banner94

BELEDİYE HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal Halkın ve Muhalefetin merak ettikleri soruları cevapladı.

BELEDİYE HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal Halkın ve Muhalefetin merak ettikleri soruları cevapladı.

11 Haziran 2013 Salı 22:17
1140 Okunma
BELEDİYE HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal Halkın ve Muhalefetin merak ettikleri soruları cevapladı.

Başkan Ünal;  Chp İlçe başkanımızın ve Ak Parti İlçe Başkanımızın yönelttiği sorular var onları da istiyorsanız sorabilirsiniz, belediyenin yaptığı işleri, bundan sonra yapacağımız işleri, aklınızda ne varsa sorabilirsiniz”dedi.

Belediye başkanlığımızın heralde 51. Ayının içindeyiz. 51 ay içinde elimizden geldiğince kafamızdan geçen hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Ben belediye başkanı olduğum zaman da söyledim, geçmişle alakalı bir şey konuşmayacağım. Fakat bize geçmişle ilgili konuşmaya mecbur ediyorlar.  Bizim seçim beyannamemiz var, ben o zaman dedim ki seçim beyannamemiz bizim namusumuz. Seçim beyannamesine bakacaksınız, soracaksınız, oradan hesap vereceğim.  Seçim beyannamesine bende bakıyorum, neler söylemişim, neler yapmışım, neler yapmamışım. Buradakilerin hepsinin gerçekleşme imkanı var mı, orada yazıp ta yapmadıklarımız var mı?  Burada benim en büyük hayalim tünel sistemiydi.  Ama ilk belediye başkanı olduğum zaman taslak projesini hayata geçirmek istedim. Fakat Tedaş ile Telekom’un bizlere yardımcı olmadığından bunu gerçekleştiremedik.  Bizim hesabımız Soğuksu Caddesinden E-5’e kadar 3 metreye 3 metre tünel sistemi yapmaktı. Bütün yer altından geçen kanalizasyon, su hattı, jeotermal, elektrik, telefon hatlarını yer altına almaktı.

 

Şeffaf olacağını söyledik. Bütün Meclis toplantılarını ilan yaptırdık. İzlemek isteyenlere anonsla duyurduk. Belediye Meclis toplantıları basın mensuplarına da açık oldu.  Belediye Meclis Toplantılarının kayıtlarını isteyenlere verebiliriz. Bundan daha büyük şeffaflık olamaz. 

 

Kızılcahamam Belediyesinde imar konusunda geçmişte nasıl mağduriyetler yaşadığını bildiğim için, imar işinin çok ağır bir iş olduğunu, imar işi yaptığımız zaman imar yaptığımız yerdeki vatandaşların bilgisinin olacağını net bir şekilde söyledim. Bana hiç kimse benim arsamın yerini değiştirdin, beni mağdur ettin diyemez. Biz seçilene kadar Kızılcahamam Belediyesi’nde imar ile ilgili bir evrakı yoktu. Vatandaşın işi olduğu zaman, imar evrakını görmek için Ankara’ya gidiyordu.  Biz hiç uygulama yapmadık.

 

Baştan beri biz çöpsüz, çamursuz ve çukursuz bir Kızılcahamam hayal etmiştik. Geçen sene itibariyle çamurdan ve çukurdan kurtulduk. Çöp konusunda da en iyisini yapmaya çalıştık. Bütün Kızılcahamam’ı çöp konteynırlarıyla donatacağız.  Bugünlerde doğalgaz çalışmalarından dolayı yollar kazıldı ama bunu en kısa zamanda yeniden yapılacak. Kızılcahamam en kısa zamanda çöpsüz, çukursuz ve çamursuz olacak.

İlçemizdeki çöplük bundan 20 yıl öncesinde Sanayi’nin üst tarafına yapılmış. Bu zamanında iyi planlanmadığı için, çöp üst üste atıla atıla gaz sıkışması olmuş, yangından oluştu.  Etrafını açtık, ormana sıçramasını engelledik.  Bizim amacımız bu sene çöplüğü oradan kaldırım Menündereye taşımaktı. Fakat Büyükşehir yasasının çıkmasıyla  Çevre Bakanlığı bizim çöplük yapma yetkimizin olmadığını, büyükşehir yasasından dolayı bunu Büyükşehir Belediyesinin yapması gerektiğini belirtti.

