuşma üzerine bir açıklamada bulunan Eski Belediye Başkanı Coşkun Ünal'a cevap geldi.

Eski Belediye Başkanı Coşkun Ünal'ın basın açıklamasına cevap veren Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar yaptığı açıklamada;

DEMİŞLER Kİ;
‘’… tekrar söylüyorum haksız hukuksuz iş yapan, beytülmala fahiş fiyatla mal veren, beytülmalın kuruş parasını haksız şekilde elde eden şerefsiz, namussuz ve alçaktır. Bunu iddia edip ispat etmeyende, şerefsiz alçak ve müfteridir!...’’
SİZE HODRİ MEYDAN!…
Defalarca seçim kaybedip, başkanlığı döneminden 10 yıl geçmesine rağmen hala borçlarını ödediğimiz, cesur termalden, kadirbey kalesine, Atatürk Çamından (ki biz layıkıyla inşallah açacağız) daha pek çok örnek verebileceğimiz yer ve işlerine kadar Kızılcahamam’ı batıran üstüne iki seçim daha kaybeden şahsı, 3 yıldır muhattap almadıkça şahsım ve belediye yönetimimiz ile ilgili gündeme gelmek adına iftira ve yalanlarına devam ettiğini görüyorum.
İlçemiz halkından aldığı cevaplar neticesinde bu dönem, kendisini büyükşehire müdür, eşini kooperatif sahibi, kızını yine büyükşehirde fuar müdür yardımcısı yapan bu şahıs kişi kendinden bilir işi misali iftiralarına ard arda devam etmektedir.
Aile içi menfaati için oluşturduğu bu yapı, artık tüm Ankara tarafından bilinirken, bu paravan kooperatif, 3 senede gırtlağına kadar usulsüzlüğe batmış olan büyükşehir için normal gelse de, kendi döneminden farklı olarak şu an tertemiz olan Kızılcahamam Belediyesi için elbette normal değildir. Kızılcahamam halkımız bu zatın ve çevresinin, döneminde Kızılcahamam’da, şu an ise tüm Ankara’da ticaret bahanesi ile nasıl usulsüz iş yaptıklarını iyi bilir.
Ticaret adı altında şu an ki döneme kadar herhangi bir başarıya ulaşamayıp, bu dönem lüks yaşantıya nasıl kavuştuğu da yine tüm Kızılcahamam bilirken, bize attığı iftirada da hayatı boyu ticaretle uğraştığını söylemiş. Bu şahsın ispat etmeyen namussuz, şerefsiz dediği ve ispatlanırsa kendisinin bu sıfatlara layık olduğunu söylediği bu menfaat ilişkisini, Bala ilçe belediye meclis üyesi belgelerle ispat etmiştir. Bu menfaat ilişkisini şahsıma mal etmek yerine kendisine tavsiyem belgeler ile ispat edilen bu iddialara cevap vermesidir. Ha yalan olmadığı ve bu menfaat ilişkisi alenen ortadayken gündemi değiştirmek için bize attığı iftiralar ise kendisine yakışan harekettir.
Soruyorum ; ilçemizde 3 yılda değil 30 seneyi aşkın ticaretle uğraşan hangi vatandaşım bu imkanlara kavuşabilmiş?
Derdim şu an hangi görevde ve hangi işle meşgul olduğu tam olarak tariflenemeyen, bu kişiye cevap vermek asla olmadı, olamaz da çünkü benim muhatabım değil…
Derdim kendi döneminin parasıyla, her yıl eksi 7, eksi 8 milyon bütçeler bırakan ve şu an artı 10 milyon bütçeye gelen Kızılcahamam Belediyesine, gece gündüzümüzü Kızılcahamam’a adamışken attığı bu iftiraların doğrusunu hemşerilerimin bilmesini sağlamak..
Şunu net bir şekilde tekrar söylemek isterim. Bu şahıs, ilçemizde girdiği 4 seçimden sonuncusu çok ağır olmak üzere, 3ünü kaybeden, ilçemizde yaptığı ticaret neticesinde hiçbir başarıya ulaşamamış ve başkanlık yaptığı dönemde Kızılcahamam Belediyemizi batırmış biridir. Elle tutulur bir projeye dahi imza atamayan bu kişi şu an kendisini Büyükşehire zoraki bir pozisyon ile attırarak, ilçemiz ile ilgili söz sahibi olduğunu sanan bir zihniyete sahiptir. Muhattabım asla olmamıştır ve olmayacaktır..
İlçemize sadece zarar veren bu kişi Kızılcahamam’a attığı iftiralar karşısında siz değerli vatandaşlarımdan özür dileyecektir.


