banner94

SİİRT'TE ŞEHİT OLAN 8 ASKERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında, PKK’lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı, patlamada 2'si üst rütbeli 6'sı er olmak üzere 8 asker şehit oldu.

SİİRT'TE ŞEHİT OLAN 8 ASKERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında, PKK’lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı, patlamada 2'si üst rütbeli 6'sı er olmak üzere 8 asker şehit oldu.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
19 Ağustos 2015 Çarşamba 23:51
1279 Okunma
SİİRT'TE ŞEHİT OLAN 8 ASKERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında, PKK’lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı, patlamada 2'si üst rütbeli 6'sı er olmak üzere 8 asker şehit oldu.

ŞEHİDİN İSTANBUL'DAKİ EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Siirt'in Şirvan ilçesinde yola döşenen bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Er Ömer Erüstün'ün İstanbul'daki babaocağında yas var.


Erüstün'ün şehid olduğu haberini alan yakınları ve mahalle sakinleri şehidin evi önünde toplandı. Şehit ailesine evlatlarının şehit olduğu haberi akşam saatlerinde verildi. Güngören Sanayi Mahallesi Kitapçı Sokak'ta ikamet eden Erüstün ailesi için bina önünde ambulans hazır bekletildi. Şehidin evi ve sokağı Türk bayrakları ile donatıldı. Fenalaşan şehit babasına hazır bekletilen ambulanstaki sağlık görevlilerince müdahale edildi. Şehit Erüstün'ün 6 aylık asker olduğu öğrenildi.

Siirt'in Şirvan ilçesinde yola döşenen bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu 8 asker şehit olmuştu.


BURSA'DA HÜZÜN YAŞANIYOR

Siirt'te şehit düşen kısa dönem asker 26 yaşındaki Jandarma Çavuş Bahadır Aydın’ın Bursa’daki baba evine acı haberi askeri yetkiler verdi.

Osmangazi ilçesinin Akpınar Mahallesi'nde oturan Emine Zülfiye ve Muhsin Aydın çifti acı haberi alınca fenalaştı. Acılı ailenin iki çocuğunun büyüğü olan Bahadır Aydın Trakya Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümü'nü bitirdi. Üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulup hayata atılmak isteyen Bahadır Aydın, 4 ay önce kısa dönem olarak askere gitti. Oğlu Bahadır Aydın’ın şehadet haberini alan aile kriz geçirdi.


Şehidin amcası Fethi Aydın, yiğeni ile en son yemin merasiminde görüştüklerini belirterek, “Yemin merasiminden sonra getirdik buraya, ondan sonra uçakla Siirt’e gönderdik. Şimdi ise gelinle damadı buraya getiriyoruz. Burada askerlerimizi görünce haber aldık. Sonrada sağolsun ya da çabuk ölsün siyasetçilerimiz başımızdan gitsinler bu memlekette kurtulsun.” şeklinde tepki gösterdi.

Komşuları Gülhan Turan ise, şunları söyledi; “Annesi dün akşam görüşmüştü. İki tane yeni çektiği fotoğrafını göndermiş ve ‘iyiyim’ demiş. Dışarıya çıkmıyorum, ‘sırtımdaki çelik yelekten dolayı bütün vücudum pişik içinde’ demiş, aşırı sıcakmış. Bu gün ise babasına askerler tarafından oğlunun şehit olduğu haberi verildi ve babası ile annesi şu anda fenalaşmış.” dedi.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINA ATEŞ DÜŞTÜ

Siirt'in Şirvan ilçesinde PKK'lı teröristeler tarafından yola döşenen bombanın, askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan 8 askerden biri olan Emre Arlı'nın Kocaeli'nin Derince ilçesindeki baba evine ateş düştü. Acı haberi alan aile gözyaşlarına hakim olamadı.

Derince Yenikent Mahallesi Çalışanlar Sitesi Lale Apartman C-18 Blok Kat:4'te oturan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde çevre sağlık teknisyeni olarak çalışan Şaban ve Emine Arlı çiftinin 3 çocuğundan tek erkek evladı olan Emre Arlı'nın şehit haberi baba evinde yas oluşturdu. 23 yaşındaki Emre Arlı, dualarla birlikte 8 ay önce askere gönderilmişti. Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören Emre Arlı, okulunu yarıda bırakarak vatani görevini yapmaya gitmişti.



Şehit Asker Emre Arlı

8 aydır askerlik görevini yapan Emre Arlı, ağustos ayının başında evine gelmiş, ailesiyle hasret gidermiş ve 10 gün önce yeniden birliğine teslim olmuştu. Yarın Siirt'te düzenlenecek askeri törenin ardından Emre Arlı'nın naaşı Kocaeli'ne getirilecek. Şehidin naaşı ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Öte yandan, şehidin evinin önünde 2 adet ambulans hazır bekletilirken, camlara da Türk bayrağı asıldı. Şehidin dayısı Yaşar Bulut, "Şuan söyleyecek durumda değilim. Daha sonra söyleyeceğim söyleyeceklerimi." dedi. Bulut, artan terör olaylarına ilişkin ise "Terörü başımıza musallat edenlerin Allah belasını versin. Siyasetle uğraşanların da Allah belasını versin. İnşallah onların çocukları da yaşar aynı acıyı. Yıktılar bizi." ifadelerini kullandı.

ANKARA'DA ŞEHİDİN EVİNE BAYRAK ASILDI

Siirt-Pervari Karayolunda, terör örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 8 askerden biri olan Jandarma Uzman Çavuş Barış Akın’ın evine bayrak asıldı.