 

Şehrimizin içindeki kanalizasyon yapıldı ama bunun gittiği yer Kirmir Çayı. Kirmir vadisinde üzerimizdeki barajların olması, yine altta Doğanözü barajının olması, barajların suyunun oradan alınarak dereye su verilmemesi çok büyük sıkıntılar yarattı. Burada Büyükşehir ve Aski ile sıkıntılarımız oldu,  biz kendi belediyemizin Kızılcahamamımızınmenfiatini düşünmek zorundayız.  Ama şimdi en son yaptığımız şey, önümüzdeki ay ihalesi yapılacak, daha önce arıtmanın yeri belli olmuştu. Bu ayki mecliste; Ciğirler, Kızılcaören, BulakYanıkköy ve Özbekler’in sistemini dahil edeceğiz. İller Bankasıyla, Ahmet Arslanoğlu ile istişare ettik. Bu köylerimizi de arıtmaya dahil edeceğiz.

Kızılcahamam’ın en büyük sorunlarından birisi de otopark sorunu. Otopark sorununu oturup konuşacağız bunu çözeceğiz.

Geçen sene 7 tane projenin temelini attık. Bu projelerin en büyüğü hamam projesi.  Yıllardan beri E5 kenarına vatandaşlarımızın hamam yapılması konusunda talepleri olurdu. Geçen sene E5 kenarına hamamımızın temelini attık. Bu sene inşallah bu sene 11. Ayda açacağız.

 

Kadirbey Kalesi çalışmalarımız aynı şekilde devam ediyor.

Geçen sene temelini attığımız  Cumhuriyet Meydanı projesi devam ediyor. 7. Ayda yaptığımız bir ihale, tahmini 2 trilyon 90 bin TL’lik proje.  Bu ihalenin içinde Kadirbeydeki Kale, Cumhuriyet Meydanı ve Kaymakamlığın önü Jandarmanın önü ve Belediyenin önündeki yol çalışması. Bununla da sınırlı değil, Postanenin arkası ve Kadirbeye çıkan merdivenlerin olduğu yol.  Burası özel bir yer olsun, insanlar Kızılcahamam’a geldiklerinde Kızılcahamam’ın merkezinde olduklarını bilsinler istedik. Bizim hesabımız geçen sene kışın yaptırmak ve yaz döneminde açtırmak istemiştik fakat doğalgazın gelmesiyle , doğalgaz çalışmasının hemen ardından başladık.  Tabii burada müze çalışması vardı fakat evsahibi ile anlaşamadık. Projede değişikliğe gittik.  İnşallah 2 ay içinde bitireceğiz.

Burada kaldırım olmayacak, yola sıfır olsun, yolda ışıklar olsun, yeni ağaçlar dikilsin, yeni bir taş sistemi döşeyelim,  Kaymakamlığın duvarlarını, Postanenin duvarlarını yıkalım,  Kızılcahamam’ın bir meydanı olsun. Ben projeyi bildiğim için çok güzel olacağı inancındayım.  Burayı tamamladığımızda  Kadirbey merdivenleriyle birleştirip Kadirbey Kalesine yürüyüş yolları yapacağız iki projeyi birbirine bağlayacağız.  Bu işleri hızlı yapmak istiyoruz, fakat trafiği de aksatmadan bu çalışmaları yürütmek istiyoruz.

Buradaki yol çalışmalarını yaparken  hasır beton yaptığımızı, herhangi bir patlak olduğunda ne yapacağımızı söylüyorlar.  Çok doğruda soruyorlar. Bugün bir patlak olduğunda ne yapıyorsak, yarında patlak olduğunda aynı şeyi yapacağız. Buranın altından her türlü altyapı geçiyor.  Çalışmalar başlamadan buradaki jeotermal borularını değiştirdik.  Diğer taraftan yol yapılan yerlerde taşları sökmediğimiz söyleniyor. Biz ilk zamanlarda buradaki taşları söküyorduk. Fakat yüklenici firma yol çalışmasında burada zaten taş dökecektik, bunları sökmeyin biz ücretini size yatıralım dediler. Bizde bundan dolayı sökmedik.

 

Toki Parkı projemiz var. Tokideki parka başladık. Orada 298 konut var, bir sürü çocuk var. Burada oynayabilecekleri bir alan yoktu.  Çalışmalar devam ediyor, İnşallah buraya çok güzel bir park yapacağız.

