Kategoriler

Yöremizden Dünyaya.. Soguksuhaber.com

5HAZİRAN ÇEVRE GÜNÜ SIFIR ARIK İLÇESİNDE BÖYLE KUTLANDI

Kızılcahamam Belediyesi tarafından 5 Haziran Çevre Günü Etkinliği 1.Sınıf Atık Getirme Merkezinde yapıldı.

Kızılcahamam Belediyesi tarafından 5 Haziran Çevre Günü Etkinliği 1.Sınıf Atık Getirme Merkezinde yapılırken programa Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy, Belediye Başkanı Süleyman Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Özbek, Ak Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Ahmet Barun, Belediye Meclis Üyeleri, ilçe Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Belediye tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel yapılan Atık Getirme Yarışması’nda dereceye giren ilk altı kişiye ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi.

Programda Açılış konuşması yapan Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar konuşmasında :

“Ülkemizde Çevre duyarlılığı konusunda en önemli projelerden birisi yarınlara temiz bir dünya bırakmak, kaynakları daha verimli kullanarak israfı önlemek, atık miktarını azaltmak ve mevcut atıkları dönüştürmek amacıyla Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde çevre bakanlığımız tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesidir. İlçemiz de Türkiye’nin ilk sıfır atık ilçesidir.

Bu vesile ile böylesine önemli bir projede ilçemizi Sıfır Atık ilçesi ilan eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat KURUM Bey’e ve Emine ERDOĞAN Hanımefendi’ye bir kez daha teşekkür ediyorum.

Kızılcahamam Belediyesi ve halkı olarak bize duyulan güveni boşa çıkarmamak için bugüne kadar elimizden gelen çabayı gösterdik

Belediyemiz tarafından bastırılan “Sıfır Atık Kartı” ile puan toplayan vatandaşlarımız atık topladıkça çeşitli ödüller kazanacak. Ama bu puan sistemi ile asıl amacımız vatandaşın çevre bilinci konusunda daha duyarlı olmasını sağlamak. Vatandaşlarımız sıfır atığa destek olup puan topladıkça, kendisi sayesinde çevrenin daha temiz, daha sağlıklı olduğunu bilecek, böylece daha temiz bir çevre oluşturmak adına daha motive olacak.” dedi.

Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy da konuşma yaparak yarışmada derece alanları tebrik etti, Çalışmalarından dolayı Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar’a ve Ekibine teşekkür etti.

Kızılcahamam Belediyesi tarafından hazırlanan “Sıfır Atık Kartı” ilçe Protokolüne dağıtıldı ve tüm Kızılcahamam Halkına dağıtılacağı belirtildi. Vatandaş geri dönüştürülebilir atık getirdikçe kartlarına atık toplama puanı yüklenecek ve vatandaşlar bu puanları belirlenen yerlerde kullanabilecekler.

Program sonrasında yarışmacılardan Mine Öztürk’ün doğum günü ilçe protokolü tarafından kutlandı. Ardından İlçe Protokolü 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni gezdiler.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
147 Kez Görüntülendi.
YÜZME BİLMEYEN KALMASIN KURS KAYITLARI YENİDEN BAŞLIYOR
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
249 Kez Görüntülendi.
KUT'ÜL AMARE ZAFERİNİN 109 YILI KUTLAMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
97 Kez Görüntülendi.
YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ TAMAMLANDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
150 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM DAĞ LALESİ YÜZÜNÜ GÖSTERDİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
163 Kez Görüntülendi.
YUMURTAYI YİNE İNDİRDİK
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
2263 Kez Görüntülendi.
TRAFİK KAZASI SONRASINDA BAYRAM AYDIN HAYATINI KAYBETTİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
307 Kez Görüntülendi.
AK PARTİ NİSAN AYI DANIŞMA MEÇLİSİ YAPILDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
656 Kez Görüntülendi.
İŞYERİMİZE ELEMAN ALINACAKTIR
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
128 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM'DA KROS MÜSABAKASI
GÜNCEL
820 Kez Görüntülendi.
BOYA VE ALÇI İŞLERİNİZ İÇİN ARAYIN