banner94

Milli Takımımız son Dünya Şampiyonu, yıldızlar takımı Fransa’yı Konya’da 2-0 yendi. Bu skorla Şenol Güneş yönetiminde 5’te 5 yapan Millilerimiz, bu zaferin yanı sıra, umut verici oyunu ve gençlerimizin enerjisi ile bizlere uzun zamandır unuttuğumuz o milli duyguları yeniden yaşatmaya başladı.

Maçta baştan sona üstün oynayan takımımız, Fransa’ya tek bir isabetli şut dahi çektirmedi. Tamamına yakını kusursuz oynayan takımımızda, Fransa’nın yıldızı Mbappe’ye nefes aldırmayan Hasan Ali ve Barcelona ile Real Madrid’in stoperleri Umtiti ve Varane’na karşı sırtı dönük müthiş oynayan Burak Yılmaz’a ayrı değinmek gerektiğini düşünüyorum.

Şenol Güneş,  Moldova maçına göre 11'de 3 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, Moldova maçında ilk 11'de görev verdiği Deniz Türüç, Cenk Tosun ve Hakan Çalhanoğlu'nun yerine Fransa karşısında Cengiz Ünder, İrfan Kahveci ve Kenan Karaman'a formayı verdi. Emre Belözoğlu'nun yokluğunda Burak Yılmaz sahaya takım kaptanı olarak çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısını Millilerimiz 30. dakikada Kaan Ayhan ve 40. dakikada da Cengiz Ünder'in attığı gollerle 2-0 önde tamamladı. Millilerimiz ikinci yarıya da çok etkili başlarken 55. dakikada önce Burak Yılmaz ardından da Kenan Karaman ile 3. gole çok yaklaştık. Kalan dakikalarda da oyundaki üstünlüğünü sürdüren Millilerimiz Fransa karşındaki ilk galibiyetini aldı. Bu sonuçla H Grubu'nda 3'te 3 yaptık ve 9 puanla liderliğe yükseldik.

Şenol Güneş yeni dönemine 5’te 5 ile başlarken kalemizde sadece 1 gol gördük.  Şimdi rakip Salı günü 21:45’te İzlanda. Grupta direk rakibimiz olan İzlanda’dan alınabilecek galibiyet bizi gruptan çıkartacakken 1 puan bile bizi şimdiden rahatlatır.

Fransa galibiyetle bir kez daha gördük ki yabancı sınırının olmayışı milli takımımızı bir anda değiştirdi. Eğer bu sınır devam etseydi Juventus’un gündeminde ki stoperimiz Merih Demiral Alanyaspor’da  oynamaya devam ederken, Trabzonspor’un genç yıldızlarından hiç haberimiz olmazdı. Avrupa’ya bu kadar futbolcumuz gitmez, 5-6 milyon gibi yüksek bedellerle ülkemizde oynayıp körelirlerdi.

Tahincioğlu Basketbol Ligimizde final serisi başladı. Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko serisinde, 1-0 Fenerbahçe önde. Seriye yıllardır süren Fenerbahçe taraftarı ile Ergin Ataman arasındaki gerginlik damga vuracak görünüyor. Sakin kalıp kupaya konsantre olan takım şampiyon olacaktır. Tahminim 4-1 Fenerbahçe kazanacaktır.

NBA’de de final serisi heyecanı ise sürpriz sonuçlarla devam ediyor. Golden State- Toronto Raptors final serisinde, Raptors 3-1 önde. Serinin 5. maçını kendi sahasında oynayacak olan Kanada ekibi, kazanırsa tarihindeki ilk şampiyonluğa ulaşacak. Maç 11 Haziran Salı TSİ 04:00’da oynanacak.

Golden State’de yıldız isim Kevin Durant’in olmayışı tüm yükü Curry’nin omuzlarına bindirmiş durumda. Bunun yanında, bu sene Golden State’in karşısında Kawhi Leonard önderliğinde başarıya aç bir Toronto var.  NBA tarihinde 3-1 den geri dönüşü sadece 1 kez gördük.  2 yıl önce Lebron’un önderliğinde Cleaveland, Golden State önünde kupayı kaldıran ekip olmuştu ancak bu geri dönüşün bu kez olması imkansız diyebiliriz.

HAFTANIN OLAYI

Şüphesiz içimizde yeniden oluşan Milli Ruh ve yakaladığımız bu jenerasyonun 2-3 turnuva bizi götürecek olmasının heyecanı haftanın olayı.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Fransa’yı adeta kitleyen Milli Takımımızın kalesinde isabetli şut görmemesi. Fransa en son 10 yıl önce bir maçta hiç isabetli şut çekememiş.

İNENLER

Golden State Warriors savunması

Steve Kerr

Yabancı Sınırı Tartışması

Ergin Ataman

ÇIKANLAR

Milli Ruh

Milli Heyecan

Milli Birliktelik

Milli Hırs

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner83

banner26