banner94

BAF’DA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Başkent Ankara Dernekler Federasyonu ve Türk Kızılayı’nın düzenlediği kan bağışı kampanyası

BAF’DA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Başkent Ankara Dernekler Federasyonu ve Türk Kızılayı’nın düzenlediği kan bağışı kampanyası

16 Eylül 2012 Pazar 10:02
1374 Okunma
BAF’DA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI
 
Başkent Ankara Dernekler Federasyonu ve Türk Kızılayı’nın işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlenedi.
 
Başkent Ankara Dernekler Federasyonu (BAF) ve Türk Kızılayı’nın ortaklaşa düzenlediği kan bağışı kampanyasının ilk gününde katılım beklenen düzeyde gerçekleşti. Kampanyanın amacı son zamanlarda artan terörist saldırılarda gelen şehit haberlerinden sonra kan ihtiyacının hemen karşılanması amaçlı yapılmaktadır.
İlk kanı BAF Genel Başkanı İdris Yavuz Cengiz’in vermesiyle kampanya başladı. Kan bağışından sonra konuşma yapan Başkan Cengiz yaptığı konuşmasında Kan Bağışı yaparak üç kişinin hayatını kurtarabilir ve bu üç kişinin kahramanı olabilirsiniz dedi. Başkan Cengiz sözlerine şöyle devam etti;
 DUYARLILIĞIMIZI ŞİMDİDEN GÖSTERELİM
“Afetler, felaketler ve terör gibi olaylar olduğunda duyarlılık göstererek Kan Merkezlerinin önünde kuyruk olan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Gelin her şeye hazırlıklı olalım ve duyarlılığımızı şimdiden gösterelim.
Ülkemizde yaşanan doğal felaketler, trafik kazaları ve terör olayları sonucunda kana olan ihtiyaç açıkça görülmektedir. Bu tür üzücü hadiselerde ihtiyaç olan malzemelere her an ulaşılabilir, her yerden sağlanabilir, ancak kan ihtiyacını sadece insandan karşılanması kanın önemli bir ihtiyaç olduğunu göstermekte. Bu sebepten dolayı bu tür üzücü olaylara şimdiden hazırlıklı olmak için biz de Ankaralılar olarak Türk Kızılayı ile birlikte Kan Bağışı Kampanyası düzenlemeye karar verdik. Bir ünite kanın üç kişinin hayatını kurtardığını biliyor musunuz? Tüm vatandaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz. Yüce Rabbimiz iyilikte yardımlaşmayı emretmektedir. Bu anlamda kan bağışı da bir yardımlaşma olduğuna göre dinen güzel ve hayırlı olan bir ameldir. Bu vesile ile başta Türk Kızılayı’na, Dr. İbrahim Günay, Özmen Ülger’e ve Federasyon binamıza gelerek kampanyamıza katılan hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.
 Konuşmadan sonra Türk Kızılayı Ankara Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. İbrahim Günay BAF Genel Başkanı Cengiz’e teşekkür plaketi verdi.
 KAMPANYA DEVAM EDİYOR
 Başkent Ankara Dernekler Federasyonu (BAF) ve Türk Kızılayı’nın ortaklaşa yürüttüğü Kan Bağışı Kampanyası olağanca hızıyla devam ediyor.
 KAN BAĞIŞI GÖNÜL İŞİ
 BAF Merkezinde devam eden kan bağışı kampanyasının ilk gününde katılım beklenilenden fazlaydı. İki gün sürecek olan kampanyada ilk gün yüzden fazla Ankaralı bağışta bulundu. BAF Genel Başkanı İdris yavuz Cengiz katılımdan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Genel Başkan Cengiz bunun gönüllü bir iş olduğunu destek vermeye gelip kan bağışı yapamayanlara da teşekkür ettiğini söyledi. Cengiz şöyle devam etti;
 ATAALP’E TEŞEKKÜR
 “Elbette bu gönülden yapılan bir bağış. Ancak rakamlar da çok önemli. Federasyon yönetimimizde bulunan tüm arkadaşlarımız canı gönülden çalışmış ve çevresinde ulaşabildiği herkese ulaşmıştır. Ancak Kan Bağışı kapsamında en fazla katılımı sağlayan Federasyon Hukuk Müşavirimiz Sayın Avukat Özgür Adalet Ataalp’e teşekkürü bir borç biliyorum” dedi. Cengiz, kampanyanın yarın (Pazar günü) de devam edeceğini hatırlattı.
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih Arslan 2012-09-17 18:21:07

Kızılcahamamlılar Dernegi Genel Başkanımız Beyhan Sarı önçülügünde kurulan BAF ,Fedarasyonumuz kurulurken ve açılıştan sonra bircok hemşerimiz eleştirmiş,biter demişlerdi bakın faliyetler hızlandı ilcemiz ve Ankara'da mücadele başladı kötümü oldu İdiris Başkana ve Beyhan başkana başarılar diler teşekkür eder,bu hayırlı faliyetleri için teprik ederim ederim.

Avatar
Kızılcahamamlılar Dernegi Geçlik Kolları 2012-09-17 18:28:11

Bizlerde Kan bagışına katıldık,geçlerimizi Geçlik Kolları ve Genel Başkanımız Beyhan bey adına Fedarasyona davet ediyor gelecegimiz için güçbirligi yapalım diyoruz.Beyhan Başkanla uzun yıllardır dernekdeyiz gerek güç,gerek kurs,gerekse burs konusunda sosyal faliyetlerimizde yer alan bircok gencimize imkan sagladı haydi geçler memleketimize gelecegimize sahip cıkkalım Dernegimize ve Fedarasyonumuza destek olalım.

banner89

banner83

banner26