banner94

BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Kızılcahamam Belediye Meclisi Üniverste alanı tahsisi için olağanüstü toplandı.

BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Kızılcahamam Belediye Meclisi Üniverste alanı tahsisi için olağanüstü toplandı.

24 Ocak 2013 Perşembe 08:54
912 Okunma
BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Kızılcahamam Belediye Meclisi Üniverste alanı tahsisi için olağanüstü toplandı.

23 Ocak 2013 Çarşamba günü saat 11:00’da gündemindeki maddeleri görüşmek üzere Belediye Meclisi Jakuzi tesisleri üzerinde bulunan Meclis Toplantı salonunda olağanüstü toplandı.

Toplantıya Kızılcahamam Belediye Başkanı ve Kızılcahamam Belediye Meclisi Başkanı Coşkun Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yüce ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Gündem aşağıdaki maddelerden oluştu.

1. Yoklama ve Açılış.

2. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı,

3. İlçemiz Kızılcahamam İsmetpaşa Mahallesinde kain mülkiyeti Kızılcahamam Belediyesi’ne ait 59 ada 217 parsel sayılı 538554 m2 miktarındaki taşınmaz malın Üniversite veya Yüksekokul ve bunlara bağlı ek bina, spor tesisi, yurt binası vb. yapılmak üzere Üniversite Alanı olarak kullanım amacının belirlenmesinin görüşülmesi.

4. Kullanım amacı Üniversite Alanı olarak düzenlenmiş olan, İlçemiz Kızılcahamam İsmetpaşa Mahallesinde kain mülkiyeti Kızılcahamam Belediyesi’ne ait 59 ada 217 parsel sayılı 538554 m2 miktarındaki taşınmaz malın Üniversite veya Yüksekokul ve bunlara bağlı ek bina, spor tesisi, yurt binası vb. yapılmak şartı ve süre konularak yapılacak bir protokol dahilinde Gazi Üniversitesine 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesine istinaden tapu verilmesinin görüşülmesi.

5.Kapanış.

Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplanmasına neden olan 2 madde hakkında bilgi veren Coşkun Ünal, Gazi Üniversitesi’nden İlçemize Yüksekokul yapımı için söz aldıklarını, geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisi olarak Gazi Üniversitesi rektörünü makamında ziyaret ettiklerini, Gazi Üniversitesi’nin Yüksekokul’u kendi bütçesinden yapacağını, bunun gerçekleşebilmesi için de Yüksekokul yapılacak arsanın Üniversiteye ait olması gerektiği, bunun için 538 dönümlük arsayı Gazi Üniversitesine şartlı olarak vermek istediklerini söylerken; “Belediyemize ait bu arsa etkin orman vasfında olup bizim bu arsaya Belediye olarak bir proje yapma şansımız yok. Ama üniversitelerin böyle arsalara okul vb. şeyler yapmasına Orman izin veriyor. Biz burayı üniversiteye vermesek Orman Bakanlığı bize iptal davası açıp bu arsa elimizden gidecekti” dedi.

Coşkun Ünal’ın konuşmasından sonra meclis gündeminin 3. ve 4. maddeleri meclisteki bütün üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

4. Madde için ayrıca “Tapu verildiği tarihten itibaren 5 yıl sonunda Yüksekokul yapılmadığı taktirde karardan rucu edilmesi (vazgeçmek) kararı alındı.

Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısı’nın 5 Şubat 2013 Salı günü yapılması kararlaştırıldı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veysel BAYRAM 2013-01-25 00:42:45

Kopyala yapıştır mümkün olsa ida iki siteye göderdiğim yorun bu alanıda süsleyecekti.
Saygılarımla

Avatar
Veysl BAYRAM 2013-01-25 23:49:34

Yine kopyala yapıştyır yok. Saygılarımla

banner89

banner83

banner26