banner94

3. ULUSLARARASI TIP ÖĞRENCİLERİ KONGRESİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Hasta ve yakınlarıyla sağlık personelinin eşit olduğu bir sistem kurulmalı" dedi.

3. ULUSLARARASI TIP ÖĞRENCİLERİ KONGRESİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Hasta ve yakınlarıyla sağlık personelinin eşit olduğu bir sistem kurulmalı" dedi.

17 Mart 2012 Cumartesi 22:11
1617 Okunma
3. ULUSLARARASI TIP ÖĞRENCİLERİ KONGRESİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Hasta ve yakınlarıyla sağlık personelinin eşit olduğu bir sistem kurulmalı" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu tarafından Kızılcahamam'da düzenlenen 'Fatih Üniversitesi 3. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi'ne katıldı. Akdağ, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, hekimlik mesleğinin insanla ilgili olduğunu hatırlattı ve insanların ya da yakınlarının hasta oldukları zaman doktorluğun ne anlama geldiğinin daha iyi anlaşıldığını ifade etti.

Tıp biliminde teknolojinin, ilaçların sürekli bir değişim içinde olduğunun altını çizen Bakan Akdağ, zaman zaman insanı unutabildiklerini kaydetti. Akdağ, "Bu işin insani yönünü çıkarmak zorundayız. Tıp Fakültesi öğrencisi olarak bu hassasiyetinizi gördüğüm zaman bu husustaki umudum arttı. Bütün bu teknoloji, yüksek teknoloji insanı kaybetme riski ile karşı karşıyayız. Bu sadece tıpta böyle değil, belki bir çok alanda böyle ama tıpta böyle olmasına biz asla izin vermemeliyiz" dedi. Bakan Akdağ, Tıp

Fakültelerinde etik derslerine daha fazla önem verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, müfredatta 'stres yönetimi' gibi konuların bulunmasının öneminin altını çizdi.

Türkiye'de sağlık alanındaki gelişmelerin halkı memnun ettiğine dikkat çeken Akdağ, vatandaşın memnuniyetinin yüzde 39'dan yüzde 76'ya çıktığını söyledi. Akdağ, tıp alanında hasta merkezli tıp anlayışının ortaya çıktığını ifade ederek, "Bir merkezi aramak doğru değil. En doğrusu eşitlerin karşı karşıya olduğu sistemi kurmak. Hasta ve yakınlarıyla sağlık personelinin eşit olduğu bir sistem kurulmalı" diye konuştu. Öğrencilere kendisinin asistanlara verdiği eğitimden de bahseden Akdağ, doktor ile

hastanın veya gelen kişinin oturması gerektiğini söyledi. Akdağ, hastalara saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl ise, teknolojinin 30 yıla nazaran çok geliştiğini, 37 yıl önce bir akciğer röntgen filmi bulmanın mümkün olmadığını ama şu anda Türkiye'de yüz nakli yapıldığını söyledi.

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın hastane merkezi haline geldiğini söyleyerek, Ankara'nın iki hastane kampüsü ile tam bir tıp merkezi olacağına dikkat çekti. Gökçek, Ankara'nın 8 ilçesinde sıcak su kaynağı bulunduğunu ifade etti.

Gökçek, gazetecilerle Strazburg'da başından geçen bir olayı paylaştı. Gazetecilerin kendisinden Ankaragücü'ne transfer olacak futbolcuları öğrenmek istediğini anlatan Gökçek, gazetecilere kullandığı ilaç adlarını söylediğini, konuştuğu gazetecilerin de bu isimleri futbolcu ismi sanarak haber geçmeye koştuklarını anlattı. Gazetecilerden, internete girip isimleri kontrol etmelerini önerdiğini belirten Gökçek, gazetecilerin isimlerin gerçek anlamını görünce yaşadığı şaşkınlığa işaret etti.

Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan, teknolojinin çok değiştiğine dikkat çekerek, değişimleri artık kendi yaşlarında olan insanların torunlarında öğrendiğini kaydetti.

Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ramazan Yiğitoğlu, şu ana kadar gerçekleşen en büyük öğrenci kongresini yaptıklarını, 750 öğrencinin kongreye katıldığını belirtti. Yiğitoğlu, Türk gençlerinin ellerinden tutulduğu zaman neler yapılabileceğini gösterdiklerini kaydetti. Son on yılda sağlık alanında büyük bir dönüşüm yaşandığını ifade eden Yiğitoğlu, Bebek ölümlerinin, bulaşıcı hastalıkların azaldığına işaret etti.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26