banner94

Ligde şampiyonluk yarışının kızıştığı, basketbolda Türkiye kupasının şampiyonunun belli olduğu, NBA’de ise All-Star haftasını yaşadığımız bir haftayı geride bıraktık.

Haftanın açılış maçında Beşiktaş deplasmanda ligin formda ekibi Yeni Malatyaspor’u 2-1 yendi ve yarıştan kopmadı. Derbi öncesi formda yıldızı Ljajic’in cezalı duruma düştüğü maçta, çıkışını sürdüren siyah beyazlılar, galibiyet serisini de sürdürmüş oldu.  Maç boyu birçok yüzde yüzlük fırsatı değerlendiremeyen Beşiktaş, Burak Yılmaz’ın forvetteki etkisi, formda orta sahasıyla ligin son haftalarına kadar bu yarışın içinde olacağını gösterdi. Ligimiz için ideal forvet tipi olan Burak, gol atmadığı maçlarda da yaptığı boş koşular sayesinde takımın orta sahasının önünü açıyor ve Beşiktaş bir anda ofansif bir takım haline geliyor. Bakalım derbinin mutlak favorisi olan Kara Kartal bu formunu kritik maça da yansıtabilecek mi?

Fenerbahçe’nin ise bir türlü yüzü gülmüyor. Transferler yapıldı, hoca değişti ama sonuçlar değişmedi. Bu hafta evinde Aykut Kocaman’ın Konyaspor’uyla karşılaşan sarı lacivertliler 10 kişi rakibini yenemedi ve 1-1’lik eşitlikle sahadan ayrıldı. Küme düşme hattının averajla üzerinde haftayı tamamlayan Fenerbahçe, bu sene tarihi bir destek veren taraftarını da üzmeye devam etti. Fenerbahçe’nin önünde ölüm kalım maçları var. Özellikle önünde ki çok zorlu dört maçı ; Zenit (D), Beşiktaş (D), Çaykur Rizespor, Başakşehir (D). Bu dört maç sonunda Fenerbahçe hiç umut vermese de bir anda başka bir durumda olabilir. Yapılan tüm transferlere rağmen, takımın acil ihtiyacı olan forvetin devre arasında alınmaması yönetime yazar. Fenerbahçe 22. Hafta sonunda sadece 5 maç kazanabildi ve -6 averaja sahip.

Galatasaray ise şampiyonluğun en büyük adayı. Bu hafta deplasmanda Kasımpaşa’yı 4-1 yenen takımda, Belhanda ve Feghouli’nin ligin ikinci yarısında ki çıkışı attıkları gollerle devam etti. Puan farkı zirveyle daha fazlayken bile %60 şans verdiğim sarı kırmızılıların, şampiyonluk şansı giderek artıyor. Rakiplerine nazaran daha kolay bir fikstüre sahip takım bunu değerlendirebilirse son haftalara kalmadan mutlu sona ulaşabilir. UEFA Avrupa Kupasında işlerin zora girmesi, lige verilecek ağırlığı da etkileyecektir.  Galatasaray’ın en önemli yapması gereken iki şey, kupadan elenmeyi lig için avantaja dönüştürmeleri ve formsuz forvetlerinin gol atmaya başlamalarını sağlamak.

Ligde öte yandan Alanyaspor ve Çaykur Rizespor fırtınası esiyor. Sergen Yalçın’ın takıma etkisini önceki haftalarda yazmıştım. Böyle giderse Beşiktaş’ın başına geçeceğini söylemek ise bir sürpriz olmayacaktır. Rizespor ise ligin çok üzerinde bir forvet hattı oluşturarak girdiği ligin ikinci yarısında son 5 maçta 4 galibiyet alarak üst sıralara tırmanmayı başardı. Ankaragücü ise önemli maçta deplasmandaAkhisarspor’la 0-0 berabere kaldı.

1.Ligde Osmanlıspor ve Gençlerbirliği haftayı kayıpsız atlattılar. Osmanlıspor 3-0’lık Karabükspor galibiyetiyle galibiyet serisini 9 maça çıkarmayı başardı.

LaLiga’da Barcelona haftayı kayıpsız geçerken, Real Madrid ise kaybetti ve 3.sıraya geriledi. Almanya’da Dortmund- Bayern çekişmesi sürerken , İtalya’daJuventus, Fransa’da Paris SG şampiyonluk için gün sayıyorlar.

Basketbolda ise Türkiye Kupası heyecanını geride bıraktık. Kupanın favorisi Fenerbahçe Beko, finalde Anadolu Efes’i 80-70 yenerek bir kupayı daha müzesine götürmeyi başardı. Obradovic’in öğrencileri için şimdi hedefte Avrupa Şampiyonluğu ve Lig Şampiyonluğu var.

NBA’de ise All-Star haftası başladı. Son yıllarda eski heyecanından çok uzakta olan All-Star haftalarının beklenen yarışması olan smaç yarışmasını Oklahomo City Thunder’danDiallo kazandı. Bana göre sönük geçen bir smaç yarışması oldu. All-Star haftasının bizler için en önemli olayı gururumuz Cedi Osman’ın yükselen yıldızlar maçında oynamasıydı.  Maçta çok etkili bir görüntü sergilemesede Cedi’nin adını bu kadroya yazdırması bile kariyeri ve ülke basketbolumuz için çok önemli bir olay.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Haftanın sürprizi La Liga’dan geldi. Ligde 13 maçtır kazanamayan Girona, deplasmanda 1-0 geriden gelerek Real Madrid’i 1-2 yendi ve haftanın sürprizine imza attı.

HAFTANIN OLAYI

Haftanın Olayı ise aylardır beklediğimiz, istediğimiz şey olan Lucescu’nun  Milli Takım görevine son verilmesi oldu. Umarım bu önemli görev burayı gerçekten hakeden, oyun bilgisi yüksek, para için değil Milli amaç için gelen yerli bir teknik direktöre emanet edilir.

İNENLER

Kasımpaşa

Trabzonspor

Bursaspor

Göztepe

ÇIKANLAR

Sergen Yalçın

Okan Buruk

Belhanda

AtibaHutchinson

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner83

banner26