Kategoriler

Yöremizden Dünyaya.. Soguksuhaber.com

BAYRAM TATİLİ 10 OLDU

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bayram tatilinin 10 güne uzadığını ve emekli maaşlarının da bayramdan önce ödeneceğiniaçıkladı.

 Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bayram tatilinin 10 güne uzadığını ve emekli maaşlarının da bayramdan önce ödeneceğiniaçıkladı.

Bozdağ, "Bayram tatilinin 10 gün olmasına karar verildi. Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'na tekabül, tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz cuma günü namazını kıldığı Hazreti Ali Camii çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlarken tatilin 10 güne çıkacağı yönünde olumlu mesaj vermişti.

Erdoğan, Kurban Bayramı tatiline ilişkin soruya karşılık “Şu anda tabii Hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı’nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum” açıklamasında bulunmuştu.

Başbakan: Her iki alternatif de değerlendirilecek

Başbakan Binali Yıldırım ise Kurban Bayramı tatilinin uzayıp uzamayacağıyla ilgili soruyu "Her iki alternatif de değerlendirilecek. Toplumun bir kesimi çalışmaya devam edelim diyor, bir kısmı tatili uzatalım diyor. Her ikisinin artısı eksisi düşünülecek salı günü Bakanlar Kurulu'nda karar verilecek" şeklinde yanıtlamıştı.

Doluluk yüzde 80’e ulaştı

Kurban Bayramı tatilini sahilde değerlendirmek isteyen vatandaşlar ise rezervasyonlarını erkenden yaptırıyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı bayram rezervasyonlarının yüzde 80’i bulduğunu ifade ederek, doluluğun yüzde 100’e ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

Bayramda hava durumu nasıl?

Kurban Bayramı tatilinde havaların nasıl olacağı da merak konusu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün aylık tahminlerine bakıldığında tatil ile birlikte hava sıcaklığının Ege ve Akdeniz’in kıyı kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 1 ila 3 derce üzerinde seyretmesi bekleniyor. Yağışın da yurt genelinde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülüyor.

  • 31 Ağustos 2017- Perşembe Günü | Arefe
  • 1 Eylül 2017 - Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün
  • 2 Eylül 2017 - Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün
  • 3 Eylül 2017 - Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün
  • 4 Eylül 2017 - Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün
Yorumlar

Daha Fazla Haber
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
374 Kez Görüntülendi.
KOLTUKLAR BİZİM İŞİMİZ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
202 Kez Görüntülendi.
İHO 4.SINIFLARA YÖNELİK SINAV BAŞVURULARI BAŞLADI.
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
234 Kez Görüntülendi.
YÜZME BİLMEYEN KALMASIN KURS KAYITLARI YENİDEN BAŞLIYOR
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
322 Kez Görüntülendi.
KUT'ÜL AMARE ZAFERİNİN 109 YILI KUTLAMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
152 Kez Görüntülendi.
YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ TAMAMLANDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
175 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM DAĞ LALESİ YÜZÜNÜ GÖSTERDİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
181 Kez Görüntülendi.
YUMURTAYI YİNE İNDİRDİK
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
2575 Kez Görüntülendi.
TRAFİK KAZASI SONRASINDA BAYRAM AYDIN HAYATINI KAYBETTİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
323 Kez Görüntülendi.
AK PARTİ NİSAN AYI DANIŞMA MEÇLİSİ YAPILDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
686 Kez Görüntülendi.
İŞYERİMİZE ELEMAN ALINACAKTIR