Kategoriler

Yöremizden Dünyaya.. Soguksuhaber.com

KÖPEKLER KISIRLAŞTIRILIYOR

Kızılcahamam Belediyesi ile merkezi İstanbul’da bulunan Denge Veterinerlik Hizmetleri arasında yapılan protokol gereği Kızılcahamam’da sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma operasyonu başlatıldı.


Kızılcahamam Belediyesi ile merkezi İstanbul’da bulunan Denge Veterinerlik Hizmetleri arasında yapılan protokol gereği Kızılcahamam’da sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma operasyonu başlatıldı.

Çok uzun süredir, ilçe halkı tarafından özellikle küçük çocuklarının okula gideceği sabah saatlerinde büyük sıkıntıların yaşandığı, bunun yanında yetişkin insanlar tarafından da şikayet edilen sokak köpekleri ile ilgili olarak Belediye önemli bir adım attı.

Önce toplanıyor.

Kısa bir süre önce merkezi İstanbul'da bulunan Denge Veterinerlik Hizmetlerine ait, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca ruhsatlandırılmış Mobil Kısırlaştırma Ünitesi ve beş kişilik yakalama ekibi ile birlikte Kızılcahamam’a gelen firma yetkilileri, ilk etapta sokak köpeklerini toplama aracı ile sokaklardan alarak mobil araçta kısırlaştırma ve küpeleme işlemi yaptı.
Kayıt altına alınıyor.

Mobil Kısırlaştırma aracı ve Veteriner Hekim Murat Duman yönetiminde beş kişilik ekip Kızılcahamam’da sokak hayvanları için kısırlaştırma çalışması başlatıldı. Başıboş sokak köpekleri toplayan profesyonel ekip, daha sonra topladıkları köpekleri veteriner gözetiminde bekleme kafeslerine alarak kısırlaştırma çalışması için gerekli olan ön hazırlıkları yaptı. Ön hazırlık sonrasında ise tam donanımlı mobil merkezde, gerekli cerrahi müdahale yapılarak kısırlaştırılan sokak köpekleri, iyileşme süreci için bekleme odalarına alındı. Bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte, kayıt altına alınan, aşıları yapılarak küpeleri takılan köpekler tekrar alındıkları bölgelere bırakılacağı belirtildi.

Bütün köpekler kayıt altına alınacak.

Kısırlaştırılmak istenen sokak köpeklerinin yakalanması sırasında uzmanlar zaman zaman zor anlar yaşarken, ilk etapta ilçede başıboş gezen 100 köpeğin kısırlaştırılması hedeflendi. Ayrıca başı boş hayvanlar dışında sahibi olan köpek sahiplerinin de Belediye'ye baş vurmaları halinde köpeklerinin kayıt altına alınacağı, eğer eksik aşıları varsa yapılacağı ifade edildi. Yetkililer, sahipli olan köpeklerle ilgili olarak, sahiplerinin talep etmemesi durumunda hiç bir işlem yapılmayacağının altını çizdiler.



















Yorumlar

yusuf 13 Yıl Önce

Devlet hastanesininin etrafı köpekten geçilmiyor etrafınını gece gündüz kontrol edin ve toplayın,24.saat hizmet veren yere çoluk çocuk gelip giderken korkuyorlar.sağa sola saldırmasınlarda ne yaparsanız yapın daha olmadı hayvanseverlere birer ikişer verin evlerinde baksınlar sokağa salmasınlar.

kral 13 Yıl Önce

sezer papiyi de götür

MUSTAFA 13 Yıl Önce

doğrumu yapılıyor yanlışmı yapılıyor diye düşünmeklazım. Aslında bir canllıya verilmiş bütün hakları kullanması en doğal hakkı aslında fakat insanların canları sözkonusu olunca birşey denilemiyor fetva alamk lazım.

hepsini toplayı'a 13 Yıl Önce

arkadaşım hertarafta var köpek tamam hastane önündeki köpekler öncelikli olsun ama gel soğuksuya bak sen köpek görmemişsin beee

uzuldum 13 Yıl Önce

cok yazık yapmayın , agladım

Daha Fazla Haber
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
365 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM’A KAR YAĞIŞI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
1055 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SARI RES PROJESİNE TEPKİ GÖSTERDİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
3251 Kez Görüntülendi.
CENAZE NAMAZLARI BELLİ OLDU
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
4181 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM’IN ACISI DAĞLARI AŞTI: 4 CANIMIZI KAYBETTİK
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
2057 Kez Görüntülendi.
GÜLSEREN ALTINTAŞ HAKKA YÜRÜDÜ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
3699 Kez Görüntülendi.
EFE ERDEM HAKKA YÜRÜDÜ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
4904 Kez Görüntülendi.
KAZADA 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 14 KİŞİ YARALANDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
4253 Kez Görüntülendi.
MİNİBÜS KAZASI, ÖLÜ VE YARALILAR VAR
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
275 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN ACAR 7 YILINI DEĞERLENDİRDİ : 7 YILDA 77 HİZMET
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
248 Kez Görüntülendi.
ÇAM OTELE ERKEK RESEPSİYONİST ALINACAK