banner94

SÜPER LİG'DE HEYECAN KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Spor Toto Süper Ligde özlem sona erdi ve ikinci yarı birbirinden güzel gollerin atıldığı maçlarla başladı.  Üç büyükler taraftarlarının transfer beklentilerini karşılamadan 18. haftaya girdiler. Avrupa liglerinde ise heyecan devam ederken, Tahincioğlu Basketbol Liginde,All-Star haftasını geride bıraktık.

Ligin ikinci yarısının açılış maçında Beşiktaş Akhisarspor’a konuk oldu. Maçı 1-3 kazanan siyah beyazlılar güzel bir başlangıç yaparken, yeni transfer Burak Yılmaz taraftardan destek bulamadı. Maça ise Akhisarspor’un yaptığı kural hatası damga vurdu. Esame listesine 13 yabancı yazan Akhisar heyeti maç sonu PFDK’ya sevk edildi. Kurallar gereği en fazla 12 yabancı oyuncuya yer vermesi gereken Akhisarspor, hafta içi federasyonun vereceği kararla 3-0 hükmen yenik sayılacak. Şu bilgiyi veriyim, hükmen galibiyette maçta Beşiktaş’ın attığı goller geçerliliğini koruyacak. Yani futbolcu istatistikleri bu durumdan etkilenmiyor. Öte yandan maç sonu Şenol Güneş’in, maç başlarken bu hatayı gördüğünü söylemesi ise fairplay ruhuna aykırı bir tutum olduğunu düşünüyorum.

Galatasaray ise Ankaragücü ile karşılaştı. 6-0 gibi farklı bir galibiyet alan sarı kırmızılılar forvet yokluğunda atılan birbirinden güzel 6 golle ligin ilk yarısındaki başlangıçlarını hatırlattılar. Galatasaray maça stoper mevkiinde yeni transfer Marcao ile başladı. Defans hattının dili açısından avantaj görünse de sanki Marcao ve Maicon aynı tip stoperler gibi.  Bu maç  bunu görmemiz açısından net olmamakla birlikte ilerleyen haftalarda zorlu rakiplere karşı bu tandem ne yapacak göreceğiz. 4-1-4-1 i mükemmel oynayan takım forvet transferiyle daha da güçlenecektir. Ankaragücü ise İsmail Kartal’ın ardından göreve getirdikleri Bayram Bektaş ile de yolları ayırdı. Şehrimizin takımı bu şekilde devam ederse malesef ligden düşmesi sürpriz olmayacaktır. Acil bu krizden çıkmaları gerekiyor.

Ligde haftanın maçında ise ilk yarının en iyi iki takımı, Trabzonspor ve Başakşehir, Trabzon’da karşılaştı. Maçı 2-4 kazanan Başakşehir , en yakın takipçisiyle puan farkını 6’ya çıkarmayı başardı. Trabzonspor ise 29 puanda kalarak 5. sıraya geriledi. Yusuf Yazıcı’nın attığı gol ligin en güzel golleri arasında şimdiden yerini aldı. Bu maçta gördük ki önceki sezonlara göre daha zayıf kadrosu olan Başakşehir, bu yıl şampiyonluğa daha fazla inanıyor.

Premier Lig’de,haftanın maçı Londra derbisinde Arsenal Chelsea’yi 2-0 yendi. Manchester United ise Solskjaer yönetiminde ki 6. maçını da kazandı. Ligde artık ilk 6 sıra belli ancak 3-6 ve 7-12 arasında büyük çekişme var. Şampiyonluk mücadelesinde ise Liverpool ve City haftayı kayıpsız atlattılar. Bu hafta da birbirinden güzel maçların oynandığı PremierLigin değeri nerdeyse ligimizin 10 katı durumuna gelmiş durumda. Bunun en iyi örneklerinden biri de ligimizde üç büyüklerde oynayan Babel’in, küme düşme hattında ki Fulham’a transfer olmasıyla açıklanabilir.

Haftanın ilginç skorlarından biride Fransa’dan geldi. Şampiyonluk için gün sayan Paris SG, haftayı 9-0’lık Guingamp galibiyetiyle kapatırken,  +52 averaj ve 53 puana ulaşmış durumda. Güç dengesi liginin çok üzerinde olan Paris ekibi , Şampiyonlar Liginde bu gücünü ne kadar gösterebileceğini yaklaşık 3 hafta sonra Manchester United karşısında göreceğiz.

Basketbolda ise All Star haftasını geride bıraktık. All Star maçında Asya Karması, Avrupa Karmasını 147-146 mağlup etti. Smaç yarışmasını  Türk Telekom’dan KennyGabrielkazandı. Pota arkasına çarptırılan topu çemberin altından geçip ters smaçla tamamlayan KennyGabriel, 50 tam puan ve harika bir smaçla ödülün sahibi oldu. Üç sayı yarışmasını Fenerbahçe Beko’dan MarcoGuduriç kazanırken, yetenek yarışmasını ise Darüşşafaka’dan Doğuş Özdemiroğlu kazandı. Bir basketbol sever olarak ne kadar All Star maçı olsa da savunma yapılmayan maçların tadı olmadığı kanaatindeyim. Bakalım yaklaşan NBA All Star’ında da son yılların sorunu olan savunma yapılmaması bu yıl da devam edecek mi?

NBA’de ise Golden StateWarriors yavaş yavaş eski günlerine döndü. Son 10 maçta 9 galibiyet alan son şampiyon, Batının zirvesine oturdu. Önceki haftalarda değindiğim Houston ve San AntanioSpurs’un çıkışı tüm hızıyla devam ederken, normal sezonda son 30 maç sınırına artık girilmek üzere.

HAFTANIN OLAYI

U-16  Milli Takım Ege Kupasında İspanya’yı 2-0 mağlup etti ve turnuvada şampiyon oldu. Maç sonu sevinç dansı ise gündeme damgasını vurdu.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Haftanın sürprizinde 1. ligden iki maç seçtim. Lider Gençlerbirliği deplasmandaHatayspor’a 3-1 yenildi ve Hatayspor 3. sıraya yükseldi. Bir diğer maçta ise  hafta içi Türkiye Kupasında Fenerbahçe’yi mağlup eden Ümraniyespor evinde Altay’a 2-3 yenildi.

İNENLER

Ankaragücü

Akhisarspor teknik heyeti

Los Angeles Lakers

Fulham’ın şansı

ÇIKANLAR

Golden StateWarriors

Başakşehir’ininancı

Cleaveland’a rağmen Cedi Osman

Dorukhan Toköz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner83

banner26