banner94

VAKALAR ARTARSA KISITLAMA GELECEK

Vakalar 100 bin olursa yeni kısıtlamalar gelecek! İşte Sağlık Bakanlığı'nın yeni yol haritası

VAKALAR ARTARSA KISITLAMA GELECEK

Vakalar 100 bin olursa yeni kısıtlamalar gelecek! İşte Sağlık Bakanlığı'nın yeni yol haritası

uğur demirbaş
uğur demirbaş
07 Ocak 2022 Cuma 10:36
664 Okunma
VAKALAR ARTARSA KISITLAMA GELECEK

Vakalar 100 bin olursa yeni kısıtlamalar gelecek! İşte Sağlık Bakanlığı'nın yeni yol haritası

Yeni tip koronavirüs salgınında Omicron ve Delta varyantıyla artan vaka sayıları dün 68 bini geçti. 100 bine her gün bir adım daha yaklaşılırken Sağlık Bakanlığı'nın yeni yol haritasındaki detaylar da ortaya çıktı. İşte artan vaka sayılarının önüne geçmek için alınması beklenen yeni önlemler...

Koronavirüs salgınında artan vaka sayıları 100 bin sınırına dayandı. Omicron varyantının yayılmasını aşılama dahi önleyemezken Sağlık Bakanlığı'nın pandemiyle mücadelede yeni bir yol haritası belirlediği ortaya çıktı. Bu ay sonunda vakaların 100 bin sınırını aşması beklenirken kısıtlama olup olmayacağı vatandaşların en çok merak ettiği konulardan bir tanesi haline geldi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz yüze eğitimin devam edeceğini vurguladı. Bunun üzerine farklı alanlarda kısıtlama olabileceği ihtimali konuşulurken Sağlık Bakanlığı'nın yeni yol haritasının ortaya çıkmasıyla restoran, kafe, sinema ve tiyatroda yüzde 50 kapasite kuralının yeniden uygulanması ile okullarda yarıyıl tatilinin öne çekilmesi ve bir hafta uzatılması gündeme geldi.

Dün 68 bin 413 vaka tespit edilirken 156 kişi ise hayatını kaybetti.

AY SONUNDA 100 BİNİ GEÇMESİ BEKLENİYOR

Omicron varyantı ile Delta varyantının ilerlemesi üzerine ülkemizde ve dünyada yeni bir pik dalgası patlak verdi. Günlük vaka sayılarında kırılan rekorla birlikte bu ay sonunda Türkiye'de vaka sayılarının 100 bin sınırını aşması bekleniyor.

YOL HARİTASI HAZIR

Sabah'ın haberine göre, Sağlık sistemi ile ilgili şu anda bir sıkıntı yaşanmıyor ancak zorlanmaya başladığı anda ne tür uygulamalar yapılacağı ile ilgili bir yol haritası da hazırlanıyor.Yol haritasında adım adım neler yapılabileceğine ilişkin maddeler yer alıyor.

Salgın sürecinde en yüksek vaka rekoru tekrar kırılırken vefat sayısında da artış meydana geldi.

KAPALI ALANLARDA YÜZDE 50 KAPASİTE

Üzerinde durulan önlemler ise şöyle:

AVM, tiyatro, konser, restoran ve cafelerdeki denetimlerin sıklaştırılması,

Belli alanlara aşı kartı ya da PCR testi ile girilmesi,

Kapalı alanların kullanım kapasitesinin yüzde 50'ye düşürülmesi.

ARA TATİL ÖNE ÇEKİLEBİLİR

En önemli kararlar ise okullar ile üniversitelerde yaşanacak. Okullardaki vaka sayıları takip edilecek. Vakaların çok artması halinde bulaşın kesilmesi için Ocak ayı sonundaki iki haftalık ara tatilin öne çekilerek bir hafta uzatılması üzerinde duruluyor.

Üniversitelerde birçok öğrencinin final sınavları sebebiyle, hasta olduğu halde test yaptırmadığı ve bulaşın çok arttığı belirtiliyor. Finallerden sonra verilecek ara ile bu zincirin de kırılabileceği düşünülüyor.

BAKAN KOCA'DAN UYARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 vakalarındaki artışa dikkati çekerek, mecburi olmayan ziyaret ve görüşmeler ile kalabalık ortamlardan kaçınılması uyarısında bulundu.Koca Twitter paylaşımında "Vakalar artıyor. Yapılması mecburi olmayan ziyaretlerden ve görüşmelerden, kalabalık ortamlardan kaçınalım. Daha sakin ve tedbirli davranalım. Hareketliliğimiz azaldıkça Omicron'un da hızı kesilecek" ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra Bakan Koca, kapalı alanda bulaş riskinin önemine değindiği bir paylaşım da yaparak vatandaşları, "Kapalı, havalandırması kısıtlı ortamlarda, maske kullanılmayan restoran ve kafeteryalarda uzun süre kalınmamalı. Katılımın fazla olduğu toplantılar, ev içi kalabalık ve uzun süreli buluşmalar, eğlence mekânları bulaşmayı artırmaktadır. Tedbirlerin önemi fazlasıyla artmış durumda." ifadeleriyle uyardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26