Siirt-Pervari Karayolunda, terör örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Barış Akın’ın Ankara Keçiören Fatih Caddesi üzerindeki evine büyük bir Türk Bayrağı asıldı.


Edinilen bilgiye göre şahit askerin evli ve bir çocuk babası olduğu belirtildi. Şehit askerin anne babasının ise Nallıhan’da oturduğu ve acı haberi alıp şehit evine doğru yola çıktıkları belirtildi. Acı haberi duyan yakınları evine doğru gelirken esnaf da dükkanlarının önüne bayrak astı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Siirt- Şirvan- Pervari karayolunda askeri aracın geçişi sırasında PKK'lıların menfeze yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi uzaktan kumanda ile patlattığı saldırıda şehit olan 8 askerin cenazeleri ambulans ve cenaze araçlarıyla Siirt Devlet Hastanesi'ne getirildi. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz da hastaneye gelerek incelemelerde bulundu.

Bu arada saldırıyı duyup hastane önüne gelen bazı vatandaşların da gözyaşları döktükleri görüldü. Saldırıda şehit olan askerlerin uzman çavuş Hakan Aktürk, uzman erbaş Ferdi Gerekli, uzman erbaş Barış Akan, erler Ömer Erüstün, Bahadır Aydın, Recep Bekçi, M.Ali Barkın ve Emre Kaan Arlı olduğu belirtildi.



Şehit Jandarma Çavuş Bahadır Aydın

ANKARA'DA DA ACI VAR

Siirt-Pervari karayolunda, terör örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 8 asker şehit oldu. Barış ismindeki askerin şehit olduğuna dair haber, Keçiören Fatih Caddesi üzerindeki baba ocağına ulaştı.

Acı haberi askeri görevliler, sağlık ekiplerinin eşliğinde aileye ulaştırdı. Acı haberin ulaşmasından sonra yakınları ve komşuları şehidin evine gelmeye başladı.

BİR ATEŞ DE KAHRAMANMARAŞ'A DÜŞTÜ

Siirt’te askere düzenlenen bombalı tuzakta şehit olan Jandarma Er Ömer Erüstün’ün memleketi Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde hüzün hakim.


Siirt-Pervari karayolunda terör örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Er Ömer Erüstün’ün memleketi Afşin Altunelma Mahallesi’ne ateş düştü. Teröristlerin saldırısında şehit olan Erüstün’ün uzun süredir İstanbul’da yaşadığı belirtildi.

KOCAELİ'NDE DE YÜREKLER DAĞLANDI

Siirt’te askeri araca yönelik mayınlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Emre Kaan Arlı’nın Kocaeli’deki baba evine ateş düştü.
Siirt’te askeri araca yönelik mayınlı saldırıda şehit olan 8 askerden Kocaelili Jandarma Er Emre Kaan Arlı’nın (23) Kocaeli’nin Derince ilçesi Yenikent Mahallesi’ndeki ailesine acı haber sağlık görevlileri eşliğinde askerler tarafından verildi. Terhisine 5 ay kala şehit olan askerin, Emine ve Şaban Arlı çiftinin 3 çocuğundan en küçük olanı olduğu öğrenildi.

Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu’nda Mekatronik Bölümü öğrencisi olan Arlı’nın, okulunu dondurarak askere gittiği öne sürüldü. Şehit askerin acılı dayısı Yakup Bulut, “Allah bunu yapanların hepsinin belasını versin. Yüreğimize ateş düştü. Yıktılar bizi, yıkıldık” şeklinde konuştu.

Acılı ailenin evini Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da ziyaret etti. Vali Güzeloğlu şehidin acılı babası ile birlikte dua okudu.

ADANA DA ŞEHİDİNE AĞLIYOR

SİİRT'te PKK'lıların yola döşediği bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılmasıyla şehit olan 8 askerden Uzman Çavuş 38 yaşındaki Ferdi Gerekli'nin Adana'nın Ceyhan İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Hatay'ın Belen İlçesi'ndeki akrabalarının yanında olan şehidin anne ve babasıyla Ceyhan'daki kardeşlerine acı haberi komutanlar verdi. Şehit Ferdi Gerekli'nin Ceyhan İlçesi'nin İstiklal Mahallesi'ndeki kuaför ağabeyi Kadir ile kız kardeşi Nazan'a şehit haberini Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü ile Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Ayhan Evli verdi. Ağabeyi Kadir Gerekli acı haberi alınca göz yaşlarına boğuldu. Şehidin kız kardeşi Nazan Gerekli ise sinir krizi geçirip bayıldı. Nazan Gerekli'ye ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı.

Şehidin babası Adnan ile annesi Aysel Gerekli'nin ise Hatay'ın Belen İlçesi'ndeki bir akrabalarının yanında olduğu ve acı haberi orada aldığı belirtildi. Adnan ve Aysel Gerekli'nin 4 çocuğundan biri olan evli ve 1 çocuk babası şehit uzman çavuş Ferdi Gerekli'nin 2000 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katıldığı ve 6 yıldır da Siirt'te görev yaptığı bildirildi.

ZIRHLI ARACI KULLANIYORMUŞ


Şehit uzman çavuş Ferdi Gerekli'nin, 7 arkadaşıyla birlikte şehit olduğu patlama sırasında zırhlı aracı kullandığı ortaya çıktı. Acı haberi duyan şehidin komşuları da baba evine ve kendi evlerine Türk Bayrağı astı.
Son Güncelleme: 20.08.2015 00:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26