Kategoriler

Yöremizden Dünyaya.. Soguksuhaber.com

EMNİYET TEŞKİLATIMIZIN 166. YILINI KUTLUYORUZ

Soğuksu Haber olarak 10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Emniyet Teşkilatımızın 166. yılını kutluyoruz.

 Soğuksu Haber olarak 10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Emniyet Teşkilatımızın 166. yılını kutluyoruz.

 

   Polis Haftası nedeniylede Kızılcahamam da yapılacak etkinliklerden bahsetmek istiyoruz;

   08 Nisan 2011 Cuma Günü Saat:10:00’da Atatürk Büstüne Çenek Konması ve Aynı Gün Cuma nazmından önce Aşağı Merkez Camiinde Türk Emniyet Teşkilatı şehitlerine ve geçmişlerinin ruhlarına mevlid-i şerif okutulacaktır.

   11 Nisan 2011 Pazartesi günü saat:19:30’da Kızılcahamam Belediyesi tarafından Tüm İlçe Emniyet Teşkilatına Patalya otelde Akşam yemeği verilecektir.  

 

Polis Haftası Nedir;

 

1845 tarihi, Türk Emniyet Teşkilatı açısından önemli bir noktadır. Çünkü bu tarihe kadar zabıta olarak nitelenen teşkilat; 10 Nisan 1845 (12 Rebiü’l Evvel 1261)’den itibaren polis adı altında hayata geçmiş ve Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir.


Yeniçerinin ortadan kaldırılmasından sonra, başkentte ve eyaletlerde zabıta hizmetleri eskisiyle kıyaslanmayacak derecede gelişmesine rağmen; bu hizmetler karışık ve ayrı ayrı kurumlara bağlı olarak yürütülmekteydi. Teşkilat ve yürütme alanındaki bu karışıklığı ortadan kaldırmak amacıyla ilk defa 10 Nisan 1845’te İstanbul’da ilk polis teşkilatı kurulmuş, görevleri de yine aynı tarihte yayımlanan Polis Nizamnamesinde belirtilmiş ve bu durum yabancı elçiliklere de bir yazı ile bildirilmiştir.

Bu nizamnamede polis teşkilatının kuruluş amacı, belde güvenliğini sağlamak olarak belirtilmiştir.

Bu çalışmalara rağmen, karışıklık devam etmiş, İstanbul’da polis hizmeti; Yeniçeri Ağası yerine geçen Serasker, İhtisap Ağası ve Polis adını taşıyan teşkilatlar tarafından yürütülmüştür. Taşrada ise güvenlik hizmetleri, Sipahilerden oluşan zaptiyelerle ve Asakir-i Mansure alaylarıyla yürütülmüştür.

POLİS
Polis terimi, kökeni Yunanca ve Latince olan bir kelimedir. Yunanca politika, Latince politika kelimelerinden türemiştir. Eski Yunanlılar kendi şehir devletlerine polis ismini vermişlerdir.
Polis kelimesi ıstılah! Olarak, kuruluşu bulunduğu yerde kamu düzen ve güvenliğini koruyan, yasaların adil ve eşit bir şekilde uygulanmasını sağlayan teşkilat, kolluk, zabıta, şehirde güvenliği sağlamakla yükümlü kişiler anlamında kullanılmıştır. Polis kelimesinin yerine emniyet deyiminin kullanıldığı da olur.
Polis görevi itibariyle; asayişi, amme, şahıs tasarruf emniyetini ve mesken masuniyetini koruyan, halkın ırz can ve malını muhafaza ve ammenin istirahatını temin eden, yardım isteyenlere, yardıma muhtaç olan çocuk, alil ve acizlere muavenet eden, kanun ve nizamnamelerin kendisine verdiği vazifeleri yapan silahlı icra ve inzibat kuvvetidir.

Genel olarak polis, bir ülkenin sükûn, güvenlik ve düzenini sağlamak ve korumakla görevlidir. Bunu yerine getirirken önceden belirlenmiş müeyyidelere uymakla yükümlü ve hükümet tarafından alınan ve yerine getirilmesi istenen kararların icrasını sağlamakla görevlidir.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
820 Kez Görüntülendi.
YASER AKKAYA HAKKA YÜRÜDÜ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
2899 Kez Görüntülendi.
DOSTLAR KONAĞININ BU GECEKİ ADI KIZILCAHAMAM MUHABBETİ OLDU
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
776 Kez Görüntülendi.
RESUL YILDIZ HAKKA YÜRÜDÜ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
712 Kez Görüntülendi.
BÜYÜK KAPLICA DÜKKAN İHALESİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
327 Kez Görüntülendi.
İÇİŞLERİ BAKANI MUSTAFA ÇİFTÇİ KIZILCAHAMAM İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
798 Kez Görüntülendi.
RECEP ACAR HAKKA YÜRÜDÜ
GÜNCEL
288 Kez Görüntülendi.
"ANKARA'DA BİRLİK'TEN KARDEŞ ELİ" ZİYARETLERİ
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
398 Kez Görüntülendi.
AŞAĞI ÇANLI KÖYÜNDE BAYRAM NAMAZI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
285 Kez Görüntülendi.
KIZILCAHAMAMDA RESMİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİ YAPILDI
KIZILCAHAMAM HABERLERİ
405 Kez Görüntülendi.
SİZLERDEN GELEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI