Kategoriler

Yöremizden Dünyaya.. Soguksuhaber.com

VEFALI ÖĞRENCİLERİN MEKTUPLARI

İLÇEMİZ CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNDEN AHDE VEFA...

    İLÇEMİZ CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNDEN AHDE VEFA...
 
    İlçemiz Cumhuriyet İlköğretim Okulu Öğrencileri TRT'de yayınlanan ve 1. Dünya Savaşı'nda İngilizlere esir düşerek Myanmar'a götürülen ve orada ağır şartlarda çalıştırılan, bir çoğu da ağır şartlar nedeniyle şehit düşen kahramanlarımızın vatanlarına gönderdikleri mektupları konu alan 'Cevapsız Mektuplar' adlı programdan yola çıkarak şehitlerimizin mektuplarına cevap yazdılar. Kahraman askerlerimizin mektuplarına geç de olsa karşılıksız bırakmayan öğrenciler büyük bir ahde vefa örneği sergilediler. Bu vesileyle kahraman askerlerimizin ruhlarını bir nebze olsun şâd etmeye çalışan öğrencilerimiz Myanmar'da kendileri için özgürlüklerini, hayatlarını feda eden atalarını unutmadıklarını, onların aziz hatıralarını yaşatacaklarını, ömürleri boyunca onların bıraktığı emaneti yüceltmeye çalışacaklarını dile getirmiş oldular. Yazdıkları mektupları Cumhurbaşkanlığına ve TRT'ye gönderen öğrencilerimiz, bu vatan için hayatlarını, özgürlüklerini feda eden askerlerimizin yolunda ilerleyen bir nesil olduklarını bir kez daha dile getirmiş oldular.


    Öğrencilerimizin mektuplarını alan TRT'nin program yapımcıları öğrencilerimize tek tek mektup göndererek, onları tebrik ettiler ve öğrencilerin mektuplarıyla 'Cevapsız Mektuplar' adlı programın amacına ulaştığının bir kez daha ispat edilmiş olduğunu ve yazılan mektuplardan memnun olduklarını ifade ettiler.

   TRT Genel Müdürü İbrahim ŞAHİN Cevapsız Mektuplara cevap yazan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Kezban YÜCEL'İ arayarak teşekkürlerini iletti. TRT Haber mektup yazan öğrencileri mayıs ayı içerisinde Ankara'ya davet ederek onlarla bu konu hakkında düşüncelerini içeren bir haber yapmak istediklerini belirttiler.


Yorumlar

sentinel 14 Yıl Önce

çok güzel ya teşekkürler soguksuhaber

İsmail 14 Yıl Önce

İsmail okuması yazması olmayan Bulagaristanda bir köyünden bir yiiğidimiz... bir kez izleyinde sonra konuşalım http://www.dailymotion.com/video/xlb52l_cevapsiz-mektup-myanvar-esir-turk-askerleri-bedirhan-gokce_shortfilms

safiye simge 14 Yıl Önce

yazdığımız mektupların karşılıkları bizi çok mutlu etti TRT'ye teşekkürler...

SÜMEYYE EREN 14 Yıl Önce

bize bu imkanı veren hocalarımıza teşekkür ediyorum.

vatandaş 14 Yıl Önce

mektuplar süper.......

Daha Fazla Haber
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
647 Kez Görüntülendi.
RESUL YILDIZ HAKKA YÜRÜDÜ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
634 Kez Görüntülendi.
BÜYÜK KAPLICA DÜKKAN İHALESİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
301 Kez Görüntülendi.
İÇİŞLERİ BAKANI MUSTAFA ÇİFTÇİ KIZILCAHAMAM İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
724 Kez Görüntülendi.
RECEP ACAR HAKKA YÜRÜDÜ
GÜNCEL
280 Kez Görüntülendi.
"ANKARA'DA BİRLİK'TEN KARDEŞ ELİ" ZİYARETLERİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
390 Kez Görüntülendi.
AŞAĞI ÇANLI KÖYÜNDE BAYRAM NAMAZI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
279 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAMDA RESMİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİ YAPILDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
400 Kez Görüntülendi.
SİZLERDEN GELEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
181 Kez Görüntülendi.
18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
123 Kez Görüntülendi.
BUGÜN KADİR GECESİ