Kategoriler

Yöremizden Dünyaya.. Soguksuhaber.com

ÖĞRENCİLERDEN DOĞA DOSTUNA PLAKET

Cumhuriyet İlkokulu, Değerler Eğitimi kapsamında toplum gönüllüsü Sayın Mahmut TUZGÖL’ü okullarında öğrencileri ile buluşturdu:

Cumhuriyet İlkokulu, Değerler Eğitimi kapsamında toplum gönüllüsü Sayın Mahmut TUZGÖL’ü okullarında öğrencileri ile buluşturdu:

Mahmut TUZGÖL’ü Kızılcahamam da bir çok kişi tanır. Tanımayanlar için ise biraz ondan bahsetmek isteriz. Onun doğa sevgisi takdire şayandır. Ben bankadan emekli olduktan sonra toplum için ne yapabilirim diyerek başlamış bu işe ve insanlara faydalı olmak için arayışlar içine girmiş. Kahve köşelerinde vakit geçireceğime hem spor yaparım hem doğayla iç içe olurum demiş. Onu sokaklarda, Soğuksu yolunda görmüşsünüzdür. Elinde yürüyüş malzemeleri ve üstündeki yürüyüş kıyafetleri ile... Mahmut Amca tam bir doğa aşığı, Yediği meyvelerin çekirdekleri atmıyor. Ceviz alıyor ve onları bir hafta suda beklettiksen sonra dikim zamanı Soğuksuya götürüyor ve dikiyor ve sonraki yıllarda çıkan fidelerin takibini yapıyor böylece her sen yüzlerce meşe palamudu, ceviz, vişne,iğde vb ağaç yetişmesine vesile oluyor.

Cumhuriyet İlkokulunun İdareci ve Öğretmenlerinden böyle bir teklif aldığında terettütsüz kabul etmiş Ayrıca kan bağışlamanın önemini de çok iyi bilen birisi. Bu konudan da bahsetti ve bir Kızılay gönüllüsü olarak yapmış olduğu Kan bağışlarıyla nasıl bir örnek davranış sergilediğini anlattı.

Daha önceleri Cumhuriyet İlkokulu Okul İzci Ünitesi ile doğa yürüyüşü yapan Mahmut Bey her yıl üç kilo ceviz meyvesini nasıl doğa ile buluşturduğunu ve yenilen meyvelerin doğa ile buluşması sonucu nasıl fide ve ağaç olduğunu kendi gözlemleriyle fotoğraflarla öğrencilere anlattıktan sonra bu yıl birlikte doğaya ceviz dikmek için sözleşti.Onların bu hafta bir bütün cevizi bir bardak suda bir hafta beklettikten sonra okul bahçelerinde toprakla buluşturulması için ödev bile verdi…Oğrencilerin mutlulukları gözlerinden anlaşılıyordu.









Yorumlar

cesur 11 Yıl Önce

resimler çok uzaktan çekiliyor cumhuriyet ilk okulunda ve çocukların öğretmenlerin yüzleri hiç belli olmuyor her haber resimlerinde böyle anlaşılmıyor

Daha Fazla Haber
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
374 Kez Görüntülendi.
ÇELTİKÇİ KAVŞAĞINDA MADDİ HASARLI TARFİK KAZASI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
723 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM BELEDİYESİ TARAFINDAN ANNELER GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
492 Kez Görüntülendi.
ARAÇ ÇAKILDAN UÇTU
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
113 Kez Görüntülendi.
ORMAN BENİM ETKİNLİĞİ İLE ATIKLAR TOPLANDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
86 Kez Görüntülendi.
ATIKTAN ÇİÇEK BUKETİNE DÖNÜŞTÜRDÜLER
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
3828 Kez Görüntülendi.
BOZ AYI BÖYLE BÖRÜNTÜLENDİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
571 Kez Görüntülendi.
KOLTUKLAR BİZİM İŞİMİZ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
279 Kez Görüntülendi.
İHO 4.SINIFLARA YÖNELİK SINAV BAŞVURULARI BAŞLADI.
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
248 Kez Görüntülendi.
YÜZME BİLMEYEN KALMASIN KURS KAYITLARI YENİDEN BAŞLIYOR
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
330 Kez Görüntülendi.
KUT'ÜL AMARE ZAFERİNİN 109 YILI KUTLAMA PROGRAMI DÜZENLENDİ