banner94

SEZON SONU

Şampiyon Galatasaray son haftayı mağlubiyetle kapattı, şampiyonluk kutlamasında Terim 5 yıllık imza attı. Şenol Güneş galibiyetle ve omuzlarda Beşiktaş’a veda etti. Bana göre sezonun takımı Trabzonspor güzel futboluyla sezonu kapatırken, Fenerbahçe için düşer mi denildi ancak Avrupa kupalarını 1 puanla kaçırdı.

Galatasaray formalite maçında, deplasmanda Sivasspor’a 4-3 mağlup oldu. Bu mağlubiyetle uzun yıllar sonra lig şampiyonu sezonu 70 puan altında tamamladı. Maçtan daha çok haftaya damga vuran olay, şampiyonluk kutlamasında Fatih Terim 5 yıllık sözleşmeye imza attı. 9 sezonda 8 şampiyonluğa ulaşan Terim, 5 yıl daha Galatasaray’da. Takımın efsane teknik direktörü bakalım bu 5 yılda kaç şampiyonluğa ulaşacak, ya da ilk iki – üç senede başarı gelmezse sözleşme 5 yıla tamamlanacak mı göreceğiz. Ryan Babel’i yüksek bonservis bedeli ile kadrosuna katan sarı kırmızılılar, oturmuş kadrosu ve Terim’in kalmasıyla önümüzdeki sezonun şimdiden favorisi. Ekonomik anlamda kasasını dolduran Galatasaray’ın en önemli avantajı ise rakiplerinden maddi anlamda daha iyi oluşu.

Beşiktaş  evinde Kasımpaşa’yı 3-2 yendi. Şenol Güneş maçın ardından omuzlarda veda ederken, adını Beşiktaş tarihine yazdırdı. 2 şampiyonluk kazanan, namağlup şampiyonlar ligi grup birinciliğine ulaşan Beşiktaş’ta kadroya kazandırılan gençler ve takımın özellikle 2 sene önce oynadığı etkili oyun Şenol Güneş’in başarıları. Şimdi takımın başına kimin geçeceği kulübün ana gündemi. Abdullah Avcı sesleri yükselirken, diğer ihtimalse Sergen Yalçın.

Fenerbahçe sezonun son maçında Kadıköy’de Antalyaspor’u 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla küme düşer mi denilen Fenerbahçe ligi 6. sırada tamamladı ve Avrupa kupalarını 1 puanla kaçırmış oldu. Takımda sözleşmesi biten oyuncular, yapılması gereken transferler, ekonomik anlamda olumsuz tablo ile Ali Koç yönetimini bu yaz tarihi kararlar bekliyor. WinWin kampanyası ile 40 milyon euroya yakın gelir kazanan Fenerbahçe için ay sonuna kadar 2 gece daha bu organizasyon yapılacak. Bu yaz Fenerbahçe için zor olacak.

Akhisarspor’un ardından ligden düşen takımlar BB Erzurumspor ve Bursaspor oldu. Bursaspor’un tıpkı Gençlerbirliği gibi 1 yıl sonra lige döneceğine inanıyorum. Taraftarı olan takımların ligden düşmesi futbolumuz açısından olumsuz olsa da, 1. liginde çok zevkli bir lig olduğunu düşünüyorum.

Denizlispor ve Gençlerbirliği’nin ardından Süper Lig’e yükselecek ekip perşembe akşamı belli olacak. Hatayspor- Gazişehir Gaziantepspor finalinde kazanan ekip Süper Ligin yolunu tutacak.

Avrupa futbol gündeminde ise önümüzdeki hafta sonu oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finali var. Tarihi iki yarı finallerle, finale yükselen Tottenham ve Liverpool maçında kupayı İngiltere’ye hangi takımın götüreceği cumartesi akşamı belli olacak.

Basketbol ligimizde, play-off heyecanı bu hafta başladı. NBA’de ise finalin adı belli oldu. Golden State Warriors –Toronto Raptors  finalde karşılaşacaklar. Toronto , konferans finalinde sezonun en formda takımlarından Milwaukee karşısında 2 maç kaybettikten sonra yıldızı Kawhi Leonard ile üst üste 4 maç kazandı ve finale adını yazdırdı. GSW üst üste 5. NBA finalini oynayacak, Toronto ise tarihinde ilk kez finallerde oynayacak. Favori Golden State, isteğim Toronto şampiyonluğu.

Formula 1 ise bu hafta takvimin en güzel pisti Monoco’daydı. Sezonun 6. yarışını Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazanırken, 2.sırayı ise Redbull pilotu, Verstappen aldı. Bu sonuçla sezon başından beri devam eden Mercedes’in 1-2 sıralaması da bozulmuş oldu. Ancak bu sezon sonucu şimdiden belli diyebiliriz. Bana göre üstün arabası ile Mercedes takımlarda, Hamilton ise pilotlarda sezonu lider bitirecektir.

HAFTANIN OLAYI

Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu Emre Belözoğlu’nun 39 yaşında Fenerbahçe’ye geri dönmesi.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

NBA Doğu Finalinde, Toronto Raptors’ın Milwaukee Bucks karşısında 2-0 geriden gelip seriyi 4-2 kazanıp, finallere yükselmesi.

İNENLER

Milwaukee Bucks

Bursaspor

Kasımpaşa

Konyaspor

ÇIKANLAR

Fenerbahçe

Trabzonspor

Kawhi Leonard

Stephen Curry

           

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner83

banner26