Köprü Giydirme Projesi  var. Kızılcahamam girişi çok güzel ama çıkışı çok kötü. Buradaki  birahaneyi ve eski evi yıktırdık.  Oraya Karayolları ile köprünün  devri konusunda anlaşacağız. Daha önce köprünün giydirilmesi konusunda bir ihale yapmıştık fakat Karayolları izin vermediği için ihaleyi iptal ettirmiştik.  Bölge Müdürüne izah edildi, buranın sadece yeşillik olacağı konusunda ikna ettik.  Şimdi hem köprünün giydirilmesi ve Kızılcahamam’dan çıkışını güzelleştireceğiz.

 

Hastane altı şelale projesini yapacağız, fakat köyümüzün birinin orada derneği ve depo ve dükkan vardı. Buradaki derneğimizle anlaştık, onları başka yere taşıyacağız. Orayı yıkıp şelale projemizi hayata geçireceğiz.

 

Üniversite projemiz vardı. Rektörümüz Rıza Ayhan ile görüşmüştük. Belediyemizin 20 - 25 dönümlük arsasının üzerine Turizm Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Meslek Yüksek Okulu yaptırmak istiyorduk, onlarla o şekilde anlaşmıştık. Projeyi çizdirdik, bununla ilgili bir dernek kurduk.  Salih Bezci beyin hanımının adının verileceği bir yüksekokul yapılacaktı. Bize bunun için 5 trilyon vereceği söylemişti. Gidenler bilir ATO başkanı olduğunda, kendisini ziyaret ettiğimizde söz vermişti.  Tabi oradaki projeyi çizdirdik, hafriyatını aldırdık. Tam işin başlama safhasına geldiğinde işler değişti. Rektör Rıza Ayhan gitti, yeni rektör geldi. Bizim İktidar Partisi’ndeki arkadaşlar Meclis Başkanına gitmişler.  Burada Yüksek Okul projesinden bahsetmişler, Salih Bezci’nin de yardımcı olacağını söylemişler.  Yer konusunda da arkadaşlarımız Aydın Petrol’ün karşısında Büyükşehir’in yeri var, burayı söylemişler. Melih Gökçek’te Salih Bezci’yi bu konuda arayınca, sanki oraya yapılsın gibisinden oldu. Bizim burası askıda kaldı. Ben burada Salih Bezci’nin ikilemde kaldığını hissettim.  Ben bu konu için Ak Parti İlçe Başkanı ile konuştum. Bunu siyaset meselesi yapmayalım, bu Kızılcahamam’ın geleceği, burada birlik olalım, biran evvel bunu yaptıralım dedim.  Rektör bey ile Salih Bey ile ziyarete gittiğimizde Rektör Bey, üniversite yapacağımız yer şehrin içerisinde olacak dedi. Rektör Süleyman Beye çok teşekkür ediyoruz, bize çok katkısı oldu.  Bizim Gazi Üniversitesi olarak gideceğimiz yer, Kazan ve Kızılcahamam’dır. Bizim buraya yatırım yapmamız için sizin de destek olmanız lazım dedi. Bizde kendilerine 538 dönüm arazi verdik. Bu araziyi verirken şartımız 5 yıl içinde olacak oldu.  Buraya Spor Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve kendi sosyal tesislerini yapacaklar. Alt tarafa binayı da biz yapacağız. 11-12 tane yüksekokul bölümünü buraya getirecekler. Karşı tarafına yurt yeri yapılacak.  Yan tarafında bir arsa daha ayrılmış durumda buraya da Kızılçamsiad Derneği buraya yurt yaptıracak. Burası okullar bölgesi olacak. Hem Toki’ye çok faydası olacak, hem İsmetpaşa Mahallesine yaptıracağımız kentsel dönüşüm bölgesine hem de Kızılcahamam’a çok faydası olacak. Kendisi Üniversite Konseyinde bu şekilde karar aldırttı.  Protokol de yapıldı, Spor Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve kendi sosyal tesislerin projesini çizdirdi ve Kalkınma Bakanlığı’na gönderdi. Salih Bezci’de sözünü yerine getireceğini, önünde bir seçim olduğunu, seçim bittiğinde hatta 2 tane yapalım dedi. Seçim bittiğinde ben, Kaymakam Bey ve Rektör Bey ile kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk ve sözünü hatırlattık.  Yine yapacağını belirtti Salih Bey. Rektör bey bizim çizdirdiğimiz projenin modern mimari olduğunu söyledi ve bunun yerine Osmanlı Mimarisi olması gerektiğini söyledi. Bizde projeyi çizen arkadaşımıza bu şekilde ilettik.  Bunun dış cephesini Osmanlı Mimarisine çevirdik.  Belediye Meclis Üyelerimizle konuştuk, Rektör Bey ile birlikte tekrar Salih Bezci’ye ziyarete gideceğiz. Salih Bey bize destek olursa bizim işimiz çok kolaylaşacak, destek vermese de biz kendimiz bu işe başlayacağız. Bizim bunu yapacak gücümüz var fakat Salih Bezci Bey bize destek olursa bizim işimiz çok kolaylaşır. Ama burada Ak Parti İlçe Başkanımız bize destek olsalardı bu iş daha da kolay olurdu. Bu siyaset meselesi yapılmamalı , birlik beraberlik olmalı. 