Gelelim bu şahsın özel işlerinden üstüne vazife olmamasına rağmen belediyecilik hizmetleri ile ilgili sözlerine…
Tam olarak hangi görevde ne için bulunduğu belli olmayan, kendi mensubu olduğu partinin ve 7 ortaklı ittifaklarının ilçe teşkilatlarını saymayan ve bu şahsın Kızılcahamam Belediyemizin, Ankara Büyükşehir Belediyesinden istediği haklarına hangi sıfatla cevap verdiğini anlayamazken, bu şahıs dikkatle izlediğini gördüğüm meclis toplantılarımızda bahsi geçen Büyükşehirdeki yapılanmanın Kızılcahamam temsilcisi olsa gerek.
Asfaltı atamadıklarını ve bu yılda atacaklarını söyleyerek halkımızın parasını har vurup harman savurduğunu itiraf eden, mezarlıklarımızın temizliğini ilk yıllarda belediyemizin yapıp büyükşehirde kendi görevleri olduğunu söylememiz neticesinde temizliğe başlayıp göstermelik yapıp bırakan, pandemiyi bahane edip 50-60 odalı tesisi açamadıklarını itiraf eden, soğuksu milli parkımızı almak için müracaat ettiğimizi bilmeyen ve çivi çakmadan girişinden para toplayan ve bunu marifet sayan bu zihniyeti Kızılcahamam halkımıza havale ediyorum.

Şimdi gelelim bana sorduğu 5 soruya;
Ha tekrar söyleyeyim doğruları bildiğin halde iftira atsanda, benden değil sen Kızılcahamam halkımızdan özür dileyeceksin!
Görevi tariflenemeyen bu kişi demiş ki;
1.    Ankara’ya örnek olan Türkiye’den hangi partiden olursa taraflı tarafsız nasıl yaptığımızı merak eden ve bizleri arayarak bilgi aldıkları, Güneş Enerji Santralimiz hakkında piyasa fiyatının üzerinde ihale ederek, rekabet oluşturmadan bir yakınıma verdiğimi söylemiş.

Cevabım :  Daha öncede attığı ve cevap vermediğim bu iftira ile ilgili belediyemiz 2022 yılı denetimde kendi partisinin meclis üyesi bu asılsız iddialar karşısında tüm Güneş Enerji Santrali ihale dosyasını incelemiş ve sonunda
 ‘’ bu adam neden belediyeyi ve burdaki bürokratları zan altında bırakıyor, bu ihalede hiçbirşey yok üstüne piyasa fiyatının %15 altına bitirilmiş bu ihale’’ diyerek bu görevi tarif edilemeyen şahsa iftirasının yersiz olduğunu söyleyeceğini demiştir.

Ayrıca tüm vatandaşlarımızın halka açık olan kamu ihale platformu sitesinde görebileceği gibi, bu ihaleye 3 farklı firma girmiş olup, en düşük teklifi veren firma ihaleyi almıştır. Güneş Enerji Santralimizin ihalesinin nasıl şeffaf ve her işimiz gibi düzgün olduğunu bu şahıs şu anki ortağına sorarak da öğrenebilir. Kendi partisinin meclis üyesine inanmayıp, o dönem defalarca yanıma gelip bu işi almak istediğini söyleyen ortağına sorarsa eğer, piyasa fiyatının altında mı üstünde mi olduğunun bilgisini alabilir. Çünkü kendileri piyasa fiyatının üzerinde ve adrese teslim iş vermediğimiz için bu ihaleyi alamamışlardır.
Bu çok önemli projeyi gerçekleştirmemizi hazmedemeyen bu şahsa ek olarak şunu da söyleyeyim. Güneş Enerji Santralimizi devreye alalı yaklaşık 1 yıl olmasına rağmen belediyemize 2 milyon Türk Lirası gelir kazandırdı.
Ancak bu şahsın bu iftiralarda bulunmasını ; kendi başkanlık döneminde başta Atatürk Çamı olmak üzere yapılan işleri eş dosta paylaştırması ve  yaptırdığı işleri de inkar edip ödeme yapmaması, üstüne bu işleri yapamaması, personel ikramiyelerini ödemek yerine Kırıkkale’den arsa vermeyi teklif etmesi, Kızılcahamam’ın tam ortasında bulunan Hakimevi bahçesini 1 liraya vermesi, Anatolya termal tesisinde biten değil başlamayan binadan belediyeye yer alarak ipotek kaldırması ve daha pek çok usulsüzlüğünü sayabileceğim örnekler nedeni ile doğal karşılıyorum.


