Kategoriler

Yöremizden Dünyaya.. Soguksuhaber.com

YUSUF ŞENGÜL'DEN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Uluslar arası bir gün olarak kabul edilmiştir.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Uluslar arası bir gün olarak kabul edilmiştir.

Bu özel günde engellilerin sorunlarına, beklentilerine, dikkat çekmek engelliliğin önlenmesine dolayısıyla asgariye indirilmesi için organizasyonlar, çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Dünya nüfusunun yaklaşık %15’i engelli olup, ülkemizde ise sayıları 8.5-9 milyon civarındadır. Bunuda aileleri ile (bir anne- baba olarak düşünürsek) birlikte 25 milyon gibi küçümsenmeyecek bir rakamda olup, Toplumsal sorun olduğu apaçık ortadadır. Bu engelliler günü elbette ki çok önemlidir. Engellilerin günlük yaşamda, iş hayatında, kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamlarının bir çok alanında çeşitli engeller ile karşılaşan Engelli insanlarımızın farkına varmak, onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamak gerekir.

Görüyoruz ki engelli kardeşlerimiz spor, sanat, edebiyat, sivil toplum, siyaset ve iş dünyası gibi hayatın her alanında bulunuyorlar, üstün başarılarla azim ve kararlılıklarıyla ben engelli değilim diyen insanlara da ve dolayısıyla  hepimize örnek teşkil etmektedirler.

Şimdiye kadar olduğu gibi Devletimize ve toplumumuza düşen görev ise Engelli insanlarımızın kendilerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkanları sunmaktır. Son 15 yıldır hükümetlerimiz bu konularda sosyal haklarda, ,istihdam edilmelerinde her türlü çalışmayı yapmıştır. Ve halende yapmaktadır. Toplum ve birey olarakta hepimizin üstüne düşen görevi yapmasını da istiyoruz.

Bu vesileyle Engelliler Gününü kutlar, herkese Sağlık, mutluluk ve engelsiz yarınlar temenni ediyorum.

Saygılarımla…

                                                                                       Yusuf ŞENGÜL

                                                                                   Belediye Meclis Üyesi

                                                                         Engelliler Koordinasyon Merkezi

                                                                                           Sorumlusu

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
239 Kez Görüntülendi.
KOLTUKLAR BİZİM İŞİMİZ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
191 Kez Görüntülendi.
İHO 4.SINIFLARA YÖNELİK SINAV BAŞVURULARI BAŞLADI.
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
223 Kez Görüntülendi.
YÜZME BİLMEYEN KALMASIN KURS KAYITLARI YENİDEN BAŞLIYOR
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
315 Kez Görüntülendi.
KUT'ÜL AMARE ZAFERİNİN 109 YILI KUTLAMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
145 Kez Görüntülendi.
YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ TAMAMLANDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
175 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM DAĞ LALESİ YÜZÜNÜ GÖSTERDİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
181 Kez Görüntülendi.
YUMURTAYI YİNE İNDİRDİK
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
2558 Kez Görüntülendi.
TRAFİK KAZASI SONRASINDA BAYRAM AYDIN HAYATINI KAYBETTİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
317 Kez Görüntülendi.
AK PARTİ NİSAN AYI DANIŞMA MEÇLİSİ YAPILDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
683 Kez Görüntülendi.
İŞYERİMİZE ELEMAN ALINACAKTIR