 

Doğalgaz İlçemize geldi, bu bizim için büyük bir kazanç. Doğalgazın buraya gelmesinde en büyük katkı  Sayın Başbakanımızın.  Başbakanımız talimat vermeseydi buraya doğalgaz gelmezdi. Başbakanımızın partinin kamplarını burada yapması ve Asya Termal’in talepleri doğalgazın gelmesine yardımcı oldu. Ankara’nın metropol dışındaki İlçelerinde doğalgaz sadece Kızılcahamam’da.  Doğalgazın İlçemize gelmesinde ikinci büyük katkı Emrullah İşler Bey’in oldu. En büyük katkılardan birisi de Kızılcahamam Belediyesi’ne ait. Bunun altyapısını kimse bilmiyor, EPDK’ya garanti verdik, yetkilileriyle ilişkilerimizi sıcak tuttuk. Başkent Doğalgaz Genel Müdürümüzde bize çok yardımcı oldu, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Koçoğlu firmasına çok teşekkür ediyorum. Şükrü Bey isteseydi bizim işimizi ağırlaştırabilirdi, ama yapmadı. Doğalgazın buraya gelmesini birileri sahipleniyor. Ben iddia ediyorum ki Sayın Başbakanımız ve Emrullah Beyin dışında hiçbir siyasinin doğalgazın gelmesinde emeği yoktur.  9 ay içerisinde bütün İlçenin doğalgaz işi bitecek, şuan %60 seviyelerinde.  Koçoğlu firmasının 5 yıl içerisinde yapma şartı vardı. Fakat kendileri projeyi çok hızlı bir şekilde yapıyorlar, kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

 

Jeotermal ne olacak deniliyor.  Kızılcahamam Belediyesinin 2212 konuta hizmet verdiği bir şirket, jeotermal devam edecek.  Bizim jeotermali kapatma gibi bir şansımız yok.  Jeotermalin çok büyük elekrik maliyeti var, bunu elektrik maliyetini doğalgazla azaltabilir miyiz, onu araştırıyoruz. Doğalgazın gelmesiyle insanlarımız jeotermalin kıymetini anlayacaktır. Doğalgazla jeotermal arasında kıyaslama yapacaklardır. Jeotermalimi iptal ettirip te doğalgaza geçeceğim diyeni hiç duymadım.  Jeotermale talep geldiğinde kendilerine yardımcı olamayacağımızı, fakat doğa dostu doğalgazı tavsiye edeceğiz. Doğalgaz doğa dostu, hem çöp yönünden hem de hava yönünden.

 

Dere Islahı Projesi: Kirmir vadisi ıslahı için biz çok güzel bir proje oluşturduk.  Dere ıslahı projemi başlattık. Haziran ayı sonuna kadar Üzemler köprüsüne kadar getireceğiz. Üzemler köprüsü eskisi gibi sağlam değil, buraya yeni bir köprü yaptıracağız ve eski köprüyü yıkacağız.  Bu köprüden öğrencilerimizin geçişi daha rahat olacak, Asya’ya buradan geçiliyor, Toki’ye buradan geçiliyor. Burada keskin bir viraj var burayı düzelteceğiz. 

 

Atatürk Çamı projesi için Milli Park’tan iznimizi aldık.  Oraya amfi tiyatro,  hem Atatürk Çamı’nın düzeltilmesi ve orayı güzel bir mesire alanı yapmayı düşünüyoruz. İhale hazırlıkları başladı.

 

Özen Sitesi Parkı ihalesini yaptık.  Yakında başlayacağız.

 

Spor Kompleksi  ihalesine çıktık, yakında ihalesi olacak. Okullar bölgesinde yapacağız spor kompleksimizi. Sporcularımızın kalacağı tesis, futbol sahası, tenis kortu, açık basket ve voleybol sahası olacak. İnşallah 11 yada 12. Ayda bitmiş olacak.

 

Soğuksu Otel karşısında çay bahçesi projemiz var. Burası da yakında faaliyete geçecek.

