Kategoriler

Yöremizden Dünyaya.. Soguksuhaber.com

EN İYİ OKUL MAHALLEM'DEKİ OKUL

Yeni eğitim modeli çerçevesinde, 222 ve 1739 sayılı kanunlarda yapılan değişikliklerle ilçelerde başlayan planlamalar öğretmeni, öğrenciyi ve velileri zor duruma düşürecek.

 
    Yeni eğitim modeli çerçevesinde, 222 ve 1739 sayılı kanunlarda yapılan değişikliklerle ilçelerde başlayan planlamalar öğretmeni, öğrenciyi ve velileri zor duruma düşürecek.
   
    Edindiğimiz bilgilere göre; 4+4+4 yeni eğitim sisteminde bazı okulların orta okula dönüşeceği, bazı okullarında ilkokula dönüştürüleceğini ve Kazım Karabekir İlköğretim okulunun ve Çağatay İlköğretim Okulunun ise ortaokul olarak kalacağı söylenmektedir.
 
    Bu düzenlemede 1956 yılında İlk Okul olarak Eğitimine Başlayan Kazım Karabekir İlköğretim okulunu kapsamaktadır. Ortaokul olarak kalması planlanan Kazım Karabekir İlköğretim okulu ve Çağatay İlköğretim okulu Merkezde bir çok bölgenin minik bedenlerini ağırlamakta ve kolay ulaşımı ile eğitimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamaktadırlar. Bu yüzden bölgelere hitap eden tarihe de imzalarını atmış ilkokul olarak kurulan okulların İlkokul olarak kalmasını ümit ediyoruz. Soğuksu bölgesinde oturan birinci sınıf öğrencilerinin karda kışta, yağmurda güneşte, iki ayrı tepelerde bulunan okullara ulaşımları dikkate alınması gerekmektedir. Okulların yeniden düzenlenmesi, yapılan değişikliklerle öğrenci ve velilerin mağdur edilmemesi için yapılacak çalışmaların görüşüldüğü toplantılarda bu hususların dikkate alınacağını okulların, ilkokul ve ortaokul olarak düzenlenmesi konusunda bilgileri kamuoyuyla paylaşılarak düzenlemeler yapılması buna göre, mevcut yapıları itibariyle 6-9 yaş çocuklara uygun olan okullar ilkokul, 10-13 yaş grubu öğrencilere uygun okullar da ortaokul olarak planlanmasını istiyoruz.
 

İlçemizde ki okullarda yapılacak bu değişikliğin, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında, yeni eğitim sistemine uygun bir şekilde eğitime hazır hale getirileceğini umut ediyoruz.
Yorumlar

Vatandaş 12 Yıl Önce

Kardeşim benim çocuğum kazım karabekire gitmekte bile zorlanıyor.Orası ortaokul olursa ben çocuğumu nasıl orhangazi veya cumhuriyete göndereceğim.Bu kararı düşünenler acaba ücretsiz servis uygulamasıdamı yapacak.Ben okulumun ilkokul kalmasını istiyorum.

DUYARLI 12 Yıl Önce

ALDIĞIMIZ DUYUMLARA GÖRE KAZIM KARABEKİR İLKOKULU'NDA LABORATUVAR OLMASI ORTAOKUL OLMASI İÇİN YETERLİYMİŞ.BİR OKULA LABORATUVAR YAPILMASI ÇOK MU ZOR? AYRICA BENİM 2.SINIFTA OKUYAN ÖĞRENCİM OKULUNA ÖĞRETMENİNE VE SINIFINA ALIŞTI.YENİOKUL YENİ ÖĞRETMEN YENİ BİR SINIF ONU HİÇ ETKİLEMEYECEK Mİ? BU KÜÇÜKLERİN HİÇ Mİ SÖZ HAKLARI YOK.

Veli 12 Yıl Önce

Öncelikle Kızılcahamamda doğmuş, ilkokulu Kazım Karabekir İlkokulunda okumuş, çocuklarımı o okulda okutmuş ve şu an iki torunumu orada okutan bir emekli olarak, yapılması düşünülen tasarlanan bu olayı kınıyorum. Kızılcahamamın en merkezi, ulaşımı en kolay olan bir okulu ortaokula dönüştürmeye çalışmak o küçük çocuklara yapılmış en büyük cezadır. Aynı şekilde velilere de. Kiminin arabası yok kiminin var. Kiminin vakti yok, kiminin var. Ateş olmayan yerde duman çıkmaz hesabı, bu işi bir oldu bittiye getirmeyin. Ben okulumun aynı şekilde kalmasından yanayım. Tüm halkımızda, velilerimizde aynı şekilde kalmasından yana. Yetkililerin bu konuyu çok iyi düşünmelerini istiyorum. Saygılarımla.

Hulki 12 Yıl Önce

Perihan Erdoğan İlköğretim Okulu (Perihan Erdoğan İlkokulu-Oerhan Erdoğan Orta Okulu) Çağatay İlköğretim Okulu (Çağatay İlkokulu -Çağatay Orta Okulu) Cumhuriyet İlköğretim Okulu (Cumhuriyet İlkokulu) Kazımkarabekir İlköğretim Okulu (Kazımkarabekir Ortaokulu) Orhangazi İlköğretim Okulu Orhangazi İlkokulu Bu durumda İlçemizde 4 İlkokul 3 Ortaokul açılmış olur. Branşı sınıf öğretmeni olan Okul larında İlkokul Müdürü Branşı Kültür dersi olan Müdürler klendi orta okulunda Müdür olarak kalır.Perihan ERdoğana İlkokuluna Bu İlköğretim okulunun branşı sınıf olan arkadaşı geçici olarak görevlendir.ilkokulun Müdür yardımcısı yap. Çağtay İlkokuluna da Bu ilköğretim okulunu bransı sınıf öğretmeni olan 2 idarecisi gönder birini Müdür birini Müdür yardımcısı sorunsuz bu işi çöz.

Ahmet 12 Yıl Önce

Müdürlerin rahatı bozulacak diye binlerce öğrenciyi mağdurmu edilecek.Ne saçma sapan bir öneride bulunmuşsun..Yazıklar olsun

Daha Fazla Haber
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
184 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM DAĞ LALESİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
290 Kez Görüntülendi.
YAŞAR YILDIRIM’DAN BAŞKAN ACAR’A ZİYARET
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
348 Kez Görüntülendi.
GÜNEŞ PANELLERİ TAKILDI ENERJİSİNİ KENDİ ÜRETECEK
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
447 Kez Görüntülendi.
YUKARIKARAÖREN MAHALLESİNDE YAĞMUR DUASI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
1177 Kez Görüntülendi.
ÇERKEŞ KÖPRÜSÜ GİRİŞİNDE TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
4630 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM'DA GİZEMLİ KRAL HAVUZU
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
820 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM BELEDİYESİNDEN ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
572 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM DA 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI KUTLANDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
412 Kez Görüntülendi.
YENİ TEPEBAŞI CAMİİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
294 Kez Görüntülendi.
ÇOCUKLAR İÇİN ŞENLİK VAR