Kategoriler

Yöremizden Dünyaya.. Soguksuhaber.com

ÇOCUĞUNUZUN AYAĞI YERE TAMAMEN BASIYORSA DİKKAT !

Çocukluk çağında sıkça görülen düztabanlık, sonradan da meydana gelebilir.Düz tabanlık çocuğun yürüyüşünü de etkileyebilir.Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr.Hilmi Karadeniz konu hakkında önemli bilgiler verdi.

ÇOCUĞUNUZUN AYAĞI YERE TAMAMEN BASIYORSA DİKKAT !

Çocukluk çağında sıkça görülen düztabanlık, sonradan da meydana gelebilir.Düz tabanlık çocuğun yürüyüşünü de etkileyebilir.Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr.Hilmi Karadeniz konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Halk arasında taban düşüklüğü olarak da bilinmektedir.Düztabanlık,ayakta normalde olması gereken ayak kavisinin kaybolması,düzleşmesi ve topuğun dışa doğru kayması ile karakterize bir ayak sorunudur.

En sık görülen kas-iskelet sorunlarından biridir. Düztabanlığa genetik faktörlere bağlı olarak doğuştan gelen anomalilerde eşlik edebilir.

Düztabanlık denildiğinde genellikle akla çocuk ayağı gelir ve ailesinde düz taban hastalığı olan çocuklarda daha sık görülür.Özellikle çocuklarda bir sendromik hastalık yoksa ve belirgin bir ayak hastalığı ile doğmadıysa düz taban diyebilmek için ortalama 5 yaşı beklemek gerekir.

Belirtileri şunlardır;

  • Ayak tabanında ve topukta ağrı
  • Ayakta içe basma şikayeti
  • Ayak tabanında şişlik
  • Ayakta uyuşma hissi veya hissizlik
  • Baldır ve uyluğa yayılan ağrı
  • Yürümeye bağlı çabuk yorulma

Bir ortopedi ve travmatoloji doktoru muayene sonrası yürüyüş analizi yaparak teşhisi koyabilmektedir.Bununla birlikte muayeneyi desteklemek için görüntüleme yöntemlerinden de destek alınabilir.

Tedavide öncelikli hedef ayağın desteklenmesi ve dokuların korunmasıdır. Sağlıklı ve dengeli beslenme,düzenli egzersiz yapmak,ideal kiloya ulaşmak ve ayak kaslarının güçlendirilmesi alınabilecek önlemler arasında yer alır.

Tedavi düztabanlığın derecesine göre yapılır,tedavide öncelik düztabanlık için özel olarak üretilmiş tabanlık veya ayakkabıların tercih edilmesidir. İlaç tedavisi,fizik tedavi veya diğer yöntemlerin çözüm olmadığı, hala ağrısı olan ve başlangıç evresini geçmiş düztabanlar için son aşama olarak cerrahi yöntemler düşünülebilir.

Op.Dr.Hilmi Karadeniz,''Ameliyatla ayak kavisinin düzenlenmesi sağlanabilir ve aynı zamanda ayakta hasara uğrayan dokuların onarımı yapılabilir.Ameliyat eğer zamanında yapılırsa eklemleri sabitlemeden düztabanlığı düzeltmek mümkündür. Düztabanlık ameliyatı hastalara daha kaliteli bir hayat sağlayabilir.''dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
341 Kez Görüntülendi.
ÇELTİKÇİ KAVŞAĞINDA MADDİ HASARLI TARFİK KAZASI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
713 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM BELEDİYESİ TARAFINDAN ANNELER GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
482 Kez Görüntülendi.
ARAÇ ÇAKILDAN UÇTU
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
110 Kez Görüntülendi.
ORMAN BENİM ETKİNLİĞİ İLE ATIKLAR TOPLANDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
83 Kez Görüntülendi.
ATIKTAN ÇİÇEK BUKETİNE DÖNÜŞTÜRDÜLER
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
3808 Kez Görüntülendi.
BOZ AYI BÖYLE BÖRÜNTÜLENDİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
571 Kez Görüntülendi.
KOLTUKLAR BİZİM İŞİMİZ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
279 Kez Görüntülendi.
İHO 4.SINIFLARA YÖNELİK SINAV BAŞVURULARI BAŞLADI.
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
247 Kez Görüntülendi.
YÜZME BİLMEYEN KALMASIN KURS KAYITLARI YENİDEN BAŞLIYOR
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
330 Kez Görüntülendi.
KUT'ÜL AMARE ZAFERİNİN 109 YILI KUTLAMA PROGRAMI DÜZENLENDİ