 

Belediyemizin arkasına tek katlı bir otopark yaptıracağız. 30-40 arabanın sığabileceği bir otopark olacak. Özen Sitesinde de park sorunu var. Buradaki mevcut parkı kaldırıp buraya otopark yaptıracağız.  Şoförler odasındaki belediye dükkanlarını yıkarak, yenisini yaptık.  İki dükkanın arasını yol yapacağız ve halin içini hafta içleri otopark olarak düzenleyeceğiz.

 

Haldeki dükkan giydirmeleri devam ediyor. Tamamen belediyenin imkanlarıyla çalışan bir proje. Başlangıçta sadece demirciler caddesi olarak düşünülmüştü. Fakat bu proje güzel olunca bunu boydan boya yapma ihtiyacı hissettik.

 

Belediye İşçilerimiz için hizmet binası yaptık. Yakında tamamen bitmiş olacak.

Mezbahamız yenilendi.  Bizim ihtiyacımıza cevap verebilecek seviyeye geldi. 

Sanayiden Akasyaya giden yol yenileniyor. Orman İşletmesi -  Kemalpaşa yolu,  Toki – İsmetpaşa yolları bu yıl içinde bitecek.

Bizim belediye işçilerine bizim borcumuz var. Belediye işçilerine kesinlikle bizim maaş borcumuz yok.  Ne 3K şirketine, ne Jeotermal işçilerine ne de belediye işçilerine maaş borcumuz yok. Bizim belediye işçilerimize 4 tanesi geçmiş dönemden kalan, ama bugün toplamında 1 trilyonu bulan ikramiye borcumuz var. Biz Belediye işçilerine dedik ki, belediye bizim belediyemiz buraya sahip çıkalım, şimdi yatırım yapma zamanımız, bizlere yardımcı olun dedik.  Sizlere arsa verelim, satmak istemeyebilirsiniz, yatırım yaparsınız, bu işten karlı çıkarsınız dedik. 2 defa toplantı yaptık kendileriyle,  en son belli bir yere geldik. Bundan sonraki ikramiyeleri biriktirmeyelim, 6. Aydan itibaren maaşınıza ekleyelim, her ayın onbeşinde hem maaşınızı alın, hem de ikramiyenizi alın dedik.

Kızılcahamam Belediyesi’nin işçilerini biz hiç yalnız bırakmadık, hep beraber olduk, seçimde falan hatırlamadık. Biz onların alacakları maaşın banka promosyonu parasını alıp kendime makam arabası almadım, anlaştığım bankadan aldığım parayı komple onlara verdim. Kızılcahamam Belediyesi’nin eski makam arabası işçilerin maaşlarının promosyonların karşılığı bankadan alınmıştı.

 

Sayın Sefa Beye hatırlatırım, geçmiş dönem belediye başkanı işçilere iftar yemeği verdiğinde siz bunu hak etmiyorsunuz demişti. Kendisi de İlçe Başkanıydı. Ama ben belediye işçilerimizle her zaman iftarda buluştum, bayramda buluştum, diğer zamanlarda da buluştum. Her zamanda söylüyorum, yine söylüyorum kazandıkları paralar analarının ak sütü gibi helaldir. 

 

Bana kendileri 2 ay sonra maaş veremizsiniz dediler. 51 ay oldu. Kendilerinin verdiği maaşı hatırlatıyorum. İlk ay maaş 120 milyar lira. Bugün Kızılcahamam Belediyesinde çalışan kişi sayısı 322, o zaman bu sayının yarısı çalışıyor. 29 milyar lira jeotarmal, 40 milyar lira şirket. Topladığınızda Kızılcahamam Belediyesi’nin 2009 yılında verdiği maaş 190 milyar, bu ay verdiğimiz maaş 550 milyar lira. Bize 2 ay sonunda maaş veremez diyenler 51. Ay sonunda da 550 milyarlık maaşı ödediğimizi görüyor. Bazen 1-2 gün gecikme olmuştur, çok nadir zamanlarda 3 gün 5-10 gün gecikme olmuştur. Ama Kızılcahamam Belediyesinin işçilerinin maaşlarını zamanında vermişizdir, ama ikramiye borcumuz vardır.

