Kategoriler

Yöremizden Dünyaya.. Soguksuhaber.com

KIZILCAHAMAM'IN DAĞ LALELERİ ÇIKTI

Doğanın lale bahçesi havadan  drone ile görüntülendi.

Türkiye'nin endemik bitki türleri listesinde yer alan ve yılda 15 gün görülen Kızılcahamam dağ lalesi, görenleri hayran bırakıyor. Soğuksu Milli Parkı içerisinde sadece 15 gün boyunca görülebilen lale, gelincik çiçeğini andıran görüntüsüyle adeta görsel bir şölen sunuyor.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan Soğuksu Milli Parkı'nda Nisan ayında açan dağ lalesi bölgenin güzelliğine güzellik katıyor. Kızılcahamam'da eğimli dik andezit kayaçların olduğu yerlerde yetişen dağ lalesi Türkiye'nin endemik bitki Türleri Listesi'nde yer alıyor. Kendine has rengi ile hayranlık uyandıran dağ lalesi her yıl fotoğraf tutkunları tarafından da 15 günlük süre içerisinde kayıt altına alınıyor.Başka iklim ve koşulda yetiştirilemeyen dağ lalesi, bilinçsiz kişiler tarafından koparılıp soğanları taşındığı için her yıl daha da az bir alanda yetişiyor.

Doğanın lale bahçesi havadan  drone ile görüntülendi.

Taşların arasındaki görüntüsüyle hayran bırakan laleler, mayıs ayının sonlarına doğru çiçeklerini dökmeye başlıyor.Yılda sadece 15 gün görünüyor, Kızılcahamam Belediyesinde turizm tanıtım sorumlusu Ali İhsan Kayabaşıoğlu, Kızılcahamam'da Soğuksu Milli Parkında yetişen ve yalnızca bir ay görülebilen dağ lalesinin endemik bir tür olduğunu belirterek, “Nisan ve mayıs arasında çıkar, endemik bir türdür. Pembe görünüyor, pembe yetişir. Diğer lalelerden farkı kırmızı değil pembe olmasıdır. Nisanın 15. gününde ve mayıs ayı arasında 20 gün aralıkta çıkıyor” dedi.




 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNCEL
130 Kez Görüntülendi.
BUGÜN MEVLİD KANDİLİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
381 Kez Görüntülendi.
GELENEKSEL BALIK TUTMA YARIŞMASI YAPILDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
884 Kez Görüntülendi.
KERİM ACAR 1. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ RÜTBESİNE TERFİ ETTİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
251 Kez Görüntülendi.
ŞAMPİYON DOİS OLDU
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
354 Kez Görüntülendi.
MÜNİRE ÇETİN HAKKA YÜRÜDÜ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
628 Kez Görüntülendi.
ESYAV BURS BAŞVURULARI BAŞLIYOR
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
853 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM'IN İLK BAŞKANINA VEFA ÖRNEĞİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
1244 Kez Görüntülendi.
YUSUF BOSTANCI HAKKA YÜRÜDÜ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
699 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM’DAN BAKAN KURUM’A ZIYARET
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
559 Kez Görüntülendi.
GELENESEL KIZILCAHAMAM EFSANELERİ SAHAYA ÇIKTI