banner94

Ligde devre arası sürerken gündem takımların yaptığı ve yapacağı transferler.  Başta 3 büyüklerin transferlere adeta nefes, su gibi ihtiyacı var ve takviyelere transfer sezonunun açılmasıyla hemen başladılar.

Ligin ilk yarısında tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Fenerbahçe, Ersun Yanal’ın göreve gelmesiyle hareketli günler yaşayacağı aşikardı. Bu doğrultuda ilk iş, kadro dışı bırakılan kaptan Volkan Demirel, Dirar ve Aatıf affedildi ve Antalya kampına dahil edildiler. İlk transfer ise defans hattına geldi.  Sarı lacivertli ekip, ligin ilk yarısının en başarılı stoperleriden Sadık Özçiftçi’yi Yeni Malatyaspor’dan transfer etti. Sadıkla 1 yılı opsiyonlu 4,5 yıllık bir kontrat imzalayan Fenerbahçe bu transfer karşılığında Barış Alıcıyı kiralık, Yiğithan Güveli’yi bonservisiyle verdi. Sezon başından beri kadro dışı olan Ozan Tufan ise kiralık olarak Alanyaspor’a gönderildi. Birçok ismin gündemde olduğu Fenerbahçe’ye en az 4-5 transfer daha gerekiyor. Bakalım Ali Koç’un dediği gibi gözünü karartıp takviyeleri yapacaklar mı?

Galatasaray’da ise Fatih Terim forvet transferi için olmazsa olmaz derken takımdan Garry Rodriges ayrıldı.10 milyon 250 bin dolara Al İttihad’a giden Hollanda’lının ardından takımın en önemli hedefleri stoper ve forvet.22. şampiyonluk için bambaşka bir kadro kurmayı hedefleyen sarı kırmızılılarda gündemdeki isimler Facundo Fereyra, Emre Taşdemir, Kara Mbodji, Alan Carvolho. Tıpkı Fenerbahçe gibi birçok transfere ihtiyacı olan Galatasaray’ı önümüzdeki haftalarda transferde hareketli günler bekliyor.

Beşiktaş ise Burak Yılmaz’ı kadrosuna kattı. Bu transfer taraftar arasında fikir ayrılığı oluştursada Burak’ı iyi tanıyan bir antrenörü olması ve Burak’ın ligimizde hatrı sayılır gol sayısına ulaşmış bir futbolcu olması, bu transferin iyi bir transfer olduğunu gösteriyor. Burak’ın en büyük handikapı tek tip golcü olması. Kafa ve önüne atılan toplar dışında nadir gol atabilen Burak, eğer takımda Talisca gibi bir besleyici olsaydı daha faydalı olur diyebilirdik. Siyah beyazlılarda bir başka transfer ise Isimat Mirin. Hollanda’nın PSV takımından 350 bin Euro’ya transfer edilen Fransız stoperle 2+1 yıllık anlaşma sağlandı.

Gündemin diğer önemli transferlerinden biri ise Robinho’nun Başakşehir’e gitmesi oldu. Tam 12den bir transfer olarak gördüğüm bu transfer şampiyonluk yolunda Başakşehir’in önemli bir kozu oldu.

Her gün değişen gündemiyle transfer haberleri spor gündemimizin ilk sırasında olmaya devam edecek.

Premier Ligde ise yılın maçını geride bıraktık. Ligin iki şampiyonluk adayı Manchester City ve Liverpool, Manchester’da karşılaştılar. Maçta gülen taraf Guardiola’nın ekibi mavililer oldu ve zirveye tekrar ortak oldular. Müthiş bir tempoda oynanan maçta çok ilginç bir de pozisyon yaşandı. Maçın 17 .dakikasında Mane’nin vuruşunda top çizginin 11 milim içinde kaldı ve pozisyon gol değeri kazanmadı. Lig sonunda belki de bu 11 milim sezonun hikayesinin ana başlığı olacak. Puan farkını 4’e indiren City, Liverpool’un ligi erken bitirmesini de böylece engellemiş oldu. Dünya’nın en zevkli ligi Premier ligde heyecan 12 Ocakta devam edecek.

La Liga’ya ise 18. Hafta maçlarıyla devam edildi.  Haftanın sürprizinde bu sezon kötü gidişatını bir türlü durduramayan Real Madrid evinde , Real Sociedad’a  0-2 yenildi ve 5. sıraya kadar geriledi.Barcelona ise haftayı kayıpsız atlatarak liderliğini sürdürdü. Zidene ve Ronaldo’nun ayrılışıyla adeta eriyen Madrid ekibiyle lider Barcelona arasında ki puan farkı 10!

Bu sene Dünya’da güzel bir spor tartışma konusu aslında Ronaldo’suz Real Madrid mi , Lebron’suz Cleaveland mı çöktü olabilir. Tabi ki sezon sonu konularımızdan biri de şimdiden belli.

Basketbolda ise, bu hafta geçen hafta kısaca değindiğim NBA’de Houston Rockets’ın inanılmaz yükselişinden bahsetcem. İnsan üstü oyunuyla James Harden’ın sürüklediği teksas ekibi son 13 maçında 11 galibiyet aldı ve Batıda bir anda zirveye yaklaştı. Houston’ı özel kılan ya da aslında bazı sporseverlere antipatik gelen özelliği bir oyuncunun tek başına oynaması oluyor. Harden belki de NBA tarihinin paslaşmadan ya da her hangi bir etkileşime girmeden direk sayıya giden zirvedeki oyuncusu. Onu Lebron, Giannis, Curry gibi yıldızlardan ayıran temel özelliği bu. Harden olmasa sanki tek galibiyet bile alamaz gibi görünen Houston, bu hafta Golden State Warriors’ı çok ilginç hakem kararlarının olduğu maçta da yendi ve psikolojik üstünlüğü ele geçirdi. Bu tempolarını daha doğrusu James Harden bu temposunu ne kadar sürdürebilecek göreceğiz.

NBA’de gündemin bir diğer önemli maddesi ise All Star oylamasının ilk sonuçlarının gelmesi oldu. Büyük sürprizler çıkan oylamada , şimdiden tarihin en önemli çaylaklarından olan Donçiç 2. sırada yer aldı. 68. All Star maçı 17 Şubatta Charlotte’da!

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Haftanın sürprizi La Liga’dan geldi. Real Madrid’in sahasında şok bir skorla Sociedad’a yenilmesi Arjantinli çalıştırıcısı Solari’nin tartışılmaya başlanmasına sebep oldu.

HAFTANIN OLAYI

Haftanın olayı Fenerbahçe’de sezon başı kadro dışı bırakılan isimlerin affedilmesi oldu. Kaptan Volkan Demirel düzenlediği basın toplantısıyla Başkan ve yöneticilerden özür diledi ve akabinde kamp uçağına bindi. Aatıf ve Dirar’da affedilirken, Ozan Tufan ise Alanyaspor’un yolunu tuttu.

İNENLER

Real Madrid

Detroit Pistons

Southampton

Claudio Ranieri

ÇIKANLAR

James Harden

Volkan Demirel

Manchester City

San Antanio Spurs

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner83

banner26