Kategoriler

Yöremizden Dünyaya.. Soguksuhaber.com

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK, SAĞLIĞIN BAŞI AŞI

Ülkemizde gerçekleştirilecek olan 11.Avrupa Aşı Haftası 24 – 30 Nisan 2016 tarihleri arasında etkinlikleri ile aşılama

Ülkemizde gerçekleştirilecek olan 11.Avrupa Aşı Haftası 24 – 30 Nisan 2016 tarihleri arasında etkinlikleri ile aşılama konusunda sağlık personelinin duyarlılığının ve toplumun farkında lığının arttırılması yolu ile öncelikle kızamık ve polio eksik aşılı ve aşısız 5 yaş altı çocukların aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde de aşılanma talebinin artırılması hedeflenmektedir. 

 

AŞI HAFTASI(24-30 Nisan 2016)

’Sağlık Aşılıyoruz’’

 

Her Şeyin Başı Sağlık, Sağlığın Başı Aşı’’

Aşılanın, Önleyin Korunun’’

‘’Çocuklarınızın Eksik Aşılarını Tamamlatınız’’

‘’Aşılı Çocuk, Sağlıklı Çocuk’’

‘’Aşılanma Her Çocuğun hakkıdır’’

AŞILAR VE AŞILARIN ÖNEMİ

 

Bebeklerin enfeksiyonlara karşı en büyük savunması, anne sütü ve aşılardır. Yeni doğmuş bebekler, annelerinden aldıkları antikorlarla hastalıklara karşı korunurlar. Ancak bu korunma, kısa bir süre sonra kaybolur. Diğer yandan, yeni doğanlar boğmaca gibi bazı hastalıklara karşı anneden geçen antikorlara da sahip değildir. Bebekler aşılanmazsa ve hastalığın mikrobu ile karşılaşırsa, vücudu hastalıkla savaşabilecek kadar güçlü olmayabilir. Aşılar bulunmadan önce pek çok bebek, günümüzde aşılarla korunabilen hastalıklar nedeniyle kaybedilmekteydi. Aynı organizmalar günümüzde de vardır, ancak bebekler aşılar sayesinde korunmaktadır.

Aşılar, ölü veya zayıflatılmış mikroorganizma içeren ve enfeksiyon hastalıklarının tedavi ve korumasında kullanılan biyolojik ürünlerdir. Aşıların etki mekanizması, doğal hastalığa benzer, her ikisi de bağışıklık sistemini uyarır, vücuda girmiş olan mikrobu tanır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalığı geçirme ve aşılanma arasındaki en önemli fark, aşılanma ile hastalığın geçirilmemesi ya da çok hafif atlatılmasıdır. Bu açıdan aşılanma, özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı koruma önlemidir. Suçiçeği, hepatit A, hepatit B, menenjit, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, boğmaca, pnömokokal zatürre, çocuk felci, difteri, tetanoz, kuduz, meningokok, grip hastalıkları, aşılarla önlenebilmektedir.

Aşıların koruyucu bir etki gösterebilmesi için uygun yaşlarda ve uygun aralıklarla yapılması şarttır. Zira aşıların çocuklara hastalıklara yakalanma riskinin en yüksek olduğu dönemlerden önce yapılması gerekir. Bebekler için rutin aşılama programı ile ilgili gerekli yönlendirmeler, ilk muayeneden itibaren doktor tarafından yapılacaktır.

 

 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNCEL
116 Kez Görüntülendi.
"ANKARALILAR İFTARDA BULUŞTU"
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
46 Kez Görüntülendi.
AV YASAĞI BAŞLADI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
265 Kez Görüntülendi.
TOKİ KURALARI BUGÜN ÇEKİLİYOR
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
855 Kez Görüntülendi.
AŞAĞI ÇANLI KÖYÜNDE GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
336 Kez Görüntülendi.
HOCALI ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
126 Kez Görüntülendi.
HOCALI ANMA PROGRAMINA DAVET
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
477 Kez Görüntülendi.
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA İFTAR VERİLDİ.
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
658 Kez Görüntülendi.
ESYAV GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİNE YOĞUN İLGİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
329 Kez Görüntülendi.
İFTAR ÇADIRINDA İLK İFTAR YAPILDI
GÜNCEL
964 Kez Görüntülendi.
HEMŞERİMİZ BAKAN YARDIMCISI OLDU