Kategoriler

Yöremizden Dünyaya.. Soguksuhaber.com

100 YILLIK SORUN TIRLARA AKTARILACAK

100 yıllık bir sorun olan ve yıllardır çözülemeyen çöp sorunu, artık Kızılcahamam'da tarihe karıştı.

 100 yıllık bir sorun olan ve yıllardır çözülemeyen çöp sorunu, artık Kızılcahamam'da tarihe karıştı.

Türkiye’nin Doğa ve Termal Cenneti olan ilçemiz Kızılcahamam, yıllardır turizm alanında Ankara’nın incisi olarak herkes tarafından beğenilen, bilinen ve ilk olarak tercih edilen bir ilçe ünvanını gururla taşımaya devam etmektedir.

Doğal güzellikleri ile nam salan ilçemizin en büyük sorunlarından biri olan ve 100 yıllık tarihinde bir türlü çözüme kavuşturulamayan ve zaman zaman yanan kötü koku salgılayan çöp sorunu özellikle son zamanlarda doğal güzelliklerimize gölge düşürmekte idi. Belediye Başkanı Muhittin Güney, göreve geldiği günden bu yana özellikle bu konuda yoğun bir mesai harcayarak konunun çözüme kavuşturulmasını sağladı. Başkan Güney'in girişimleri neticesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in desteği ile çöp aktarma istasyonu projesinin çalışmaları kısa bir zaman önce başlamıştı. Yapımı hızla devam eden çöp aktarma istasyonu çok hızlı bir şekilde tamamlanarak 688 ada, 20-21-22 parsel üzerinde 4700 metrekare alana konuşlandırılarak bugün itibarı ile hizmet vermeye başladı.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney,  kısa bir süre içerisinde tamamlanan tesiste toplanacak olan katı atıkların bu istasyonda aktarılması yapılıp tırlar vasıtası ile Ankara’da bulunan  katı atık deposuna gönderilecek dedi.

 Kızılcahamam’da vahşi depolamanın bitileceğini  belirten Başkan Güney, Ankara Büyükşehir Belediye  Başkanı Melih Gökçek’e Kızılcahamam'da yıllardır devam eden çöp sorununu çözen bu çalışmadan dolayı teşekkürlerini sundu. Başkanımız, tesisin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Yorumlar

Veysel BAYRAM 9 Yıl Önce

2007 de altin tepside sunulan bu hizmeti ilcemize getitilememesinin sorumlulugunu/vabalini degil ama ezikligini yasayan biri olrak. Ak Partili belediye donemlerinde Yapılan hizmetler, yatırımlar arasında küçük kalan ama en lüzumlu hizmet olan katı atık aktarma istasyonu hayırlı olsun. Teşekkürler Ak parti. Teşekkürler büyükşehir. Teşekkürler Kizilcahamam belediye baskanimiz ve ekibi.

Daha Fazla Haber
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
178 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM'DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUSU
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
184 Kez Görüntülendi.
RESEPSİYON GÖREVLİSİ ALINACAK
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
426 Kez Görüntülendi.
MÜJDEYİ BAŞKAN ACAR VERDİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
461 Kez Görüntülendi.
ERDUN ÖZKAN HAKKA YÜRÜDÜ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
724 Kez Görüntülendi.
SARI AİLESİNİN ACI GÜNÜ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
860 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM'DA GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ YAPILDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
921 Kez Görüntülendi.
TELLAKLAR TOGG'U KÖPÜKLE BULUŞTURDU
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
276 Kez Görüntülendi.
OTOBANDA KIZILCAHAMAM MEVKİİNDE OTOBÜS YANGINI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
386 Kez Görüntülendi.
CİVELEK DEKORASYON AÇILDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
494 Kez Görüntülendi.
HÜSEYİN ERBAŞ HAKKA YÜRÜDÜ