Kategoriler

Yöremizden Dünyaya.. Soguksuhaber.com

BEYAZ EKMEK BİTERKEN BAZLAMAMIZ ZARAR GÖRMESİN

Son günlerde gündemi meşgul eden, Sağlık ve Ekmek israfı üzerine yoğunlaşan tartışmalarda Tüm ülkemizi ve dolayısıyla İlçemizi yakinen ilgilendiren konulardan olan ve Beyaz undan yapılan ekmek yasaklanıyor. Durum böyle olunca ilçemizde tekel haline gelen BAZLAMA üretimi büyük bir darbe alacağa benziyor. Başbakan Erdoğan, konu ile ilgili olarak AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu: Bakanım'la görüştüm. Beyaz undan ekmek dönemini kapatıyoruz.

Son günlerde gündemi meşgul eden, Sağlık ve Ekmek israfı üzerine yoğunlaşan tartışmalarda Tüm ülkemizi ve dolayısıyla İlçemizi yakinen ilgilendiren konulardan olan ve  Beyaz undan yapılan ekmek yasaklanıyor. Durum böyle olunca ilçemizde tekel haline gelen BAZLAMA üretimi büyük bir darbe alacağa benziyor. Başbakan Erdoğan, konu ile ilgili olarak AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu: Bakanım'la görüştüm. Beyaz undan ekmek dönemini kapatıyoruz.

 

AK Parti'nin son grup toplantısından bu güne kadar geçen 1 hafta içinde son derece önemli açılış ve temaslar gerçekleştirdiklerini anlatan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun 25. toplantısını, Çarşamba genişletilmiş il başkanları toplantısını, Perşembe ise iki önemli açılış yaptıklarını söyledi.

-'Beyaz Undan ekmek dönemini kapatıyoruz'-

Artık beyaz undan ekmek dönemini de kapatıyoruz. Artık buğdayın orijinalinden üretilen un, kepekli un dediğimiz neyse, bundan ekmeğimizi üretelim. Zira gıda, vitamin orada. Biz bunu bırakıyor, bütün vitamini çıkarıyoruz. Neymiş, beyaz un parlakmış. Buna aldanmayacağız. Batı bunu anladı, bizi geçmiş durumda. İnşallah biz de bu açığı süratle kapatacağız.' Diyen Başbakan Ekmekle ilgili ilk yasağı Meclis Lokantasında başlattı. Meclis lokantasında beyaz ekmek dönemine son verildi.

 

Gelişmeler seyrini bu şekilde devam ettirirken Kızılcahamam’da birbiri ardına açılan, Sektör haline gelen ve Ev kadınlarımızın Ekonomik olarak aile bütçelerine katkı sağladığı, İş kolu haline dönüşen “Bazlamacılık” nasıl etkilenecek?

NOT : Konuyu gündeme getirmemizin amacı Fırınlarda üretimi yapılan Beyaz ekmek üretilmesin, Buğday ekmeği üretilsin değil. Konunun sağlık yönlü gerekçelerini tartışmaya açmıyoruz. Aksine İnsan sağlığını korumaya yönelik alınan kararları destekliyoruz. Hal böyle iken İlçemizde yöresel ürünler isminde bir Pazar oluştu ve ilçemizi ziyarete gelen misafirler tarafından çok sık ziyaret ediliyorlar. Soğuksuhaber olarak amacımız, hem Beyaz undan yapılan ekmeğin yasaklanması hem de Bazlamacılık sektörünün geleceği hakkında takipçilerimizin fikrini almaktır.


Yorumlar

Vatandaş Kazım 13 Yıl Önce

Beyaz undan yapılan ekmek yasaklanıyor. Bazlama bir ekmek değil, yöresel bir hamur işi ürünüdür.Nasıl; kek ,poğaça,simit, gözleme ne ise bazlama da odur. Sen rahat ol.Bazlamayı ısıt,tereyağı arasına koy ve ayranla ye.Afiyet olsun.

bazlamacı 13 Yıl Önce

milletin hususi olarak yaptığı ekmeğe bişey olmaz evde ama satışına belediye aracılığıyla sağlıklı değil filan engel olurmu düşünülür.

Daha Fazla Haber
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
58 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM’A KAR YAĞIŞI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
761 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SARI RES PROJESİNE TEPKİ GÖSTERDİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
3175 Kez Görüntülendi.
CENAZE NAMAZLARI BELLİ OLDU
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
4142 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM’IN ACISI DAĞLARI AŞTI: 4 CANIMIZI KAYBETTİK
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
2023 Kez Görüntülendi.
GÜLSEREN ALTINTAŞ HAKKA YÜRÜDÜ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
3661 Kez Görüntülendi.
EFE ERDEM HAKKA YÜRÜDÜ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
4873 Kez Görüntülendi.
KAZADA 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 14 KİŞİ YARALANDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
4229 Kez Görüntülendi.
MİNİBÜS KAZASI, ÖLÜ VE YARALILAR VAR
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
273 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN ACAR 7 YILINI DEĞERLENDİRDİ : 7 YILDA 77 HİZMET
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
247 Kez Görüntülendi.
ÇAM OTELE ERKEK RESEPSİYONİST ALINACAK