banner94

3.ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Yıllardır ülke genelin de olduğu gibi İlçemizde de hatırlattığımız, konuştuğumuz ve kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştığımız günlerden biri 3.Aralık’tır.

3.ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Yıllardır ülke genelin de olduğu gibi İlçemizde de hatırlattığımız, konuştuğumuz ve kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştığımız günlerden biri 3.Aralık’tır.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
01 Aralık 2014 Pazartesi 22:11
896 Okunma
3.ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Yıllardır ülke genelin de olduğu gibi İlçemizde de hatırlattığımız, konuştuğumuz ve kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştığımız günlerden biri 3.Aralık’tır.

 Bu 3.aralık tarihinin önemi şudur; Birleşmiş Milletlerin 1992 yılın da aldığı bir kararla Dünya engelliler günü olarak kabul edilmiştir. Tüm Dünyada olduğu gibi ve Ülkemizde de Dünya Engelliler günü olarak kutlanmaktadır, aslında bu bir kutlama değil engellileri fark etme de geciken veya fark etmek istemeyen , bunu hissetmede zafiyeti olan insanlar için dünyanın en önemli sorunu olan engelliler meselesini yeniden hissetmek ve hissettirmektir. Bu güne özel ülkemiz genelinde Genel yönetimler, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları tarafından çeşitli programlar, paneller, toplantılar ve buna benzer etkinliklerle engellilerin sorunlarına çözüm yolları, sıkıntıları ve beklentileri dile getirilerek, ortak çözüm yolları aranmaktadır.Ülkemizde nüfus olarak küçümsenmeyecek sayıda olan ve aileleri ile birlikte Ülke nüfusumuzun büyük bölümünü oluşturan engellilerimiz toplumumuzun vazgeçilmez bir parçası ve aynasıdır, insanoğluna 3.aralık günü belki bir şey ifade etmeyebilir, çoğu kişi 3.aralık dünya engelliler günü olduğunu bilmez bile, ama sadece ülkemizde değil tüm dünyada bu gün dünya engelliler günü olarak ilan edildiğinden, bende bu vesileyle tüm kader arkadaşlarımın ve ailelerinin engelliler gününü kutluyorum.
Unutmayalım ki’’ her sağlıklı insan aynı zamanda bir engelli adayıdır’’,engellilere acımak yerine onları sevelim, koruyup, kollayalım, günlük hayata katılımlarını ,erişebilirliklerini sağlayalım,önlerine engeller koymayalım,engelde olmayalım, sosyal hayatta engellilerinde var olduğunu ve yaşadıklarını, mesela her insan gibi günlük yaşamında yolları,caddeleri,sokakları kullandıklarını,apartman dairesinde yaşadığını,devlet kurumlarında ve özel kurumlarda çalıştığını,ayrıca bu kurum ve kuruluşlarda her türlü işlerini gördüklerini,ihtiyaçları için çarşı-pazarda günlük alış verişlerini yaptıklarını vb. gibi 365.günü sizler gibi yaşayan veya yaşamaya çalışan engellilerin önlerindeki engelleri gelin el birliği ile kaldıralım, erişebilirliklerini sağlayalım,her yere ulaşabilirliklerini kolaylaştıralım,hala eksiklikleri bulunan gerekli alt yapı ve düzenlemeleri yapalım,yapmayanları uyaralım,hala özürlülüğü bir engel olarak gören yani engellilerin yaşam durumunu düşünemeyen düşünce özürlülere buradan sesleniyorum ve diyorum ki ‘’Engellilik bir engel değil,bu önemli bir özelliktir’’,engellilerin her birinin bu toplumumuzun vazgeçilmez bir parçası , değerli ve tamamlayıcısı olduğunu unutmayalım, insanoğlu hayatı iniş ve çıkışlarla, çeşitli engel yada kolaylıklarla doludur,ama yaşamını da ona göre sürdürür. Toplumumuzun her ferdine Şunu da özellikle ifade etmek istiyorum ki, bir insanın engelinin olması, onun da diğer insanlar gibi yaşamasına, çalışmasına, hayata katılmasına ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmemelidir, böyle de düşünülmemelidir, tabiî ki günlük yaşamda sıkıntılar, zorluklar mutlaka olacaktır , Engelli arkadaşlarım her şeye rağmen yaşama sevincimizi hiçbir şekilde kaybetmememiz gerekmektedir, özellikle kamu kurum, kurumlar, kuruluşlar ve bunların yöneticileri ve fertleriyle her kesim üzerine düşen görevi ve sorumluluğu hala yerine getirmediyse,mutlaka ve mutlaka yerine getirmelidir. Bu ‘’Sosyal Devlet’in , sosyal devlet olmanın ve sosyal devlet bireyi olmamızın asli bir görevidir’’, bunlar Anayasamızla ve uluslar arası anlaşmalarla düzenlenmiştir. Gelin hayatı beraberce paylaşalım, bunu yapmak için aramızda hiçbir engel yoktur’’,buradan herkese soruyorum ve diyorum ki hala neden dışlanıyoruz ? Bu özel günde aslında engelli kim bunu kendimize sormak lazım. Engelli kardeşlerim ,kader arkadaşlarım sevgili dostlarım ‘’Bizler engelliyiz ama beyin ve yürekçe de özgürüz’’.Umut ediyorum ki önümüzde daha çok güzel gelecekler bizimle olacaktır.

Yürekleri sevgi ile dolu olan tüm engelli arkadaşlarımın ve engelli yakınlarının 3.Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum, nice engellenmemiş günler , haftalar, aylar ve yıllar temenni ediyorum, tüm güzellikler daima sizlerle beraber olsun.
Sevgi ve saygılarımla.

Yusuf ŞENGÜL

Bedensel Engelliler Derneği Başkanı.
Belediye Meclis Üyesi.


Son Güncelleme: 02.12.2015 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26