Kategoriler

Yöremizden Dünyaya.. Soguksuhaber.com

DR. EFE KAYA, DİŞ GELİŞİMİNE İYİ GELEN BESİNLERİ AÇIKLADI !

20’li yaşların sonuna kadar diş üretiminin olduğunu, bu yüzden yenilen ve içilen gıdaların çok önemli olduğunu ifade eden

Dr. Efe Kaya, Diş Gelişimine İyi Gelen Besinleri Açıkladı !

20’li yaşların sonuna kadar diş üretiminin olduğunu, bu yüzden yenilen ve içilen gıdaların çok önemli olduğunu ifade eden Diş Hekimi Efe Kaya, dişlerin yapısının yoğun olarak inorganik maddelerden oluştuğunu ve bunların ise yoğunlukla minarelerden meydana geldiğini belirtti.

"Dişlerin ağızda oluşum aşaması sırasında bu diş üretim sistemime katılacak maddeler doğru beslenmeden geçiyor" diyen Kaya, “Yoğun kalsiyum içeren süt yoğurt peynir ayran gibi gıdaların yoğun tüketilmesi gerekir. Havuç patates ve brokoli A vitamini deposu olduğundan tüketimi sonucu diş üretim mekanizması desteklenir. Balık et ve tavuk yoğun fosfor içeriği sayesinde dişlerin yapısını destekleyecektir. Dişlerin ağızda oluşumu tamamlandıktan sonra dişlerin mine yapısını bozabilecek asitli içeceklerden kaçınılmalı tüketilme durumda ise pipet kullanılmalıdır. Yoğun asit diş minesinde erozyona sebep olur. Yoğun karbonhidrat içeren gıdalar diş çürüğüne yatkınlığını artırır" ifadelerini kullandı.

Diş çürüğüne sebep olan ağızda 3 çeşit bakteri olduğunu vurgulayan Kaya, “Bu bakterilerin tek tüketim Kaynağı karbonhidratlardır. Diş bölgesinde temizlenmeyen karbonhidrat artıklarını kullanan bu bakterilerin çıkardığı asit sonucu dişlerimiz çürümeye başlar. Bu sebeple çikolatalar, lokum ve benzeri yapışkan gıdalar diş çürümesini hızlandırır. Karbonhidrat vücudun temel enerji kaynağı olmakla beraber kaliteli karbonhidrat tüketiminden (yulaf, tahıl, sebzeler) kaçınılmamalıdır. Aksine lif içeren bu grup karbonhidratlar ağız içinde yoğun çiğnendiğinden dişleri temizleyerek tükürük akış hızını artırır. Tükürük dişleri temizleyen ve çürümesini engelleyen bir yapıdır. Şekersiz sakız tüketimi tükürük akış hızını arttırarak dişleri temizler. Ama yoğun kullanımı kas ağrılarını tetikleyebilir“ şeklinde konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
1578 Kez Görüntülendi.
MEHMET ALİ ŞİMŞEK HAKKA YÜRÜDÜ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
310 Kez Görüntülendi.
ÇİLEK ÜRETİMİ İÇİN TARIMSAL KALKINMA BAŞLADI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
2661 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM’DA YENİ YATIRIM: ÜNVER BANYO DÜNYASI AÇILDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
327 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM ANTALYA YÖREX'DE TANITILIYOR
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
485 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM'DA 23 NİSAN COŞKUSU
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
330 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM ULUSLARARASI SIFIR ATIK AĞINA KATILDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
989 Kez Görüntülendi.
ABDULKADİR ACAR HAKKA YÜRÜDÜ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
440 Kez Görüntülendi.
ATLI POLİSLER KIZILCAHAMAM SOKAKLARINDA
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
630 Kez Görüntülendi.
BEYAZ ALTININ YOLCULUĞUNA BAŞLANILDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
386 Kez Görüntülendi.
MUHTARLAR TOPLANTISI DÜZENLENDİ