Kategoriler

Yöremizden Dünyaya.. Soguksuhaber.com

KATEM ALAND ADALARI’NDAN DÖNDÜ

Kızılcahamam Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve danışman öğretmenleri bir hafta boyunca Comenius Proje faaliyetlerinde bulundukları Aland Adaları’ndan döndüler.

KIZILCAHAMAM TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ALAND ADALARI’NDAN DÖNDÜ

 

Kızılcahamam Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve danışman öğretmenleri bir hafta boyunca Comenius Proje faaliyetlerinde bulundukları Aland Adaları’ndan döndüler. Girişimci gençler yetiştirme amaçlı proje kapsamında KATEM öğrencileri, Aland Adaları’nın başkenti Mariehamn Şehrinde bulunan Aland Gymnasium okulunda gerek sosyal, gerek kültürel, gerekse spor faaliyetlerinde bulundular. Proje kapsamında Mariehamn’da bir Alışveriş Merkezinde stant kurarak Ülkemiz ve Kızılcahamam kültürünü yansıtan ürünler sergilediler ve pazarlama faaliyetlerinde bulundular. Ayrıca Mariehamn şehrinin önemli yerlerini ziyaret eden öğrenciler bölge tarihi hakkında da bilgi edindiler.


Bunun yanında öğrenciler, balıkçılık kültürünün ve gemiciliğin yaygın olduğu ülkede, dünyanın en eski yelkenli gemisini görme ve dünyanın en büyük deniz ulaşımı firmalarından birini ziyaret etme imkanı da buldular. İngilizce dilini de tüm hafta boyunca en iyi şekilde kullanmaya çalışarak yabancı dil öğrenmenin önemini de bir kez daha görmüş oldular. Başlangıcından sonuna kadar dolu dolu, kültürel, sosyal, Avrupai, girişimcilik ve spor faaliyetleriyle gerçekleşen bu projeyle, öğrencilerimiz yeni bakış açıları kazanma ve yeni ufuklar çizme konusunda önemli adımlar attılar. Kasım-2013’te Belçika, Ocak-2014’te Danimarka, Mayıs-2014’te Aland Adaları ziyaretleri gerçekleştiren Kızılcahamam Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Comenius Projesi kapsamında Ekim-2014 ayında proje ortağı 4 ülkeden misafirlerini Kızılcahamam’da ağırlayacaktır. Kızılcahamam Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin kalan son ziyareti ise, Mayıs-2015’te Norveç olacaktır.


























Yorumlar

Daha Fazla Haber
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
125 Kez Görüntülendi.
ARAÇINIZI İLKGÜNKİ TEMİZLİĞİNDE BULACAKSINIZ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
64 Kez Görüntülendi.
ANKARA VALİLİĞİNDEN ZİRAİ DON UYARISI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
121 Kez Görüntülendi.
BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ACAR’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
400 Kez Görüntülendi.
ORMAN BENİM KAMPANYASINA KIZILCAHAMAM'DA KATILDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
228 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM DAĞ LALESİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
319 Kez Görüntülendi.
YAŞAR YILDIRIM’DAN BAŞKAN ACAR’A ZİYARET
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
365 Kez Görüntülendi.
GÜNEŞ PANELLERİ TAKILDI ENERJİSİNİ KENDİ ÜRETECEK
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
461 Kez Görüntülendi.
YUKARIKARAÖREN MAHALLESİNDE YAĞMUR DUASI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
1224 Kez Görüntülendi.
ÇERKEŞ KÖPRÜSÜ GİRİŞİNDE TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
4707 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAM'DA GİZEMLİ KRAL HAVUZU