O zamanki firmaya 23 kişi çalıştırma ihalesi yapılmış o zamanki firmaya. Aylık 40 milyar lira, kişi başı 1800 + kdv.  Sadece işçi parası bu.  Bizim bugün kişi başı verdiğimiz rakam 1300+kdv. İçerisinde 8 adet araba, arabaların bakımı ve akaryakıt ve işçilerin kıyafeti.  Biz 1300 TL’ye kişi başı ihale yapmışız sene 2013. Bizim teslim aldığımızda verilen para 1800 TL. Eğer dürüstlükse bunun hesabını verin. O günkü muhasebecide aynı, bugünkü muhasebecide aynı. Buyrun bakalım.

Yeni seçildiğimizde Belediye Meclis Üyelerimize Kızılcahamam Belediyesinin muhasebe biriminden resmi borcu çıkardık ve dağıttık. O dönem Kızılcahamam Belediyesi’nin borcu 32 Trilyon 600 bin lira ile devraldık. Bugünde net söylüyorum 38 Trilyon bizim borcumuz. Kızılcahamam Belediyesinin isteyene bunu yarında verebilirim.  Biz bunu üstüne basa basa söylerken, arkadaşlarımız Kızılcahamam Belediyesinin kaynaklarının çarçur edildiğini söylüyor.  Kızılcahamam Belediyesi’nin borcunun bilinmediğini söylüyor. Acaba muhasebe birimi yalan mı söylüyor, meclis üyeleri yalan mı söylüyor, biz yalan mı söylüyoruz, hadi ben yalan söylüyorum,  Ak Partili meclis üyeleri yalan mı söylüyor? Geçenlerde bir Chp Milletvekili bize yazı yazmış, ona da yazdık. Belediyemizin borcu bu.

 

Kızılcahamam Belediyesi hizmetlerimizi engelliyor denildi. Şimdiye kadar hangi yatırımı engellemişim.  Bana bir tanesini söylesin.  Toki’ye ev yapılmış okul yok. Kendimiz gittik, buraya okul yapılsın, arsa yok dediler hemen arsa tahsis ettik.  Kız Meslek Lisesi  başka İlçeye kayıyor dediler, bize bir yer verin dediler. Hemen Milli Eğitim Müdürüne bura sizin olsun dedik.  Devamında Kız Meslek Lisesi’nde inşaatı yapılacak, ihalesi yapılacak. Firma dere yatağı olduğu için inşaatı yapmaktan vazgeçti. Hemen firmaya giderek, bir ay içerisinde dere yatağını değiştireceği söyledim. İnşaat iptal olmaktan kurtuldu.

 

Sağlık Ocağının orda sıkıntı var şunları yap dediler hemen düzelttik.  Tabii arkadaşımızın söylediği Hastane meselesi.  Bence yeri yanlış.  Oraya o şekilde yapılması yanlış. Sayın Cevdet Erdöl Beye de söyledim nereden isterseniz size arsa vermeye hazırız dedim. Hastanenin olduğu yere karar verildi. Biz hastanenin altında ormanlık yere yapılmasını söyledik.  Mevcut  binanın yıkılarak buraya yeniden hastane yapılması sıkıntı olur diye söyledik. Bunun yanlış olduğunu biz söyledik, fakat para geri gider kaygısıyla mevcut yerde karar kıldılar. Bu konuşulanlar ocak ayındaydı. Biz bu projeyi imzaladık. Aradan 6 ay geçti ama henüz bir gelişme yok. Hani Kızılcahamam Belediyesi hizmetlerinizi engelliyordu. Ben yine sözümdeyim, istediğiniz yeri size vereyim.

 

Ülkücü Şehitler Anıtı, tamamıyla MHP Genel Merkezinin finansını sağladığı bir proje. Her 27 Mayıs’ta Türkiye’nin en büyük partilerinden birisinin genel başkanı, myk üyeleri ve milletvekilleri buraya gelmektedir.  Nasıl Başbakanımız buraya geliyor diye seviniyorsak, Türkçe Olimpiyatları burada oluyor diye seviniyorsak, bunun içinde seviniyoruz.  Kızılcahamam’a ilk gelmeye başlayanda Devlet Bahçeli’dir.  Zamanında bizim o zamanki belediye başkanımızı Asya’ya peşkeş çekti diyenler vardı,  şimdi Başbakanımız Asya’ya  geliyor diye övünüyorlar.  Kimsenin peşkeş çektiği falan yok, o zaman çok iyi bir hizmet yapılmış, şuan burada 300-400 kişi çalışıyor. Şuan burada Türkçe Olimpiyatları burada yapılıyorsa, o zamanın belediye başkanını takdir etmek, teşekkür etmek lazım.

