Kategoriler

Yöremizden Dünyaya.. Soguksuhaber.com

KRİZ MASASI KURULDU 65 YAŞ ÜZERİNE EL UZATILDI

Kızılcahamam Kaymakamlığı, Kızılcahamam Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle  koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle kurulan Kızılcahamam Vefa Sosyal Destek Grubu, evlerinden dışarı çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlara yardım eli uzattı.

Kızılcahamam Belediyesi'nde Koronavirüsle (COVİD-19) mücadele kapsamında kriz masası kurularak Vefa çalışma gurubu oluşturuldu.

İlçemizde koronavirüs salgını sebebiyle alınan önlemler devam ediyor. Belediye olarak verdiğimiz hizmetler arasına kriz masası da eklendi. Vatandaşlarımız kriz masasını arayarak bu zor dönemde taleplerini Belediyemize iletebilecekler.

Dezenfekte Çalışmaları Sürecek

Vatandaşların sağlığı için Kızılcahamam Belediyesi'nin aldığı diğer önlemler de devam ediyor. İlçedeki tüm toplu ulaşım araçları, özel halk otobüsleri ve taksilerin, dezenfektesi sürekli yapılıyor. Devlet Hastanesi, Sağlık Ocağı, Aile Sağlığı Merkezi, Huzurevi, Cezaevi iç ve dış mekanları sürekli dezenfekte edilmektedir. Dezenfektanlı su ile asfalt ve kaldırımlar belli periyotlarda ilaçlanıyor. Ayrıca bütün toplu taşıma araçlarına ücretsiz dezenfektan dağıtımı yapılarak ilaçları bittikçe belediye tarafından takviyesi yapılıyor. Cami ve mescitler, umumu tuvaletler, caddeler, pazar yeri, resmi araçlar ve esnaflar dezenfekte ediliyor. Devletimizin aldığı karar ile sosyal yaşam alanlarının bir çoğu geçici süreyle kapatıldı.

Kızılcahamam Kaymakamlığı, Kızılcahamam Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle  koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle kurulan Kızılcahamam Vefa Sosyal Destek Grubu, evlerinden dışarı çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlara yardım eli uzattı.

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların, 112 – 155 – 156 - 0312 736 10 30 – 0312 736 10 30 – 0549 781 53 18 numaralı telefonu arayarak, siparişlerini söylemeleri halinde talepleri ekipler tarafından karşılanıyor.

Evde Kal Kızılcahamam

Koronavirüs önlemlerini arttırdıklarının altını çizen Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Koronavirüs ile mücadele kapsamında "Evde Kal" kampanyasına destek verdiklerini belirtti. Acar, "Yaşlılarımız başımızın tacıdır. 7’den 70’e tüm hemşehrilerimizin sağlığı bizim için çok önemlidir. 65 yaş üstü evde kalan hemşehrilerimizin çok fazla kişiyle teması olmaması ve onları korumak  adına destek numaralarımızı aradıkları takdirde ihtiyaçlarını ekiplerimizce evlerine kadar götürüp teslim ediyoruz. İlaçları biten vatandaşlarımızın da ihtiyaçlarını yerine getiriyoruz. Evlerinden çıkıp eczanelere gitmelerine gerek yok. 65 yaş üstü her gelen talebi değerlendireceğiz. Böylece 65 yaş üstü vatandaşlarımızın dışarıya çıkma ihtimallerini en aza indirmeye çalışıyoruz" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
72 Kez Görüntülendi.
HOCALI ANMA PROGRAMINA DAVET
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
234 Kez Görüntülendi.
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA İFTAR VERİLDİ.
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
394 Kez Görüntülendi.
ESYAV GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİNE YOĞUN İLGİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
210 Kez Görüntülendi.
İFTAR ÇADIRINDA İLK İFTAR YAPILDI
GÜNCEL
813 Kez Görüntülendi.
HEMŞERİMİZ BAKAN YARDIMCISI OLDU
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
226 Kez Görüntülendi.
HOŞ GELDİN YA ŞEHRİ RAMAZAN
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
227 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM DA GELENEKSEL İFTAR ÇADIRI KURULDU
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
156 Kez Görüntülendi.
YEŞİLAY HAFTASI ETKİNLİĞİ MİLLET BAHÇESİNDE DÜZENLENDİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
394 Kez Görüntülendi.
BÜYÜK KAPLICADA İNDİRİM
KIZILCAHAMAM SPOR
120 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM BELEDİYESPOR RAKİBİNİ EVİNDE AĞIRLAYACAK