banner94

ÜÇ AYLAR BAŞLADI

İslami (Hicri) takvime göre mübarek üç aylara İslam Dünyası yarın, 28 Mart 2017 günü akşam ezanı ile birlikte girmiş bulunacaktır. 29 Mart 2017 günü mübarek üç ayların ilk günü yani Recep ayının ilk gününü yaşamış, yeni bir mânevî mevsime girmiş bulunacağız

ÜÇ AYLAR BAŞLADI

İslami (Hicri) takvime göre mübarek üç aylara İslam Dünyası yarın, 28 Mart 2017 günü akşam ezanı ile birlikte girmiş bulunacaktır. 29 Mart 2017 günü mübarek üç ayların ilk günü yani Recep ayının ilk gününü yaşamış, yeni bir mânevî mevsime girmiş bulunacağız

uğur demirbaş
uğur demirbaş
28 Mart 2017 Salı 22:14
1920 Okunma
ÜÇ AYLAR BAŞLADI
 İslami (Hicri) takvime göre mübarek üç aylara İslam Dünyası yarın, 28 Mart 2017 günü akşam ezanı ile birlikte girmiş bulunacaktır. 29 Mart 2017 günü mübarek üç ayların ilk günü yani Recep ayının ilk gününü yaşamış,  yeni bir mânevî mevsime girmiş bulunacağız

Mübarek ayların ikincisi Şaban ve sonucusu, yani üçüncü ayda oruç ayı olan Ramazan'dır.
Üç ayların ilki olan Recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gece Regaip Kandili'dir. 30 Mart akşamı Müslümanlar Regaib Kandilini idrak edeceklerdir.
Müslümanlar için büyük öneme sahip olan üç ayları kapsayan Recep, Şaban ve Ramazan ayları ile birlikte Regaip Kandili, Berat Kandili, Miraç Kandili, Kadir geceleri de Müslümanların her yıl yeni bir heyecanla bekledikleri mübarek gün ve gecelerdendir.
2017 Yılında üç aylar 29 Mart Çarşamba Receb ayının 1'inde başlayacak. Ramazan ayı ise 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü başlayacak. Ve Ramazan Bayramının ilk günü de üç aylar bitmiş olacak. 
Tabi bu mübarek ayların ardından Şevval ayı girecektir ki bu ayda 6 gün oruçlarının tutulduğu aydır.
Bu üç aya dinimizde son derece önem verilir; Müslümanlar adeta bu ayları iple çeker ve bu ayları değerlendirmek için azami gayret gösterirler. “Mübarek üç aylar” diye bilinen aylar bu şekilde hiçbir kaynakta yer almamasına rağmen Müslüman toplumlarda özel bir yeri vardır. Şüphesiz bu durum “onbir ayın sultanı” diye anılan Ramazan Ayı'nın çekim kuvvetinden dolayıdır. 
İslamî-Hicri takvimin 7. ve 8. ayları olan Recep ve Şaban"ın diğer aylar arasında fonksiyonları Ramazan"dan önce gelmeleri ve böylece hazırlık dönemi olmaları hasebiyledir.
Sevgili Peygamberimiz, mübarek üç aylar için, “Recep Allah"ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ise ümetimin ayıdır” (Buhârî) buyurmuşlardır.

Üç aylarda kandil geceleri

Regaip Kandili: Recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gecedir. Dua kapısının açık olduğuna inanılan kandillerden bir tanesidir. Bu günlerde ibadetlerimizi arttırırız.
   
Miraç Kandili: Hz. Muhammed'in (sav) Allah katına yükseldiği mükemmel gündür. Hicri takvime göre Recep ayının 27.gecesine denk gelmektedir.
   
Berat Kandili: Berat gecesi Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecedir. Günahların Allah tarafından affedilmesi açısından değerli bir kandildir. 

Kadir Gecesi: Kuran'ı Kerim bu gecede indirilmeye başlanmıştır. Kadir Gecesi ramazan ayının son on gecesinde ve tekli gecelerdedir.

Ümmeti Muhammed'in üç aylarının mübarek ve İslam alemi için hayırlar getirmesini www.soguksuhaber.com  olarak dileriz.

Son Güncelleme: 28.03.2017 22:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26