 

Bir diğer İlçe Başkanımızın söylediği bir şey var imarla ilgili. Hiç kimse bin metrekare arsayı şurdan şuraya aldın diyemez. İlçe Başkanımız orada rant sağlanmış, ada oluşturulmuş diyor. Zaten konut yapmak için, yol yapmak için ada yapılmak zorunda. Bu yapılmış adalar bizim yaptığımız bir şey değil, bizden önceki dönemlerde yapılmış.

Oradaki arsalardan vatandaşlar arsa almışlar. Bunlardan birisi de bizim meclis üyemiz.  Ben şahidim yatımcı geldi, belediye meclis üyesinden burayı satın almak istediler. Meclis üyemiz benim paraya ihtiyacım yok burayı satmak istemiyorum dedi.  Yatırımcı beni araya soktu, tekrar meclis üyemize gittik. Belediye Meclis üyemiz Kızılcahamam’a yatırımcı gelecekse ben satarım, ismini saklamaya gerek yok Feridun Ünsal, diğer arsa sahipleri de aynı şekilde oldu. Yatırımcı orada arsa bulmuş otel yapmaya karar vermiş, daha sonra projeyi büyütmek istemiş ve yanlarındaki arsaları da satın almak istemiş.

Burada meclis üyemiz satmak istemediği halde, Kızılcahamam’a yatırım gelsin diye fedakarlık yaparken,  oturduğu evi, bahçesindeki ağaçları verirken sıkıntıya düşmüyor, arkadaşımız onun rant sağlamış olduğunu düşünüyor. Mecliste oy kullanmaması gerekiyor diyor,  o zaman yasaları okuyacaksın, yasaları okuyup ona göre hareket edeceksin.  O zaman belediye meclis üyelerinin hiçbirinin arsa alma şansı yok, arsası olanın meclis üyesi olma şansı yok.  Belediye Meclis üyeleri imarın kararını veriyor. Çoğunluk eğer varsa hisse sahiplerinden, kararı etkiliyorsa girmeyecek diyor kanunda.

 

Biz herkese Belediyenin şuurlu arsalarını alın diye yazdık. Bu tamamen vatandaşın lehine bir olaydır. Önümüzdeki yıl büyükşehir belediyesi kapsamına gireceğimiz için, şimdi imar işlerini daha rahat çözebilirler.

Baz istasyonları bizim en büyük sıkıntılarımızdan birisi. Kızılcahamam Belediyesi 2012 yılına kadar yetki kendinde olduğu için buna direndi. 2012 yılından itibaren Ulaştırma Bakanlığı bu yetkiyi belediyelerden alarak Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığına verdi.  Biz yer göstermek zorundayız. 10 bin lira işgaliye parasını mecburen alıyoruz.  Söksünler bu baz istasyonunu biz 20 bin lira verelim. Eğer göstermezsek suç işlemiş oluruz. Biz istiyoruz ki insanlarımız bizi mahkemeye versinler. Bizi de kurtarsınlar, yetkinin ve etkinin kimde olduğunu bizde görelim.

 

Soru: Üniversite ile ilgili girişimleriniz oldu. Temel atılacak denildi, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi denildi.  Üniversite ile ilgili son durum nedir?

Belediye Başkanı olduktan sonra ilk gittiğim yerler Gazi ve Ankara Üniversitesi’dir. Ankara Üniversitesi ile ilişkilerimiz Jeopark’tan dolayı çok farklı. Biz Gazi’ye odaklandık. Eski Kaymakamımız Bilal Çelik başkanlığında bir toplantı yaptık. Buraya 2 tane üniversite yapacağız. Birinin parasını Salih Bezci ben vereceğim dedi, birisinin parasını da diğer arkadaşlar versin dedi. Arkasından Tek Boya’nın sahibi İsmail  Saruhan çıktı ve ben 250 bin lira vereceğim dedi. Kızılçamsiad çıktı bizde  bir buçuk trilyon vereceğiz dedi. Bizde böyle olunca bu iş bitti diye sevindik.  En son durum Gazi Üniversitesi ile anlaşıldı. Kendileri bunu Üniversite Konseyinden geçirdiler.  Salih Bezci’ye de gideceğiz bu işe başlayacağımızı söyleyeceğiz, yakında betonarme binanın inşaat ihalesini başlatacağız.

 

Soru: Atatürk Çamına yapacağınız projeyle ilgili. Soğuksu Milli Parkı; Kızılcahamam’ın en önemli turizm bölgelerinden biri.  Haftada 10-15 bin insanın geldiği yerde Çam Otel, diğer köfteciler olunca insanların piknik yapacağı yer daraldı. Atatürk Çamının olduğu yere yapacağınız projeyi siz ihale edip işletmeciye verecek misiniz?

