banner94

BAŞ PEHLİVANLAR KIRKPINARA HAZIRLANIYOR

Başkent’te, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne hazırlanan pehlivanlar, Ramazan ayında da çalışmalarına aralıksız devam etti.

BAŞ PEHLİVANLAR KIRKPINARA HAZIRLANIYOR

Başkent’te, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne hazırlanan pehlivanlar, Ramazan ayında da çalışmalarına aralıksız devam etti.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
04 Temmuz 2015 Cumartesi 19:07
1644 Okunma
BAŞ PEHLİVANLAR KIRKPINARA HAZIRLANIYOR

Başkent’te, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne hazırlanan pehlivanlar, Ramazan ayında da çalışmalarına aralıksız devam etti.

 Başkent’te, Kızılcahamam ilçesinde Kırkpınar Yağlı Güreşleri için kampa giren pehlivanlar, Ramazan ayında da çalışmalarına son sürat devam etti. Isınma hareketleri ile antrenmanlara başlayan pehlivanlar, bir süre futbol oynayarak çalışmaları eğlenceli hale getirdi. Daha sonra, kıspetlerini giyen pehlivanlar, vücutlarına yağ sürerek çim üzerinde antrenmanlarına devam etti.

“HEDEFİMİZ BU SENE ‘ALTIN KEMERİ’ ANKARA’YA GETİRMEK”

Kamp çalışmalarını anlatan Recep Kara, “Bu sene malumunuz, tarihi Kırkpınar Güreşleri Ramazan’dan sonraya denk geldi. Bu da bizim için biraz dezavantaj oldu ama yapacak bir şey yok. Sonuçta, Tarihi Kırkpınar Güreşleri bizim için önemli ama Ramazan ayı da bizim için önemli. Bu yüzden orucumuzu en iyi şekilde tutuyoruz. Antrenman programımızı da Ramazan ayına göre programladık. İftardan 2 saat önce antrenmanlarımızı yapıyoruz. Ankara Büyük Şehir Belediyesi Spor Kulübü Baş Pehlivanları olarak, Kızılcahamam da kampa girdik. 10 gündür kamptayız inşallah arife gününe kadar kampımız devam edecek. Bayramımızı yapacağız, Bismillah deyip tarihi Kırkpınar’a, Edirne’ye hareket edeceğiz. Hedefimiz bu sene ‘Altın Kemeri’ Ankara’ya getirmek. Daha önce ‘Altın Kemer’ 3 defa 2004, 2007, 2008 yıllarında elde etmiştim. İnşallah, 2015 yılında tarihi Kırkpınar Güreşleri’ni Başpehlivan olarak kapatabilirsek ne mutlu. Çalışmalarımı bu yönde. İnşallah hedeflerimize ulaşırız. Haftada 6 gün antrenman programımız var. 2 gün kıspet giyip yağlı güreş antrenmanı, 2 gün koşu antrenmanı, 2 gün de gücümüzü muhafaza etmek için kondisyon antrenmanlarıyla geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 “ORUÇ BİZİ ZORLUYOR AMA ALLAH SABRINI VERİYOR”

Altın Kemer’i Ankara’ya getireceklerinin sözünü veren güreşçi Salih Erinç ise, “Kırkpınar’a az bir süre kaldı. Allah izin verirse, Kırkpınar’dan ‘Altın Kemeri’ alıp Ankara’ya getirmeyi düşünüyoruz. İyi bir ekibe sahibiz. Başkanımız Melih Gökçek’e Altın Kemer’i Ankara’ya getireceğimizin sözünü veriyoruz. Oruç bizi zorluyor ama antrenmanlarımızı her şekilde yapıyoruz. Allah sabrını veriyor” şeklinde konuştu. Bu sene ilk defa başaltı boyunda güreşeceğini dile getiren Serdar Böke, “Ustamız Recep Kara eşliğinde çalışmalarımız devam ediyor. Kırkpınar çok ayrı bir kültür tabi. Ülkemizde 650 küsür senedir devam eden bir geleneğimiz, göreneğimiz. Bende inşallah yağlı güreşte kendimi denemek istiyorum. Kırkpınar’da, başaltı boyunda bu sene güreşip, eğer ilk 2’ye kalabilirsem; final yapabilirsem başa çıkmaya hak kazanıyorum” diye konuştu. Kırkpınar Başpehlivanı olduğunu ve 19 yıl Kırkpınar’da güreştiğini ifade eden kamp hocalarından Şükrü Kazan, şunları kaydetti: “Kırkpınar öncesi takımı bir araya getirdik. Yaklaşık 2 haftalık bir çalışmamız oldu. Bir hafta daha var ayın 12’sine kadar buradayız. Bildiğiniz gibi Ramazan ayı, fazla zorlayamıyoruz arkadaşları. Ankara Büyük Şehir Belediyesi olarak çalışmalarımız zor geçiyor ama inşallah bunun üstesinden geleceğiz. Yaklaşık 57 tane başpehlivan güreşecek. Şu anda 40 yaş diye bir sistem getirdiler. 40 yaş üstü katılamıyor bu sene. Şu anda Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nde güreşen 12 tane başpehlivan arkadaşımız var. Bunların içinde Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Şaban Yılmaz, Ünal Karaman, Hamza Köseoğlu var. Tabii ki hedefimiz altın kemeri getirmek.
















































 

Son Güncelleme: 04.07.2015 19:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26