2.    Kızılcahamam Belediyesinin araçlarını kendi sigorta şirketimden yapıyormuşum hatta ifadesinde geçen kelime ise ‘’duyum’’. 

Cevabım: Biz senin gibi duyumlarla ve iftiralarla hareket etmeyiz. Bizim kitabımızda gerçekler vardır. Ve gerçeklerde de senin döneminde Kızılcahamam’dan şu anda ise Büyükşehir’den menfaat sağlamandır. 

Belediye araçlarını benim sigorta şirketimden sigortaladığımı ispat etmezsen yine halkımızdan özür dileyeceksin.

3.    Kızılcahamam Belediyemizin jeotermal şirketinin bütün muhasebe işleri benim büromda yapılıyormuş.

Cevabım:  Gırtlağına kadar battığı çamurdan kurtulmak için bize çamur atmaya çalışsa da görevi tam olarak tariflenemeyen bu kişiye cevabım, kendi döneminde jeotermal şirketimizin kasasını nasıl boşalttığı ve şirketi batırdığını malum iken ve kendisinin başkanlığı döneminde dönemin muhasebecisine 1300 TL ödeyen bu şahıs ( 10 sene önce) , şahsımın Belediye Başkanı olması ile mali müşavirliğini bıraktığımı bilmese de şaşıracağı bir bilgi de veriyim.  Şu an şirketin muhasebecisi ilçemiz esnaflarından serbest mali müşavir bir esnafımız olup ücreti senin 10 sene önce verdiğin para olan 1300 TL ‘dir


4.    Kızılcahamam led tamirat işlerini kayınbiraderime verilmiş ve faturalandırma konusunda da başka bir şirketten yapılmış. 

Cevabım:  Biliyorum ki bu zat bu dönemde yapılan projeleri hayal bile edemez durumda olduğu için teknik destek alımı ve piyasa fiyat araştırması nedir bilemez tabi. Bilse zaten bulunduğu menfaat ilişkisinin içinde olmazdı. 
İddia ettiği üzere kayınbiraderime iş verdiğimi ispatlamazsan yine halkımızdan özür dileyeceksin.

Ha bu arada bir tavsiye daha; Sen yapılan led tv lerden bizi izlemeye devam et.

5.    Partimizin siyasi faaliyetlerinde ve Ramazan ayı iftar ve sahur etkinlikleri belediye tarafından ödendiği ile ilgili;

21 Nisan tarihinde ilçe merkezimizde Kızılcahamam Belediyesi olarak düzenlediğimiz ve binlerce vatandaşımızın yoğun ilgisi ile dolup taşan iftar yemeğimizi aynı tarihte kendisinin sadece partililerine verdiği iftar ile karıştırmasından olsa gerek, halkımızın belediye iftarına yoğun ilgisini hazmedemeyip sözde 3 ayların bitmesini bekleyip ancak bir iftira da mübarek iftar sofrasına atan bu şahısa cevabım, iftar yemeğimiz Kızılcahamam Belediyemizin tüm halkımızı davet eden yemeğidir. Sizin yaptığınız üzere parti tarafından değil Kızılcahamam Belediyesi tarafından düzenlenmiştir.

SÖZÜN ÖZÜ…

Çok şükür, Kızılcahamam Belediye Başkanı olarak görevi tam olarak tanımlanamayan, kendi mensubu olduğunu iddia ettiği partiyi bile muhattap almayan, tek derdi ailesini ve kendisini zenginleştirmek olan bu zata verilemeyecek cevabım hiçbir zaman olmamıştır ve olmayacaktır.

Biz belediyemizi şeffaf, hesap verilebilir ve vatandaşlarımız ile birlikte yönetmeye devam edeceğiz…

Son Güncelleme: 09.05.2022 21:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26