Kategoriler

Yöremizden Dünyaya.. Soguksuhaber.com

BU PANELLER 5 AYDA BAKIN NEKADAR ELEKTRİK ÜRETTİ

Kızılcahamam Belediyesi, bünyesinde kurmuş olduğu Güneş Enerji Santralinde ürettiği yaklaşık 950 bin kwh elektrik ile, 5 ayda 1 milyon Türk Lirası gelir elde etti. 

Kızılcahamam Belediyesi, bünyesinde kurmuş olduğu Güneş Enerji Santralinde ürettiği yaklaşık 950 bin kwh elektrik ile, 5 ayda 1 milyon Türk Lirası gelir elde etti. 

20 yıldan fazla işletme ömrü olan santralin finansmanını, bir kısmını hibe ve bir kısmını kendi bütçesinden sağlayan Kızılcahamam Belediyesi’nin aldığı yatırım teşvik belgesi ile santralin yaklaşık 2 yılda kendini amorte etmesi bekleniyor.

Kızılcahamam Taşlıca mahallesinde yaklaşık 16 dönüm arazi üzerine kurulan Güneş Enerji Santrali, anlık 960 kwe gücünde. 3360 adet panel ve 12 adet inverter ile prosesi sürdürülen santral teknik özellikleri ile de ön plana çıkıyor.

Öte yandan, Türkiye’nin ilk Sıfır Atık pilot ilçesi olan Kızılcahamam’da yenilenebilir enerjiden üretilen elektrik ile şu ana kadar, 42 bin 379 adet  ağacın kesilmesi ve 466 bin 199 kilogram karbondioksit salınımı da engellenerek,  Kızılcahamam Belediyesi gelirinin yanı sıra çevreci bir yatırımıda hayata geçirmiş oldu.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar yapmış olduğu açıklamada; "14 tamamlanan projemiz var. Bunlardan biri güneş enerji santrali." diyen Acar, "Buranın yapımında bir miktar hibe aldık bir miktar kredi çektik. Yapımında kredi çektiğimiz tek yatırımımız bu. Kendisini 1-2 senede ödeyecek bir yatırım. Arkadaşlardan öğrendiğime göre 5 aylık süre içinde 1 milyona yakın geliri olmuş. Bunun bize maliyeti 5 milyon 800 bin gibiydi. Bu yatırımızın kendini 2 senede amorti edecek." ifadelerini kullandı.

Buradan üretilen elektriği satarak gelir elde ettiklerini belirten Acar, projeden gurur duyduğunu ekledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
107 Kez Görüntülendi.
SIFIR ATIK PROJESİNDE BİR ÖDÜL DAHA
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
178 Kez Görüntülendi.
ATO ŞİRKET KURULUŞ MÜDÜR YARDIMCISI FATİH ERTAN'A ZİYARET
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
235 Kez Görüntülendi.
LOTUS ORGANİZASYON 1 YAŞINDA! 
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
338 Kez Görüntülendi.
KÖYLERE DOĞALGAZ MÜJDESİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
165 Kez Görüntülendi.
BÜYÜK YÜRÜYÜŞE DAVET
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
425 Kez Görüntülendi.
EDA İŞİTME CİHAZLARI ANKARADA AÇILDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
561 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM'DA KUR'AN ZİYAFETİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
351 Kez Görüntülendi.
NEŞET ERTAŞ KIZILCAHAMAM'DA ANILDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
478 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM SIFIR ATIK'DA ULUSLARARASI BİR PROJEYE İMZA ATIYOR
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
404 Kez Görüntülendi.
ULVİYE AKSU HAKKA YÜRÜDÜ