Bu projede bina yok, orada amfi tiyatro benzeri bir yer olacak, orada Atatürk Çamının etrafını düzenleyeceğiz, piknik masaları koyacağız. Oradaki dokuyu bozmayacağız.  Buradaki işletmeci çay satacak, gözleme satabilirsin, tost satabilirsin vb. Orada herhangi bir ağaç kesmeyeceğiz.

 

Yine ilçe başkanlarımız bir tane tesis, yatak yapılmadı diyor. Akasya bitti, Akasya yanına bir o kadar büyük tesis yaptı. Çam Otel 12. Ayda bitecek. Kaplıca Oteli bitti 8. Ayda açılacak. Asya’nın çapraz karşısına bugün daha uygulaması bitti, yeni bir otel yapılacak. Yine Eda Otel’in arkasına rant elde edildiği iddia edilen otel başlanacak.  Yine Yakup Keleş abimizin Soğuksu’nun girişinde otel projesi var, ruhsatlarını aldı, plan değişikliği yapıyor.  Ama ben sadece şunu söylerim Kızılcahamam Belediyesi’nin bile 200 yatak kapasitesi var. Milletin kafasında MNT soru var onu da açıklayayım.  Biz Kızılcahamam Belediyesi olarak karlı bir yatırım yapsın amacıyla 1 Trilyon 600 Liraya satışa çıkarıp satamadığımız arsaya, üzerine proje çizerek, proje yarışması yaptık. Ve Kızılcahamam Belediyesine 14 Trilyon gelir elde etme şansını yakaladık. Kızılcahamam Belediyesi’nin orada bir tesis yapılacak, bir otel yapılacak diye iyi niyetle başlandı. Yatırımcı sıkıntıya girdi, el değiştirdi. En son gelinen noktada yeni bir firmaya devredildi. Yeni firma işlerini tamamlayarak inşaata başladı.

 

Kent Ormanı’na dikkat çekmek istiyorum. Orası Orman İşletmesi ile Kızılcahamam Belediyesi’nin ortak projesiydi, beraber yapıldı. Masalar kuruldu, elektrikler çekildi, yolları yapıldı. Biz;burayı bize verin dedik vermediler, kendiniz yapın dedik yapmadılar. Masalar yandı, tahrip edildi. 3 kere kendilerine yazı yazdık.  Oradaki insanlar burada oturabilsin dedik, Özen Sitesi, Yeşil Çamlık Sitesi sakinleri buradan faydalansın istedik. Biz buraya güvenlik verelim, temizliğini yapalım dedik olmadı. Güzelim Kent Ormanı heba oldu, masalar yandı.

 

Soru: Geçen sene jeotermal abonelerinden erken ödeme yapanlara yüzde 10 indirim yapılmıştı. Bu senede aynı kampanya olacak mı?

Geçen sene onu yapmıştık, bu sene yapmayacağız. Bu sene doğalgaz var, doğalgazla rekabet yapılıyor gibi anlaşılmasın. Doğalgazda bizim, jeotermalde bizim.

 

Soru: Bazlama fiyatlarında cumartesi günü bir artış oldu. Bununla alakalı bir çalışmanız olacak mı?

Bizim fiyat verme konusunda bir yetkimiz yok. Bu yetki odalarda.Zabıta arkadaşları görevlendirdim. 450 gram bazlamanın fiyatı 1,25 TL olmuş, gramajında eksiklik olan varsa ceza yazın dedim. Oda bu fiyatı verdi diye siz hemen uygulamak zorunda değilsiniz. Fiyatın geri çekilmesi konusunda elimden geleni yaptıracağım.

 

Soru: Kaplıcada bayanlar bölümünde birisi rahatsızlandı. Bunu önlemek için hafta sonları burada sağlık memuru görevlendirilebilir mi?

Şimdi biz buraya yeni bir sağlık elemanı aldık. Hafta içi de hafta sonu da burada olacak. Zaten Küçük Kaplıca’da sağlık görevlimiz var.

 

Soru: Özel Halk Otobüsleri saatinde hareket etmiyor?

Bu arkadaşları her zaman uyarıyoruz. 53 arkadaşımız var bunlardan çoğunluğu kurallara uyuyor, fakat aralarında 3-5 tane düzeni bozan oluyor. Bu arkadaşlara gerekli uyarıyı tekrar yapacağız. 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26